Photo by Chris Pizzello/Invision/AP
OSCARS

6 ατακάρες από τον μονόλογο του Jimmy Kimmel στα Όσκαρ

Η φετινή τελετή ήταν χωρίς εκπλήξεις, είχε όμως ένα από τα πιο πετυχημένα ποδαρικά.

Λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ, ο Jimmy Kimmel είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιέφερε να χαλάσει το κλίμα των νικητών ανασύροντας τις εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης μελών της βιομηχανίας με σκοπό το χιούμορ. Όπως ωστόσο φαντάζεσαι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην σχολιάσει καθόλου τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Ειδικά κιόλας από τη στιγμή που μεγάλο μέρος των σεναριογράφων του είναι γυναίκες.

Με τον Seth Meyers να έχει ήδη κάνει μια φανταστική αρχή επί του θέματος στην παρουσίαση των Χρυσών Σφαιρών, ο Kimmel άνοιξε το σόου με έναν μονόλογο αιχμηρό που έπιασε όλο το εύρος του προβλήματος – από ανάρμοστες συμπεριφορές στο εργασιακό περιβάλλον και την άνιση αντιμετώπιση των γυναικών στο οικονομικό μέρος, μέχρι την ανάγκη για ποικιλία στις ταινίες είτε μιλάμε για φύλο είτε για χρώμα.

Δες τον ολόκληρο παρακάτω και συνέχισε για τα highlights:

“O φίλος μας ο Όσκαρ είναι πια 90 ετών […] Είναι ο πιο αγαπητός και σεβαστός άντρας στο Χόλιγουντ και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Κοιτάξτε τον. Κρατάει τα χέρια του εκεί που τα βλέπεις, δεν λέει ποτέ καμιά απρεπή λέξη και κυρίως, δεν έχει πέος […] Αυτός είναι ο τύπος του άνδρα που χρειαζόμαστε περισσότερο σ’ αυτή την πόλη”.

“Κοιτάξτε πόσο άσχετο είναι το Χόλιγουντ σε σχέση με τις γυναίκες – φτιάξαμε μια ταινία με τίτλο ‘Αυτό Που Θέλουν οι Γυναίκες’ και είχε πρωταγωνιστή τον Mel Gibson”.

“Αν τα καταφέρουμε εμείς εδώ, αν δουλέψουμε μαζί για να σταματήσουμε τη σεξουαλική παρενόχληση, οι γυναίκες θα αντιμετωπίζουν την παρενόχληση μόνο όλον τον υπόλοιπο καιρό σε όποιο μέρος κι αν πηγαίνουν”.

“Θυμάμαι τον καιρό που τα μεγάλα στούντιο δεν πίστευαν ότι μια γυναίκα ή μια μειονότητα μπορούσε να ανοίξει μια υπερηρωική ταινία. Και ο λόγος που τον θυμάμαι είναι γιατί ήταν τον περασμένο Μάρτιο”.

“Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην ισότητα των οικονομικών απολαβών, ειδικά όταν βλέπεις τι έγινε με τον Mark Wahlberg και τη Michelle Williams. O Mark Wahlberg πληρώθηκε 1,5 εκατομμύριο για να κάνει τα reshoots των σκηνών του, ενώ η Michelle Williams πληρώθηκε με 8 δολάρια τη μέρα. Και αυτό που το έκανε ιδιαίτερα άδικο όλο αυτό, είναι ότι οι δυο τους εκπροσωπούνται από το ίδιο πρακτορείο. Με σόκαρε αυτή η υπόθεση γιατί αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ατζέντες, ποιον μπορούμε να εμπιστευτούμε; Ο Mark θα δώσει τα χρήματα στο κεφάλαιο του Time’s Up. Το μπαλάκι είναι σε σένα Michelle, τι θα κάνεις με τα 80 σου δολάρια;”.

“Δεν φτιάχνουμε ταινίες σαν το ‘Call Me By Your Name’ για να κάνουμε λεφτά. Τις φτιάχνουμε για να τη σπάσουμε στον Mike Pence”.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΣΚΑΡ:

Το ‘Phantom Thread’ κέρδισε ένα Όσκαρ κι ένα τζετ σκι
H οσκαρική ομιλία της Frances McDormand σήκωσε κυριολεκτικά τη μισή αίθουσα στο πόδι
Oscars 2018: Όλοι οι νικητές εδώ
Το Shape of Water είναι ο θριαμβευτής των Όσκαρ (+2 ιστορικά βραβεία της βραδιάς)