ΣΙΝΕΜΑ

Νέο και ωραίο κλιπ από το ‘Call me by your name’

Ευαίσθητο queer cinema στα καλύτερα του.

Είχαμε γράψει πρώτη φορά για το ‘Call me by your name’ πέρυσι τον Φεβρουάριο στις σημειώσεις μας από την Berlinale και προβλέψαμε ότι είναι μια ταινία για την οποία θα ακούσουμε σίγουρα ξανά μέσα στη χρονιά.

Πράγματι ξαναμιλήσαμε για αυτό, αφού ήταν από τα must των Νυχτών Πρεμιέρας, του Sundance, μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με τον απολογισμό μας, υποψήφιο για Χρυσές Σφαίρες και τώρα για Όσκαρ.

Επιτέλους την Πέμπτη  8 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί επίσημα στις ελληνικές αίθουσες και ενώ περιμένουμε την ταινία πώς και πώς, εξασφαλίσαμε αποκλειστικά ένα νέο κλιπάκι, που μας βάζει κι άλλο στο mood της ταινίας.

Υποψήφιο για Όσκαρ σε 4 κατηγορίες, Καλύτερης ταινίας, Α’ Ανδρικού για τον νεαρό Timothée Chalamet, διασκευασμένου σεναρίου και soundtrack για το φοβερό ‘Mystery of Love‘ του Sufjan Stevens (τον οποίο αγαπήσαμε πρώτα από το ‘Should have known better‘), το ‘Call me by your name’ είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του André Aciman και σκηνοθετημένο από τον Luca Guadagnino.

Πρόκειται για τη ρομαντική ιστορία μεταξύ ενός 17χρονου, ταλαντούχου πλουσιόπαιδου και ενός λίγο μεγαλύτερού του άνδρα, που φιλοξενείται το καλοκαίρι του 1983 στο σπίτι του στην ιταλική εξοχή.

* Το ‘Call me by your name (Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου)‘ κυκλοφορεί στις 8 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Berlinale: Ο αφρός
Oscars 2018: Όλες οι υποψηφιότητες (+οι προβλέψεις μας) εδώ