ΣΙΝΕΜΑ

Στη σειρά: Όλοι οι Expendables της τρίτης ταινίας

Το "Expendables 3" αριθμεί 17 ονόματα στην αφίσα του κι εμείς του κατατάσσουμε από τον πιο ασήμαντο στον καλύτερο.

Περιμένουμε με κομμένη την ανάσα τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο αριθμός ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε bracket για να διαλέξουμε όλοι μαζί τον καλύτερο, δίνω ακόμα 1-2 ταινίες μέχρι να συμβεί αυτό. Αλλά ως τότε, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε το franchise του Συλβέστερ Σταλόνε και των φίλων του, είναι να κατατάξουμε έναν έναν τους 17(!) ήρωες που αναφέρει και η αφίσα.

(Στην οποία φαίνονται μόνο 16 βέβαια, αλλά τι τα θες.)

Αυτή είναι λοιπόν η αφίσα και ακολουθεί η αντικειμενική μας κατάταξη βάσει της εμφάνισής τους σε αυτή την ταινία.

***

17, Κέλλαν Λουτζ

Είναι άλλος ένας ξανθός στην ταινία αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ποιος και ποια η διαφορά τους γενικότερα.

16, Γκλεν Πάουελ

Αυτός.

15, Τζετ Λι

Ο Τζετ Λι μια μέρα θα γίνει ο πρώτος ηθοποιός που θα καταφέρει να στείλει την ερμηνεία του σε ταινία δράσης μέσω skype.

14, Ράντι Κουτούρ

 

Υποθέτω έπρεπε να είναι εκεί.

13, Αντόνιο Μπαντέρας

Τζαρ Τζαρ Μπινκς. Όποτε αρχίζει να μιλάει θες να πέσει το ρεύμα στην αίθουσα.

12, Χάρισον Φορντ

Ο Μπρους Γουίλις ζήτησε πολλά λεφτά και έτσι τώρα είναι “out of the picture” (χαρ χαρ) αλλά ο Χάρισον Φορντ δεν έχει την ίδια χάρη στο να μην κάνει τίποτα στην ταινία όπως ο Μπρους Γουίλις.

11, Βίκτορ Ορτίζ

Είναι μποξέρ. Φοβάται τα ύψη. Να, ξέρω κάτι για αυτόν οπότε είναι ήδη καλύτερος από τους άλλους δύο της νέας ομάδας.

10, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

“Choppa! Choppa!”

9, Ρόμπερτ Νταβί

Αυτός είναι ο μόνος που δεν έχει promotional poster αλλά δεν πειράζει γιατί έτσι μπορώ να βάλω μια φωτογραφία από το “License to Kill” με μια σαύρα στον ώμο του. Ο Νταβί είναι τρελή μούρη, στην ταινία βέβαια δεν κάνει απολύτως τίποτα, εμφανίζεται τόσο λίγο που μπορεί να τον χάσεις μια μπύρα άμα πας να ανοίξεις, αλλά και πάλι είναι καλύτερος από τον Κέλλαν Λουτζ.

8, Ντολφ Λούντγκρεν

Επίσης διακοσμητικός αλλά τουλάχιστον αυτός είναι διακοσμητικός όντας ο Ντολφ Λούντγκρεν.

7, Τέρι Κρουζ

Το ότι δεν κάνει τίποτα στην ταινία είναι μέρος του concept της ιστορίας, οπότε δε θα το κρατήσουμε εναντίον του. Εξάλλου είναι τόσο καλός στο “Brooklyn Nine-Nine” που τον μετράμε στα θετικά οτιδήποτε κάνει στην υπόλοιπη καριέρα του.

6, Τζέισον Στέιθαμ

Εγκληματικό το ότι η ταινία χαραμίζει τον Στέιθαμ, αλλά τελοσπάντων, για μια φορά θα κάνουμε τα στραβά μάτια. Ακόμα κι έτσι προλαβαίνει να ρίξει δυο κλωτσιές, να ηγηθεί μιας μπακάπ ομάδας, να κάνει εξυπνάδες με το όνομα Κρίσμας, και να παρουσιάσει τη γενικότερη Στεϊθαμοσύνη του. Αλλά στο επόμενο παρακαλώ να επανακάμψει.

5, Κέλσι Γκράμερ

 

Το να βλέπουμε εδώ τον Φρέιζερ είναι από μόνο του κουλό, αλλά το να τον βλέπουμε να κόβει βόλτες σε όλη την ταινία με αυτό το καπέλο; Ανεκτίμητο.

4, Γουέσλι Σνάιπς

 

Η ταινία αρχίζει με την ομάδα να βγάζει τον Σνάιπς από την φυλακή και στην πρώτη του σκηνή μετά, ξυρίζεται με ένα μαχαίρι. Χρειάζεται κάτι περισσότερο;

3, Ρόντα Ρούσεϊ

Δεν είναι ότι η Ρούσεϊ έδερνε ψιλοάνετα σχεδόν τους πάντες σε αυτή τη λίστα, είναι ότι αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Η προσθήκη μιας γυναίκας σε αυτή τη ματσό εποποία γίνεται φυσικά με τους όρους που θα περίμενε κανείς από τον Σταλόνε, αλλά είναι και πάλι πολύ ευπρόσδεκτη. Να υποθέσουμε πως αυτή θα ηγηθεί της γυναικείας ομάδας Expendables στο επερχόμενο spin-off;

2, Συλβέστερ Σταλόνε

Κοιτάξτε, αυτές οι ταινίες είναι το προσωπικό απωθημένο του Σταλόνε, τις κάνει για τη θέση του και την ιστορία του και τη σημασία του για το σινεμά που πρεσβεύει, και στο οποίο έχει αφοσιωθεί σε όλη την καριέρα του. Προφανώς και κάθε μια από αυτές τις ταινίες είναι λοιπόν στημένες πάνω του.

1, Μελ Γκίμπσον

Το καλύτερο πράγμα στην ταινία. Ο Γκίμπσον έχει καιρό να βγάλει το άχτι του στην μεγάλη οθόνη και αυτό φαίνεται. Εδώ ο Σταλόνε καταφέρνει να του δώσει έναν ρόλο κακού που δεν αρχίζει και τελειώνει σε δυο σκηνές δράσης και τρεις μουα-χα-χα ατάκες, και ο Γκίμπσον καταφέρνει να σε κάνει να τον δεις ως κάτι αληθινό και υπολογίσιμο. Όχι ακριβώς Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο “Mission: Impossible 3”, αλλά σε κάθε περίπτωση το μακράν πιο ενδιαφέρον πράγμα στο έργο. Είναι πάντα ενδιαφέρον όταν ο κακός κερδίζει την παράσταση- είναι καλό ή κακό αυτό για την ταινία;