OUTNOW.CH
ΣΙΝΕΜΑ

Πώς γυρίστηκε το μονοπλάνο έπος του 1917

Ένα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη σκληρή δουλειά που έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Sam Mendes.

Μέσα στις λίγες ημέρες που προβάλλεται στους κινηματογράφους, το 1917 του Sam Mendes έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, ενώ θεωρείται και εκ των φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Παράλληλα, φαίνεται πως ο Βρετανός σκηνοθέτης του πολεμικού αυτού έπους πολύ δύσκολα θα χάσει το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη σκηνοθεσία. Κι αυτό γιατί χάρη στην ευρηματικότητα και την τόλμη του, κατάφερε να γυρίσει ολόκληρη την ταινία, κάνοντάς την να φαίνεται ότι έχει γίνει με μία λήψη.

Σε ένα δεκάλεπτο video-ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Youtube φαίνονται όλα τα κασκαντεριλίκια που έκανε η ομάδα του Mendes, προκειμένου να ακολουθήσει τους ηθοποιούς με τις κάμερες.

Χρειάστηκαν drones, γερανοί, αλλά και πρωτότυπες μικρές κάμερες Alexa, για να βγει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που κρατάει τον θεατή με κομμένη την ανάσα.

(Κεντρική φωτογραφία: Outnow.ch)

***

Η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος κάνουν μια αναδρομή σε 90+ χρόνια ιστορίας των Όσκαρ, γεμάτα περίεργες ιστορίες και σπουδαίες ταινίες. Από τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και τον ‘Τιτανικό’, μέχρι τη ‘Γκαρσονιέρα’ και το ‘Λιμάνι της Αγωνίας’, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας φιλμ που πήραν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.