ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Κυριακή 25/9

Χαλαρή Κυριακή απόγευμα με καλό σινεμά. Οι προτάσεις μας για σήμερα.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Τι καλύτερο δίλημμα από το να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στους ‘Κόκκινους’ του Warren Beatty και στο ‘Southside With You’ για το ζεύγος Obama.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

DE PALMA

Λατρεύουμε να βλέπουμε εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για σπουδαίους σκηνοθέτες κι ετούτο, δια χειρός Noah Baumbach, για τον αγαπημένο μας ‘κλέφτη’ Brian De Palma, είναι από τα σινεφιλικά must των φετινών Νυχτών. (Όπερα 1, 17.30)

SOUTHSIDE WITH YOU

Κατευθείαν από το Σάντανς, είναι το ρομαντικό πολιτικό δράμα που ήθελες για τη γνωριμία του Barack με τη Michelle Obama. Όχι, αλήθεια. (Δαναός 1, 22.15)

REDS

Και λίγος κλασικός Warren Beatty, με το διάσημο έπος του για τον έρωτα και την εξέγερση. Πολλά Όσκαρ, επικό καστ (Diane Keaton, Jack Nicholson, Gene Hackman δίπλα στον ίδιο τον Beatty), 35 χρόνια επέτειος. Ταινίες φτιαγμένες για τη μεγάλη οθόνη. (Ιντεάλ, 21.30)

LA TORTUE ROUGE

Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών για μια απίστευτης ομορφιάς animation ταινία που γύρισε ο βραβευμένος με Όσκαρ Michael Dudok de Wit σε συνεργασία με τα θρυλικά στούντιο Ghibli. Τι άλλο χρειάζεται ένα animation για να είναι πολυαναμενόμενο; (Ιντεάλ, 19.45)

EVOLUTION

Σε ένα νησί κατοικούν μόνο μικρά αγόρια και κορίτσια, όμως το περπωμένο των αγοριών κρύβει κάτι αληθινά αποτρόπαιο. Ταινία που έφυγε διπλλά βραβευμένη από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, γυρισμένη ώστε να δίνει στο θεατή την εντύπωση πως πρόκειται για ένα ρευστό όνειρο. (Όπερα 1, 22.00)