ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Πέμπτη 29/9

Σήμερα έχει Beatles και παρτάκι. Και μερικές ταινίες ακόμα.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Πολύ δυνατή μέρα και σήμερα και δεν αναφερόμαστε καν στα ποτάκια που θα πιούμε ακούγοντας Beatles από τα decks μετά τις 23.00 το βράδυ στο Toy (Καρύτση 10, Πλατεία Καρύτση).

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK – THE TOURING YEARS

Ο τίμιος Ron Howard συγκεντρώνει τρομερά πλήρες και σπάνιο αρχειακό υλικό συνθέοντας μια απολαυστική (και απολαυστικά πλήρη) ματιά στα πρώτα βήματα των Beatles. Απόλυτο must για όλους τους φανς. Προλογίζει ο Γιάννης Πετρίδης και ακολουθεί πάρτυ στο Toy cafe (Καρύτση 10) όπου ξεκάθαρα το PopCode θα δώσει το παρών. (Όπερα 1, 20.30)

TONI ERDMANN

Η πιο πολυσυζητημένη ταινία των φετινών Καννών και κατά κοινή ομολογία το μεγάλο αδικημένο φιλμ των βραβείων, το καινούριο φιλμ της Maren Ade (η οποία αποτελεί και το μεγάλο spotlight σε νέο δημιουργό του φετινού Φεστιβάλ) είναι η ιστορία ενός πλακατζή πατέρα που προσπαθεί να ανακτήσει τους δεσμούς του με μια αποξενωμένη κόρη. Από τις must ταινίες της νέας σεζόν. (Ιντεάλ, 20.00)

HEAVEN’S GATE

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για αυτή την ταινία, τον θρύλο της, της σημασία της, την εμπορικής της επιτυχία, την μετέπειτα κριτική της αναθεώρηση. Το μεγαλειώδες έπος του Michael Cimino παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην σχεδόν 4ωρη director’s cut ψηφιακή εκδοχή του, στο πλαίσιο του αφιερώματος Minority Report. Ελεύθερη είσοδος. (Ταινιοθήκη, 18.00)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το ‘Heaven’s Gate’ άλλαξε για πάντα το Χόλιγουντ

SHELLEY

Ο Φράνκενστάιν συναντά το μωρό της Ρόζμαρι και ο Bergman τη νέα γενιά ταινιών τρόμου (‘The VVitch’, ‘Babadook’, ‘It Follows’) σε ένα δυνατού hype ντεμπούτο, , για μια νεαρή Ρουμάνα οικονόμο που δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για πλούσιο ζευγάρι πριν δει την εγκυμοσύνη της να μετατρέπεται σε εφιάλτη. (Δαναός 1, 22.30)

THE EYES OF MY MOTHER

Το arthouse φιλμ τρόμου της χρονιάς, για έναν δολοφόνο που εισβάλει σε αγροτόσπιτο αλλά βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας με έντονο ενδιαφέρον για την ανατομία. Μάλλον δε θέλουμε να ξέρουμε σε τι αναφέρεται ο τίτλος. Ή, βασικά, θέλουμε πάρα πολύ να ξέρουμε. (Ιντεάλ, 23.30)