ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Κυριακή 2/10

Τελευταία μέρα Νυχτών απόψε! Διάλεξε σωστά.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Και τώρα, η τελευταία-τελευταία μέρα του Φεστιβάλ. Το πιστεύετε ότι τελείωσε ήδη; Εμείς ναι γιατί μπήκε Οκτώβρης κι ακόμα δεν έχουμε δει τις σειρές που έβγαλε το Netflix τον Σεπτέμβριο.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Κυριακής 2 Οκτωβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

BLUE VELVET

Το κλασικό αριστούργημα του David Lynch προβάλλεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4Κ σε μια ειδική προβολή αφιερωμένη στον Γιώργο Τζιώτζιο, εμπνευστή του Φεστιβάλ. (Δαναός 1, 21.30)

THE CARER

Ο Brian Cox σε ‘ερμηνεία ζωής’ σε μια ταινία για έναν δύστροπο γερασμένο ηθοποιό που συναντά νεαρή wannabe ηθοποιό. Τα ξέρεις. (Ιντεάλ, 20.00)

DANCER

Ντοκιμαντέρ για τον Sergei Polunin, τον χορευτή του ‘Take Me to Church’. Θα βρίσκεται εκεί κι ο ίδιος, αλλά κανείς δε μας έχει απαντήσει υπεύθυνα αν θα το ρίξει στο χορό στη διάρεια του Q&A. (Δαναός 1, 19.15)

GOAT

Η σκοτεινή πλευρά των frat parties που έχεις δει και ξαναδεί και ξαναδεί σε όλες τις αμερικάνικες εφηβικές ταινίες. Με James Franco και Nick Jonas, ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που πραγματικά κάποια στιγμή νομοτελειακά θα συνέβαινε. (Όπερα 1, 20.00)

‘ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ’

Μία από τις βραβευμένες ταινίες θα προβληθεί ξανά οπότε έχεις ευκαιρία να γεμίσεις κενά από το ωραιότατο Διαγωνιστικό. Τυχαία βάλαμε τη ‘Χελώνα’ επειδή όλοι για αυτό μιλάνε, δεν ξέρουμε κάτι που δεν ξέρεις. Αλλά κι αν ξέραμε δε θα το γράφαμε, τι είμαστε τίποτα μαρτυριάρηδες; (Όπερα 1, 18.00)

***

Από αύριο η κάλυψη συνεχίζεται με τα τελευταία reviews, ανασκοπικές ματιές στα βασικά τμήματα του Φεστιβάλ, και με μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ή έστω που συζητήθηκε. Τελοσπάντων για να γίνει υπήρξε μια συζήτηση. Άνθρωποι μίλησαν μεταξύ τους. Συνέντευξη με την σκηνοθέτιδα των κανιβάλων του ‘Raw’ έχουμε εν πάσει περιπτώσει. Καλό σβήσιμο Φεστιβάλ να έχουμε όλοι.