ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Kong και Καταπληκτικές Γυναίκες

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

ΚΟΝΓΚ: Η ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ (KONG: SKULL ISLAND)

Τα ονόματα: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman, John C. Reilly. Ποιον άλλον θες;

Η ταινία: Η νέα επιστροφή του King Kong έχει περισσότερα τέρατα, περισσότερα χρώματα, πολεμικές Βιετνάμ αποχρώσεις, μεγαλύτερο -κι εντυπωσιακότερο- καστ και μια επερχόμενη σύγκρουση με τον Godzilla κάπου στον ορίζοντα.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (20TH CENTURY WOMEN)

Τα ονόματα: Annette Bening, Dakota Fanning, Greta Gerwig, Billy Crudup.

Η ταινία: 1979, Santa Barbara. Η Dorothea Fields είναι μια αποφασιστική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της, σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Abbie, ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνη και στην Julie, μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

PARK

Τα ονόματα: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen.

Η ταινία: Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων – και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Άννα (22) – πρώην αθλήτρια – προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα του ‘Park’, Σοφία Εξάρχου
Συνέντευξη με τον πρωταγωνιστή του ‘Park’, Δημήτρη Κίτσο

Αν τα έχασες, παίζονται ακόμα:

Logan

Τα ονόματα: Hugh Jackman, Patrick Stewart και Boyd Holbrook από ‘Narcos’.

Η ταινία: O Jackman αποχαιρετά τον εμβληματικότερο ρόλο του με το ιδανικότερο τελευταίο κεφάλαιο που θα μπορούσε να έχει η ιστορία του Wolverine.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Logan’ θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τους υπερήρωες

T2: Trainspotting

Τα ονόματα: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle και Ewen Bremmer μας πάνε πίσω στο Εδιβούργο για ένα δύσκολο reunion.

Η ταινία: Έχουν περάσει 21 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει. Ο Mark Renton επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι. Εκεί τον περιμένουν όλοι: ο Spud , ο Sick Boy και ο Begbie. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Τον υποδέχονται η λύπη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, ο φόβος, η μετάνοια, η ηρωίνη, η αυτοκαταστροφή, ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλα έχουν παραταχθεί για να τον καλωσορίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Choose Life: Η κληρονομιά που σου άφησε το ορίτζιναλ Trainspotting

Παίζουν επίσης:

Βερολίνο, Αντίο (Tschick/Goodbye, Berlin). Η ιστορία δυο δεκατετράχρονων αγοριών που δανείζονται ένα αυτοκίνητο και ξεκινούν για μια εκδρομή στην εξοχή. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια.

Η Συνομωσία της Σκιάς (La mécanique de l’ombre / Eavesdropper). Δύο χρόνια μετά από μία υπερκόπωση, ο Ντιβάλ είναι ακόμα άνεργος. Όταν ένας αινιγματικός άνδρας επικοινωνεί μαζί του, θα του προσφέρει μία απλή, αλλά καλοπληρωμένη δουλειά: Να απομαγνητοφωνεί τηλεφωνικές συνομιλίες από κοριό. Καθαρά λόγω οικονομικών κινήτρων, ο Ντιβάλ συμφωνεί χωρίς να εξετάσει την πραγματική ταυτότητα της επιχείρησης. Ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος στην καρδιά μίας πολιτικής συνωμοσίας, και αντιμέτωπος με τους βίαιους μηχανισμούς του σκοτεινού κόσμου των μυστικών υπηρεσιών.

Ουτοπία (Utopia, An Adult’s FairyTale). Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όλο το ρευστό της και να εξαθλιώσει τους κατοίκους της. Κάποια μέρα το «αφεντικό» μετά από μηχανορραφίες της «συμμορίας» του, απολύει τον Αχιλλέα, έναν εργατικό υπάλληλο στην τράπεζα του. Ο Αχιλλέας από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεται στο δρόμο και αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Κάποια στιγμή συναντά στο δρόμο του έναν παράξενο άνθρωπο που του προτείνει να αλλάξει τον κόσμο με ένα πολύ παράδοξο τρόπο. Ο Αχιλλέας δέχεται και ένα περίεργο ταξίδι ξεκινά.