NETFLIX

Τώρα είναι η ώρα των Watchmen: 4 ταινίες και 6 σειρές για το ΣΚ σου

Το 'Goodfellas' της Jennifer Lopez, ο Χρυσός Φοίνικας, ένα ντοκιμαντέρ-θρίλερ του Netflix, ο διπλός Paul Rudd, οι Watchmen στο σήμερα. Διανύουμε εβδομάδα-μπλοκμπάστερ επιλογών.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

PARASITE

Η παράκληση του σκηνοθέτη Bong Joon-ho που μας ανακοινώθηκε στην τελετή έναρξης των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας, ήταν να μην μαρτυρήσουμε κανένα σπόιλερ της ταινίας από τη στιγμή που τα δύο αδέλφια πρωταγωνιστές προσλαμβάνονται ως διδακτικό προσωπικό από την πλούσια οικογένεια των Park. Δεν διανοούμαι να τον προδώσω. Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας βλέπεται καλύτερα χωρίς την παραμικρή ιδέα για τις καταιγιστικές εξελίξεις του. Ο σκηνοθέτης του ‘Snowpiercer’ περπατά μαεστρικά στο λεπτό σχοινί που ισορροπεί το ‘Parasite’ μεταξύ κοινωνικής σάτιρας, φαρσοκωμωδίας και χιτσκοκικού σασπένς, με πυρήνα την κοινωνικοοικονομική ανισότητα μεταξύ των Park και των άπορων Kim. Δεν περιγράφω άλλο, τρέξε.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven.

HUSTLERS

Η Jennifer Lopez ήταν πάντα καλή ηθοποιός. Με το ‘Hustlers’ θα το μάθει κι όλος ο ντουνιάς. Το heist δράμα της Lorene Scafaria (Nick & Nora’s Infinite Playlist, The Meddler) βασίζεται στην πραγματική υπόθεση που έφερε στη δημοσιότητα ένα βραβευμένο με Pulitzer άρθρο, για μία ομάδα στρίπερ που λήστεψαν χρηματιστές της Wall Street την περασμένη δεκαετία. Το ‘Hustlers’ είναι μία συλλογικά καλή δουλειά, μία ψυχαγωγική, φεμινιστική ταινία κομπίνας από την οπτική γωνία ενός underground κόσμου που συνήθως παραχώνεται στο background. Σε κάποιο άλλο σύμπαν η ταινία αφορά τους ίδιους τους χρηματιστές, στο δικό μας ευτυχώς αφορά τη Lopez στον ρόλο της ως τώρα καριέρας της.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Jennifer Lopez μάς μιλά για τη γυναικοκρατία του ‘Hustlers’. Εμείς ακούμε και προσκυνάμε

SYNONYMS

Η φετινή Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου ακολουθεί έναν Ισραηλίτη που ταξιδεύει στο Παρίσι και θέλει απεγνωσμένα να γίνει Γάλλος. Το σπίτι που θα έμενε είναι άδειο και τα υπάρχοντά του τα κλέβουν μόλις φτάνει, αλλά δεν θα απογοητευτεί τόσο γρήγορα. Η μοναδική διέξοδός του προς τη λύτρωση είναι η υιοθεσία μιας νέας ταυτότητας και για να την πετύχει είναι πανέτοιμος να κάνει θυσίες όπως να μην ξεστομίσει ποτέ ξανά στη ζωή του εβραϊκά. Ο Nadav Lapid που κέρδισε πέρσι τις εντυπώσεις στο Sundance με το ‘Kindergarten Teacher’ χρησιμοποιεί δικές του εμπειρίες για να εξερευνήσει την αγωνία του να προσπαθείς να φτιάξεις νέες ρίζες, κατασκευάζοντας ένα υπαρξιακό παζλ.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Weirdwave.

TELL ME WHO I AM

Ο 18χρονος Alex έπεσε κάποτε θύμα τροχαίου και βρισκόταν για εβδομάδες σε κώμα. Όταν ξύπνησε, ο μοναδικός άνθρωπος που θυμόταν ήταν ο δίδυμος αδερφός του, Marcus. Εκείνος του έμαθε από την αρχή τη ζωή του και την ιστορία της οικογένειάς του, μόνο που είκοσι χρόνια μετά, ο Alex θα ανακαλύψει ότι ο Marcus δεν του είχε πει την αλήθεια. Είναι το ψέμα καμιά φορά αναγκαίο; Και πόσο μακριά θα έφτανες για να μάθεις την αλήθεια; Το ντοκιμαντέρ του Ed Perkins σόκαρε το Φεστιβάλ του Telluride και θα σοκάρει κι εσένα. Δεν είναι ψυχολογικό θρίλερ, είναι πραγματικό περιστατικό που συνέβη σε κάποιον εκεί έξω.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

