ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Δευτέρα 26/9

Η 2η βδομάδα των Νυχτών Πρεμιέρας ξεκινά κι αυτές είναι οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Καινούριος Mungiu και καινούριος James Schamus. Για τους μερακλήδες υπάρχει και Daniel Day-Lewis στην Ταινιοθήκη.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

INDIGNATION

Ο άνθρωπος που έγραψε τα αριστουργήματα του Ang Lee (‘Brokeback Mountain’, ‘Τίγρης και Δράκος’) στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο., διασκευάζει για το σινεμά Philip Roth. Καμία πίεση ε. (Ιντεάλ, 19.30)

PEDRO NOULA

Ένας άντρας σώζεται από θανατηφόρο τροχαίο όμως όταν ξυπνά δε θυμάται ποιος είναι. Στην τσέπη του έχει ένα ιταλικό διαβατήριο, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και τη φωτογραφία μιας γυναίκας. Ο φοβερός Κάρολος Ζωναράς ξαναχτυπά μετά το ‘Μπιγκ Χιτ’ που πολύ μας είχε αρέσει. (Δαναός 1, 22.15)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη με τον Κάρολο Ζωναρά για το ‘Μπιγκ Χιτ’ και το καλτ

MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE

Στο πλαίσιο του εξαιρετικού αφιερώματος Minority Report, μπορείτε με ελεύθερη είσοδο να (ξανα)θαυμάσετε τον Daniel Day-Lewis σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του. (Ταινιοθήκη, 18.00)

BACALAUREAT

Ο σπουδαίος Cristian Mungiu (και φίλος του σάιτ) επιστρέφει συνεχίζοντας να εξερευνά τη Ρουμανία μετά τον Τσαουσέσκου. Βραβείο Σκηνοθεσίας στις φετινές Κάννες. (Ιντεάλ, 22.00)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη με τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Cristian Mungiu

SID AND NANCY

Επετειακή προβολή 30 χρόνων με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για ένα από τα πιο θρυλικά μουσικά φιλμ όλων των εποχών. Ο σωστός ο φεστιβαλισμός απαιτεί και τις σωστές κλασικές ταινίες, κι αυτή είναι σίγουρα η σωστή ταινία στο σωστό Φεστιβάλ. (Όπερα 1, 22.15)