NETFLIX

Οι 15 καλύτερες προτάσεις Disney για να λιώσεις με τα παιδιά σου στο Netflix

Ο μοναδικός οδηγός Disney στο Netflix που θα χρειαστείς όταν βρεθούν δίπλα σου στο καναπέ ένα, δύο ή περισσότερα πιτσιρίκια.

Πριν από μερικές Κυριακές, το Σπίτι της 24MEDIA γέμισε με παιδικά χαμόγελα, φωνές και τον πολύχρωμο κόσμο του Disney Junior. Η WIND VISION, ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση, έκανε πραγματικότητα για εμάς εδώ στην 24MEDIA ένα μοναδικό event. Κι αυτό γιατί το Σπίτι μας ντύθηκε στα χρώματα του Disney Junior με τις αγαπημένες φιγούρες μικρών και μεγάλων να βρίσκονται παντού. Στα κάδρα στους τοίχους, στα πιάτα και τα ποτήρια των μικρών μας φίλων, ακόμα και στα πρόσωπα των παιδιών, ζωγραφισμένα με face painting.

Πάρε μια μικρή γεύση όσων έγιναν στο Σπίτι της 24MEDIA με καλεσμένα 15 παιδιά!

 

Η WIND VISION είναι ο απόλυτος προορισμός για κάθε παιδί και κάθε γονιό. Με τόσα παιδικά κανάλια αλλά και τόσες επιλογές εκπαιδευτικής τηλεόρασης, το παιδί θα έχει τα πάντα στη διάθεσή του. Και το σημαντικότερο; Η WIND VISION ξεκλειδώνει τον κόσμο του Netflix σε κάθε σπίτι. Κι όλα αυτά μαζί φωνάζουν Disney με κάθε πιθανό τρόπο, είτε επιλέγεις τα τρία κανάλια Disney που έχει στο ρόστερ της (Disney Channel, Junior Disney, Disney XD) η WIND VISION είτε βουτάς στην απόλαυση του κόσμου του Netflix μιας και φιλοξενεί άπειρες Disney παραγωγές. Μάλιστα, η Disney το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα με διαδραστικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους. Ένα από αυτά τα προγράμματα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και οι μικροί μας φίλοι στο Σπίτι της 24MEDIA μετά από ένα χορταστικό δίωρο με workshops και παιχνίδι.

 

Έτσι, είπαμε κι εμείς να περιηγηθούμε σε αυτόν τον κοινό μαγικό κόσμο του Netflix και της Disney και να αλιεύσουμε τις καλύτερες επιλογές για εσένα και τα μικρά σου. Η πλατφόρμα του Netflix δεν έχει μονάχα κλασικές και σύγχρονες ταινίες animation του στούντιο ή live-action δουλειές του, αλλά και πολλές παραγωγές με την Pixar, τη Marvel και τη Lucasfilms. Εμείς κάναμε τη μισή δουλειά και επιλέξαμε τα καλύτερα.

Εσύ κάνε την άλλη μισή με μια κουβέρτα κι έναν (ακόμα) κουραμπιέ στο χέρι:

100% Disney

The Fox and the Hound

The Fox and the Hound. Ή αλλιώς πλανταγματάκι. Πάτα την καρδιά μας Disney, δεν τη χρειαζόμαστε άλλωστε. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μία από τις πιο απλοϊκές προσπάθειες του στούντιο αφηγηματικά, αλλά υπερβαίνει τους περιορισμούς της μέσα από ώριμους στοχασμούς. Δεν αναρωτιέται αν μια αλεπού κι ένας σκύλος μπορούν πραγματικά να γίνουν φίλοι. Αναρωτιέται πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει τελικά η κοινωνία στη συμπεριφορά μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το μήνυμα σε αφορά. Στο μεταξύ όμως, έχε μαζί κι ένα πακέτο χαρτομάντιλα για το τέλος.

Atlantis: The Lost Empire

Η ‘Ατλαντίδα’ της Disney ήταν ένα πείραμα για το στούντιο και, ως τέτοιο, ξένισε. Δεν θα δεις πουθενά κάποιο μουσικοχορευτικό νούμερο, ούτε θα βρεις το κλασικό, αστείο sidekick. Η κλιμάκωση της ταινίας όμως στην τελική σκηνή μάχης είναι πραγματικά συγκλονιστική. Το κατάλληλο τέλος για μια κατά κάποιον τρόπο pulp ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Δεν ήταν μεγάλη επιτυχία για τη Disney ούτε εισπρακτικά ούτε σε κριτικές, αλλά ήταν η απόδειξη ότι η εταιρεία δεν είχε ξεχάσει τις ρίζες της. Ήθελε ακόμη να παίρνει ρίσκα.

