ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ο Caesar θα τελειώσει τον πόλεμο στον νέο ‘Πλανήτη των Πιθήκων’

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση (War for the Planet of the Apes)

Τα ονόματα: Andy Serkis, Andry Serkis, Andy Serkis. Και Woody Harrelson, αλλά Andy Serkis.

Η ταινία: Ο Ceasar και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη με ένα στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Caesar παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Caesar και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

Ο Κύκλος (The Circle)

Τα ονόματα: Emma Watson και Tom Hanks σε έναν από τους σπάνιους ρόλους κακού που έχει ερμηνεύσει.

Η ταινία: Όταν η May προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας, Eamon, να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Βρε καλώς τους! (À bras ouverts)

Τα ονόματα: Κριστιάν Κλαβιέ, Άρι Αμπιτάν, Έλσα Ζίλμπερσταϊν.

Η ταινία: Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις  υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Όταν στριμώχνεται σε ένα talk show από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των ρομά, δέχεται μια πρόκληση. Να ανοίξει το σπίτι του και να τους φιλοξενήσει..

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Spider-Man: Επιστροφή στον τόπο του (Spider-Man: Homecoming)

Τα ονόματα: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Zendaya, Marisa Tomei.

Η ταινία: O φιλικός Spider-Man της γειτονιάς σου έχει την τρίτη του ευκαιρία την τελευταία 15ετία, αυτή τη φορά μέσα από το σύμπαν της Marvel.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

To ‘Spider-Man: Homecoming’ κρύβει μέσα του την ελπίδα του υπερηρωικού σινεμά

Παίζουν επίσης:

Το Μπαρ (El Bar). Ένα μπαρ, ένα συνηθισμένο μεσημέρι. Θαμώνες κάθονται μαζί με περαστικούς και μοιράζονται τηγανητά γλυκά και σάντουιτς με ψητό ζαμπόν και τυρί. Η ζωή κυλάει κανονικά μέχρι που ένας πελάτης βγαίνει από το μπαρ και πυροβολείται μέσα στη μέση της έρημης πλατείας. Όλοι μέσα στο μπαρ κοιτάνε αποσβολωμένοι, μέχρι που ένας αποφασίζει να βγει έξω να δει τι γίνεται, για να καταλήξει και αυτός με μία σφαίρα. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κανείς δεν τολμά να βγει να βοηθήσει τους δύο άντρες: ίσως να υπάρχει ένας τρελός που πυροβολεί από κάποια οροφή. Η πλατεία παραμένει επικίνδυνα άδεια και τα τηλέφωνα δεν έχουν σήμα. Μέσα στον πανικό, παρατηρούν ότι κάποιος μετακίνησε τα πτώματα. Και τότε η φαντασία τους οργιάζει για να καταλήξουν σε μία ιδέα: Και αν ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στο μπαρ; Και αν οι πυροβολισμοί τελικά είναι για να τον κρατήσουν μέσα και να μην κινδυνέψουν αυτοί που είναι έξω;

Royal Opera House: Otello. Η ζήλεια, η εξαπάτηση και ο φόνος συναντώνται στην κλασική τραγωδία του William Shakespeare ‘Otello’ με την παθιασμένη αφήγηση του Giuseppe Verdi Ο Jonas Kaufmann κάνει το ντεμπούτο στο ρόλο του ‘Οθέλο’ ενώ ο βαρύτονος Ludovic Tezier είναι ο κακόβουλος ‘Ιάβος’ στην νέα αυτή παραγωγή του βραβευμένου με το Olivier Award σκηνοθέτη, Keith Warner.