ΣΙΝΕΜΑ

O Channing Tatum θα είναι ο καινούριος γοργόνος (συγνώμη, τρίτωνας) της Disney

Το ‘Splash’ ετοιμάζεται για ρεκτιφιέ με μια μεγάλη αλλαγή που δε νομίζουμε ότι περίμενες.

Θυμάστε εκείνη την ταινία που έπαιζε κάποτε nonstop τα Σαββατοκύριακα, με τον Tom Hanks και τη Daryl Hannah;

Το ‘Splash’ ήταν η ανέλπιστη επιτυχία για τη Disney το 1984 – ανέλπιστη γιατί το στούντιο δεν πίστευε ότι θα έκανε και πολλά στο box office, πόσο μάλλον ότι θα είχε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου – και ήταν μάλιστα και η πρώτη ταινία του θυγατρικού στούντιο Touchstones Pictures που είχε φτιαχτεί από τον κολοσσό για να κυκλοφορεί ταινίες ενδιαφέροντος για ενήλικες. Αυτό πρακτικά μεταφραζόταν σε ολίγον τι από βρισιές και ολίγον τι από γυμνό, το πιάνετε το νόημα.

Πριν από πολύ λίγο καιρό, μάθαμε ότι το λαβ στόρι ανθρώπου και γοργόνας θα μας απασχολούσε ξανά με ένα remake όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι Channing Tatum και Jillian Bell, αλλά αυτό που δεν είχαμε μάθει – και φαίνεται να είναι τελευταία εξέλιξη – είναι ότι οι ρόλοι θα αντεστραφούν με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Αυτόν που κάνει τον Tatum τη γοργόνα της υπόθεσης και τη Bell τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να τον προσαρμόσει στην πραγματικότητα της Νέας Υόρκης.

Η ιδέα ήταν της ίδιας της Bell που έχει συνεργαστεί ξανά με τον Tatum στο ‘22 Jump Street’ κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το κωμικό της timing, που της έδωσε τελικά και την ευκαιρία να δημιουργήσει τη δική της σειρά ‘Idiotsitter’, στο Comedy Central. Προς το παρόν, μπορείτε να τη δείτε να σπάει πλάκα στο βίντεο που είχε φτιάξει με τον Tatum για την κυκλοφορία του DVD του ’22 Jump Street’.

Επιβεβαίωση για τον σκηνοθέτη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, αλλά ξέρουμε ότι το στούντιο έχει πλευρίσει τον Οσκαρικό Ron Howard των ‘A Beautiful Mind’ και ‘Frost/Nixon’. Ron, πες το ναι, εδώ πηγαίνουμε για συνδυασμό μαγεία.

Το καινούριο ‘Splash’ προφανώς και θα προλάβει τη live action εκδοχή της ‘Μικρής Γοργόνας’ που είχε κολλήσει για καιρό στη φάση της προπαραγωγής μετά την αποχώρηση της Sofia Coppola, για να βρει τελικά την κατάλληλη σκηνοθέτιδα στην Rebecca Thomas (‘Electrick Children’) και την Άριελ στο πρόσωπο της Chloe Grace Moretz.