Moana

Η ‘Moana’ είχε την εξής τύχη και ατυχία. Βγήκε το 2016, μια φανταστική χρονιά για το animation. Ανάμεσα στα πολλά αξιόλογα φιλμ animation που κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά, κατάφερε να ξεχωρίσει φτάνοντας και μέχρι τα Όσκαρ. Ακριβώς όμως επειδή ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός – και εσωτερικός κιόλας, το οσκαρικό ‘Zootopia’ του ίδιου έτους είναι επίσης Disney – δεν επισκίασε τα υπόλοιπα φιλμ όπως θα έκανε με ευκολία κάποια άλλη χρονιά. Έχει μια φανταστική ηρωίδα και εξελίσσεται σε πολύ καλύτερη buddy comedy απ’ ότι παρόμοιο έχει επιχειρήσει ο Rock (ο ηθοποιός δανείζει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες). Το σάουντρακ είναι υπέροχο και το CGI καταφέρνει παλαβά πράγματα με το υγρό στοιχείο. Τις επόμενες σύγχρονες ταινιάρες του στούντιο μπορείς να τις τσεκάρεις σε πρώτη προβολή μέσα από τη WIND VISION και το Google Movies, από τη μοναδική android TV που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Pixar

Ratatouille

Το κόνσεπτ του ‘Ratatouille’ δεν είναι και το πιο συναρπαστικό. Ένας αρουραίος θέλει να γίνει σεφ στο Παρίσι; Η ρομαντική ματιά του για το Παρίσι και τη γκουρμέ κουζίνα όμως, ο Ντικενσιανός χαρακτήρας του Linguini, το non-stop χιούμορ, η πειστική απεικόνιση ενός καλλιτέχνη και η κριτική-ρεσιτάλ για το τέλος, είναι η συνταγή που μας σέρβιρε το πιο νόστιμο ratatouille που θα φάμε ποτέ.

Up

Το ‘Up’ είναι η αρχή του. Εκείνα τα πρώτα λεπτά που σου βγάζουν την καρδιά και στη δίνου να τη φας. Δεν μένει όμως μόνο σ’ αυτό. Η σχέση του Carl με τον Russell είναι η απόδειξη ότι όσο πάτο και να έχεις πιάσει, μπορείς πάντα να ξαναβρείς την αγάπη. Και την περιπέτεια. Και όσα νόμιζες ότι έχεις χάσει, ακόμα κι αν οι πληγές σου δε μπορούν να επουλωθούν ποτέ τελείως. Μπορεί να ξεφουσκώνει αρκετά στην τελευταία του πράξη, αλλά επιβεβαιώνει ότι το ταξίδι αξίζει όντως περισσότερο από τον προορισμό.

Monsters Inc.

To ‘Monsters Inc.’ ήταν μόλις το 4ο τέταρτο φιλμ της Pixar. Τα ‘Toy Story 1+2’ είναι ταινίες που μπορούν να δώσουν άμεσα ταυτότητα σε ένα στούντιο. Το ίδιο και το ‘A Bug’s Life’ που ακολούθησε, αν και ως παρόμοιο με το ‘Antz’ της Dreamworks της ίδιας χρονιάς δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Από τη θέση του κοινού όμως, δεν μπορείς να γνωρίζεις ποια είναι η ταυτότητα αυτή μέχρι να εδραιωθεί. Αυτή τη δουλειά έκανε το ‘Monsters Inc.’ για την Pixar. Η ευαισθησία του φιλμ και η ώριμη προσέγγισή του στη μοναξιά, την έννοια της οικογένειας και τη διαφορετικότητα ήταν η επιβεβαίωση των ενήλικων μαθημάτων του στούντιο.

Wall-E

Το ‘WALL-E’ δεν είναι αριστούργημα. Είναι ένα θαρραλέο αριστούργημα. Δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσεις ένα φιλικό ρομπότ που θα αγαπήσει το κοινό, δεν είναι όμως κι εύκολο να το πετύχεις όταν για τα πρώτα 30 ολόκληρα λεπτά το ρομπότ αυτό δεν βγάζει μιλιά. Πέτυχαν όμως και το design του. Ένα μάτσο σκουπίδια με μεγάλα, μελαγχολικά μάτια που σε ρίχνουν στο φιλότιμο. Σύνθλιψη με την πρώτη ματιά. Η αντιπαράθεση της λαχτάρας του για συντροφικότητα με την αποξένωση των ανθρώπων στην ταινία, φτιάχνει μια αρκετά απλή ιστορία που απογειώνεται από την εκτέλεση.

The Incredibles

Υπερηρωική οικογένεια, παραπομπές στη Golden Age των κόμικ, τα βάσανα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια, ένα σάουντρακ με επιρροές old school κατασκοπικού θρίλερ και πλοκή με γκάζια. Οι ‘Incredibles’ είναι απλά κουλ. Επίσης, μόνο ναι στην Edna Mode. Λογικά σε λίγο καιρό θα μπορείς να απολαύσεις το ‘Incredibles 2’ σε πρώτη προβολή από το Google Movies μέσα από τη WIND VISION, οπότε το Netflix σού έχει ήδη εξασφαλίσει το double feature.

