NETFLIX

Το πιο μεγαλόπνοο crime show του Netflix έφτασε: 2 ταινίες και 3 σειρές για το ΣΚ σου

Από τον Brad Pitt στο διάστημα μέχρι το πιο φιλόδοξο αστυνομικό δράμα που έχει κάνει ως τώρα το Netflix.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

AD ASTRA

Ο James Gray του ‘Immigrant’ και του ‘Hitchcock/Truffaut’ στέλνει τον παραιτημένο, μελαγχολικό Roy McBride (Brad Pitt) στο διάστημα ενός κοντινού μέλλοντος για να ανακαλύψει εάν ο εξαφανισμένος από χρόνια πατέρας του (Tommy Lee Jones) έμεινε τελικά ζωντανός μετά από μεγαλόπνοη αποστολή του. Ο Gray έχει φτιάξει ένα πανάκριβο, πάνεμορφο space drama με την απόκοσμη φωτογραφία του Hoyt Van Hoytema, τους θλιμμένους, αγωνιώδεις κατά τόπους ήχους του Max Richter και την υπαρξιακή κρίση του McBride όπως στιβαρά και απεγνωσμένα αποτυπώνεται στα πολλά κοντινά του Pitt. Μπορεί να απογοητευτείς από το συμβιβαστικό φινάλε που γειώνει τις φιλοδοξίες του, αλλά θα το απολαύσεις υπνωτισμένος.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

‘Ad Astra’: Στο διάστημα, κανείς δε μπορεί να ακούσει τον Brad Pitt να κλαίει

BETWEEN TWO FERNS: THE MOVIE

Στην κωμική εκπομπή ‘Between Two Ferns’ που προβαλλόταν από το Funny or Die, ο Zach Galifianakis ήταν ο παρουσιαστής ενός ψεύτικου talk show με αληθινά όμως πρόσωπα της επικαιρότητας όπως ο Brad Pitt, ο Justin Bieber και ο Barack Obama, όπου ο ηθοποιός έκανε σουρεάλ, ανάρμοστες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, διακόπτοντας αμήχανα τον ειρμό τους για να διαφημίσει το προϊόν κάποιου χορηγού του show. Το Netflix περνά το κόνσεπτ σε φορμάτ ταινίας και θα επιστρατεύσει καλεσμένους όπως τον Peter Dinklage, τον David Letterman, τον Keanu Reeves και τον Bradley Cooper.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

AMERICAN HORROR STORY: 1984

Η 9η σεζόν του ‘American Horror Story’ αντλεί έμπνευση από την ‘Παρασκευή και 13’, τον ‘Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες’ και το ‘Halloween’ για να θυσιάσει μια ανυποψίαστη παρέα εφήβων στο Camp Redwood – μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που θα μεταμορφωθεί στο απόλυτο σκηνικό τρόμου. Άργησε το ‘AHS’ να καβαλήσει το κύμα του ’80s trend, αλλά οι δεκάδες αναφορές του στο πρώτο επεισόδιο κάνουν σεφτέ για τα τρία προηγούμενα χρόνια. Οι Ολυμπιακοί του 1984 έχουν την πρωτοκαθεδρία τους, ενώ εν τη απουσία της Sarah Paulson και του Evan Peter έρχονται άλλα γνώριμα πρόσωπα του ρόστερ του Ryan Murphy, όπως η Angelica Ross (Pose) και ο Matthew Morrison (Glee). Highlight η Billie Lourd που έχει ήδη κλέψει το ‘Booksmart’.

Το ‘American Horror Story: 1984’ έκανε πρεμιέρα αποκλειστικά στο FOX την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 22.40, οπότε και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

CRIMINAL: UK

Το ‘Criminal’ είναι η πιο φιλόδοξη αστυνομική παραγωγή του Netflix ως τώρα. Το procedural θα αποτελείται από 12 επεισόδια, γυρισμένα σε διαφορετικές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, όλα με τοπικά καστ και συνεργεία και γραμμένα στην εκάστοτε γλώσσα. Η δράση θα τοποθετείται στην αίθουσα ανάκρισης, αντικαθιστώντας τις καταδιώξεις και τις έρευνες για τα κλειστοφοβικά ψυχολογικά παιχνίδια που προκύπτουν μεταξύ ντετέκτιβ και υπόπτων. Το ποδαρικό στο μεγαλεπήβολο πανευρωπαϊκό εγχείρημα το κάνει η Αγγλία, με καστ που περιλαμβάνει τον David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) και τη Hayley Atwell (Captain America).

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

DISENCHANTMENT: PART 2

Στη φανταστική μεσαιωνική Dreamland, ο βασιλιάς έβγαλε την κουκούλα απ’ το πρόσωπο ενός κακοποιού, για να ανακαλύψει ότι είναι η επαναστατική κόρη του που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε πριγκιπικές συμβάσεις όπως ένας γάμος με συνοικέσιο. Ο Matt Groening των ‘Simpsons’ και του ‘Futurama’ πείραξε επιτυχημένα τα στερεότυπα της φαντασίας στην 1η σεζόν του ‘Disenchantment’, μία ακόμη σειρά animation για ενήλικες όπως τα επιτυχημένα ‘Bojack Horseman’ και ‘Big Mouth’.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

10 παιδικά που έβλεπες μικρός και στριμάρουν τώρα στο Netflix
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix
10 θρίλερ τόσο τρομακτικά που οι θεατές του Netflix δεν τα ολοκληρώνουν
15 σειρές που μπορεί να σου ξέφυγαν αυτό το καλοκαίρι