ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

‘The Wild Goose Lake’: Το πιο εντυπωσιακό νέον νουάρ θρίλερ της χρονιάς στις Νύχτες Πρεμιέρας

Κατευθείαν από τις Κάννες, ο Ντιάο Γινάν μας βυθίζει σε ένα πολύχρωμο σκοτάδι γεμάτο δράση και ανατροπές. Ό,τι πρέπει για τις νύχτες του Σεπτέμβρη.

Τον Ντιάο Γινάν τον μάθαμε καλά πριν 5 χρόνια, όταν το απίθανο μοντέρνο νουάρ του ‘Black Coal, Thin Ice’ κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου μπλέκοντας τους θεατές σε ένα κυνηγητό σιωπηλής έντασης. Εκεί, δύο πρώην παρτενέρ αστυνομικοί ανανεώνουν την έρευνα μιας σειράς φόνων που πριν χρόνια αποτελείωσαν τις καριέρες τους. Σήμερα οι φόνοι ξεκινούν και πάλι, και μέσα από την έρευνά τους ο Γινάν καταφέρνει να συνθέσει ένα κατάμαυρο κοινωνικό προφίλ και μαζί, ένα νουάρ που συνδέει mainstream και σινεφίλ ευαισθησίες.

Η επιστροφή του ήρθε στις Κάννες φέτος και μας έκανε να συζητάμε για μια από τις πιο εντυπωσιακά σκηνοθετημένες ταινίες του Διαγωνιστικού, και τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε σε πρώτη πανελλήνια προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας, 18-29 Σεπτεμβρίου.

Στη νέα του αστυνομική περιπέτεια, ένας μαφιόζος που τρέχει να ξεφύγει από τους πάσης φύσεως εχθρούς του, αναγκάζεται να θυσιάσει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένειά του. Δίνοντας στον Γινάν για μια ακόμα φορά, μέσα από τις καθηλωτικής ακρίβειας σκηνές δράσης του, να περιπλανηθεί μέσα από μια διαδρομή αίματος, στην παρατημένη πλευρά της σύγχρονης Κίνας.

Δείτε το τρέιλερ:

Ρίξτε μια ματιά και σε αυτές τις σύντομες σκηνές του φιλμ.

*Το ‘Wild Goose Lake’ θα προβληθεί σε πανελλήνια πρώτη στις Νύχτες Πρεμιέρας και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Seven.

*Οι 25ες Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν 18-29 Σεπτεμβρίου και θα ανοίξουν με τον Χρυσό Φοίνικα των φετινών Καννών, τα ‘Παράσιτα’ του Μπονγκ Τζουν-χο.