Live-action

Beauty and the Beast

Η Disney έχει αποφασίσει να δώσει σάρκα και οστά – ή φωτορεαλιστικό CGI στην περίπτωση των ζώων – σε όλα τα κινηματογραφικά παραμύθια που μας μεγάλωσαν. Το Netflix έχει ανεβάσει τη μεγαλύτερη επιτυχία τους ως τώρα, το περσινό ‘Beauty and the Beast’ με την Emma Watson στον ρόλο της Πεντάμορφης. Η ταινία έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη και έφτασε σε έσοδα ύψους 1,26 δις δολαρίων. Ιδανικό εορταστικό streaming, ακόμα κι αν το τίμησες πέρσι στις αίθουσες.

The Parent Trap

Δύο δίδυμα κορίτσια που χωρίστηκαν μωρά ανακαλύπτουν η μία την άλλη και αποφασίζουν να φέρουν ξανά κοντά τους γονείς τους. Η Nancy Meyers (Father of the Bride, Something’s Gotta Give, The Holiday) ανανέωσε, ως γνωστή crowd pleaser, τη γοητευτική φόρμουλα της ταινίας του ‘61 και ανέδειξε τη Lindsay Lohan ως την πιο πολλά υποσχόμενη child star στην εκπνοή των ‘90s.

Tron: The Original Classic

H Disney δεν είναι απαραίτητα το πρώτο στούντιο που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεται κανείς διαστημικό sci-fi. Κι όμως, με το ‘Tron’ μας έδωσε τα πιο εντυπωσιακά visuals των ‘80s. Δραματουργικά η ταινία δεν προσφέρει όσα προσφέρει τεχνικά, το αποτέλεσμα όμως είναι εκτυφλωτικό. Και εντελώς αναπολογητικό στην αφοσίωσή του στην computer generation. Ο κόσμος του εμπνεύστηκε από τα γραφικά των arcade games, την ίδια εποχή που οι γονείς ζούσαν με τον φόβο ότι τα παιχνίδια θα σαπίσουν τα μυαλά των παιδιών τους. Η Disney έψαχνε – και κυρίως έφτιαχνε! – το next best thing στη βιομηχανία από τη στιγμή που ιδρύθηκε. Το ‘Tron’ είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην ιστορία του computer animation από το στούντιο.

20,000 Leagues Under the Sea

Το 1954 το ‘20,000 Leagues Under the Sea’ ήταν η πιο ακριβή προσπάθεια της Disney. Με τον Kirk Douglas και τον Peter Lorre στο πηδάλιο, το φιλμ έκανε θαύματα στη φωτογραφία και μετέφερε την περιπέτεια του Ιουλίου Βερν όπως της άξιζε. Έφυγε από τα Όσκαρ με ένα αγαλματίδιο για εφέ και διατηρεί και σήμερα την αξία του ως τεχνολογικό επίτευγμα των ημερών του. Μία από τις πολλές οσκαρικές Disney δουλειές που βρίσκεις στο Netflix.

Marvel

Αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα θα βρεις ολόκληρο το Phase One του Marvel Cinematic Universe (Iron Man, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger, Marvel’s the Avengers) και το ‘Captain America: The Winter Soldier’. Την καλύτερη ταινία που είχαμε πάρει από το MCU μέχρι το ‘Black Panther’. Είσαι υπερκαλυμμένος για υπερηρωική βραδιά.

Star Wars

Το ‘Rogue One’ ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το franchise των ‘Star Wars’ όταν κυκλοφόρησε. Μια αμιγώς πολεμική ταινία που ζωντάνεψε στα σκυθρωπά της κάδρα και αντιπαρέθεσε τις ζώνες μάχης με τη φυσική ομορφιά των τοπίων όπου γυρίστηκαν. Θεωρητικά ναι, είναι ένα πιο ‘σοβαρό’ Star Wars, αλλά δεν ξεχνάει και το show που έχει να στήσει. Να θυμίσουμε επίσης ότι έκανε πρεμιέρα πολύ κοντά στα Χριστούγεννα, άρα τυπικά είναι η πιο legit εισαγωγή στη λίστα. Δεν υπάρχει φινάλε ταινίας που να φωνάζει ‘Καλή Χρονιά, βρε!’ δυνατότερα από το ‘Rogue One’ *τρίβει χέρια*.

***

 

Η WIND VISION είναι ο νέος τρόπος να απολαμβάνεις όλες τις σειρές και ταινίες του Netflix. Από βραβευμένα κλασσικά έως νέες επιτυχίες, το Netflix προσφέρει σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ σε μαγική εικόνα 4K Ultra HD. Τώρα με ελληνικούς υπότιτλους και μενού.