Joel C Ryan/Invision/AP
ΣΙΝΕΜΑ

Η κοινή συνέντευξη Robert De Niro-Al Pacino είναι ήδη ιστορική

Πότε γνωρίστηκαν; Ποιον ρόλο του De Niro προτιμά ο Pacino; Τι συνέβη στα παρασκήνια του Godfather;

Φοβερή η χημεία αυτών των δύο, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το ήξεραν τόσες δεκαετίες και αν ναι, γιατί δεν έκαναν κάτι περισσότερο από μόλις τρεις ταινίες που να εμφανίζονται στο ίδιο frame μαζί. Το ‘Godfather ΙΙ’ προφανώς δεν ήταν ένα απ’ αυτά.

Και λογικά θα το ήξεραν, καθώς στη συνέντευξη που έδωσαν στο GQ και ήδη προβάρει τον τίτλο ‘ιστορική’, αποκάλυψαν ότι γνωρίστηκαν σχεδόν πριν από 50 χρόνια, όταν και οι δύο διένυαν τη δεκαετία των 20. Παιδιά της Νέας Υόρκης, σε αυτό το βίντεο μιλούν για τους δρόμους της όπως τους θυμούνται, για τα ιστορικά καφέ της και πώς ο Al μια μέρα κατάλαβε ότι αυτός που περπατούσε απέναντί του ήταν ο Bobby, χωρίς να τον έχει γνωρίσει ακόμα, μόνο και μόνο απ’ το ύφος του και το στυλ του. Του τον είχαν περιγράψει κοινοί φίλοι.

Αν αναρωτιέσαι ποιον ρόλο του De Niro αγαπάει περισσότερο ο Pacino, αλλά και το αντίστροφο, για ποιες ταινίες ανταγωνίστηκαν για να κερδίσουν τη θέση του πρωταγωνιστή, τις ιστορίες πίσω απ’ το ‘Scarface’ και το ‘Godfather’, τότε αυτή είναι η συνέντευξη που περίμενες μια ζωή.

Και σε ανθρώπινο επίπεδο. Βλέπεις ότι ο De Niro είναι αυτός ο λιγομίλητος τύπος που πάντα υποπτευόσουν, με τις χαρακτηριστικές του γκριμάτσες επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίας που συνήθως χρωματίζει τις ταινίες του και απ’ την άλλη ο Pacino, είναι αυτός ο χείμαρρος που έχεις δει ξανά και ξανά, με λιγότερα βέβαια ουρλιαχτά αυτή τη φορά. Και είναι και κάπως γλυκό το πόσο προστατευτικός είναι απέναντι στον De Niro, πώς κάνει αυτός όλη τη βρόμικη δουλειά όταν ο Bobby δεν έχει να πει πολλά.

Αφιέρωσε λίγα λεπτά απ’ τη ζωή σου σ’ αυτό το βίντεο για να δεις αποκαλύψεις όπως αυτή:

“Στο Heat δεν είχαμε κάνει καθόλου πρόβες μαζί πριν γυρίσουμε τη μόνη κοινή σκηνή μας”, αποκαλύπτει ο Al Pacino. “Πήγαμε να τη γυρίσουμε και συναντηθήκαμε εκεί για πρώτη φορά, και εκεί παίξαμε και μαζί για πρώτη φορά”.

Και αυτή: “Θυμάμαι που ήμασταν ένα βράδυ έξω και μιλούσαμε για το ‘Scarface'”, λέει ο De Niro. “Και αναρωτιόμασταν με ποιον σκηνοθέτη θα έπρεπε να το γυρίσει ο Al. Και τότε του είπα ‘πρέπει να το κάνεις μαζί με τον Brian (De Palma)'”.

Και φυσικά τα επικά: “Πέρασα τέσσερα χρόνια χωρίς να κάνω ταινία. Και τότε έχασα όλα μου τα λεφτά” και “Wow, δεν θυμόμουν ότι είχα προταθεί τέσσερις φορές σερί για Όσκαρ”, του Pacino.

 

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!

 

ΚΙ ΑΛΛΟΣ DE NIRO&PACINO:

5 σκέψεις μετά το συνταρακτικό ‘Irishman’
Πατσίνο ή Ντε Νίρο;
Κουίζ: Πόσο καλά ξέρεις τον κακό De Niro;