13 ντοκιμαντέρ αληθινών υποθέσεων που θα σε κρατήσουν ξύπνιο

Σειρές

WATCHMEN

Ως κόμικ το ‘Watchmen’ ήταν σταθμός στην απεικόνιση των υπερηρώων και πρότεινε μια σκοτεινή, επικίνδυνη, αντι-ηρωική πλευρά τους που ακόμα επηρεάζει την ποπ κουλτούρα (βλέπε The Boys). Την περασμένη δεκαετία έκαναν το πέρασμά τους από τη μεγάλη οθόνη από τα χεράκια του Zack Snyder και τώρα ήρθε η ώρα για τη διασκευή τους για την τηλεόραση από τον showrunner του ‘LOST’ και των ‘Leftovers’, Damon Lindelof. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο ίδιο σύμπαν των κόμικ, η σειρά όμως διαφοροποιείται εστιάζοντας σε δική της, ξεχωριστή αφήγηση. Εδώ οι υπερήρωες αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, με ορισμένους απ’ αυτούς να ερευνούν μια μυστηριώδη δολοφονία. Η συνωμοσία που θα ανακαλύψουν θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του κόσμου. Με βασική πρωταγωνίστρια τη φανταστική, προσφάτως βραβευμένη με Emmy και Oscar, Regina King, έχουμε το κίνητρο που χρειαζόμαστε. Μαζί της ο Jeremy Irons και ο Don Johnson. Η σειρά ενδεχομένως να συνεχιστεί, έχει συλληφθεί ωστόσο ως μία και αυτοτελής σεζόν. Οι κριτικές της σειράς ως τώρα είναι εξαιρετικές.

H σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, και σε Prime Time προβολή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 22:00, στο Novacinema4HD.

LIMETOWN

Μετά το ‘Sorry for Your Loss’, το Facebook Watch φαίνεται πως έχει ετοιμάσει κάτι επίσης πολύ τίμιο. Το ‘Limetown’ βασίζεται στο ομώνυμο podcast – είναι μια αρκετά ευθεία μεταφορά του για την ακρίβεια – και ακολουθεί τη Lia Haddock, μία δημοσιογράφο που ξετυλίγει το μυστήριο της εξαφάνισης 300 και άνω ανθρώπων από τις εγκαταστάσεις νευροεπιστημονικής έρευνας. Μετά την υποψηφιότητά της για Emmy με το ‘The Sinner’, η Jessica Biel επιστρέφει με έναν ακόμη δυνατό ρόλο. Μαζί της ο Stanley Tucci και η επίσης υποψήφια για Emmy, Kelly Jenrette (The Handmaid’s Tale).

Η σειρά στριμάρει στο Facebook Watch.

LIVING WITH YOURSELF

Στη σειρά που δημιούργησε ο Timothy Greenberg του ‘The Daily Show With Jon Stewart’ και σκηνοθέτησαν οι Jonathan Dayton και Valerie Faris της εκ του ‘Little Miss Sunshine’ φήμης, ο Paul Rudd παίζει τον Miles και τον Νew Miles. Έναν εξαντλημένο, νωθρό μεσήλικα και τον πολύ καλύτερο κλώνο του. Αλλόκοτη, σκοτεινή, ενίοτε τρομακτική κομεντί με υπαρξιακές αναζητήσεις. Διάβασε περισσότερα στη spoiler-free κριτική μας.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE HOUSE OF FLOWERS: SEASON 2

Στη χιτ μεξικανική ντραμεντί ‘House of Flowers’, η δυσλειτουργική οικογένεια De la Mora, ιδιοκτήτες υπερκλασάτου ανθοπωλείου, χαώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αυτοκτονία της παράνομης σχέσης του πατριάρχη Ernesto. Η αποκάλυψη της σχέσης αλλά και της νόθας κόρης του ήταν τα πρώτα plot twists σε μια παλαβή σειρά που έκρυβε εκπλήξεις μέχρι το τέλος. Επιστρέφει με ακόμη περισσότερες, με πρώτη την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της οικογένειας. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 3η σεζόν.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

MODERN LOVE

Ο δημιουργός των αγαπημένων ‘Once’ και ‘Sing Street’, John Carney, επιστρατεύει ένα απίστευτο καστ και μεταφέρει την ομώνυμη στήλη των New York Times για την αγάπη σε όλες της τις μορφές. Το τρέιλερ είναι γεμάτο διάσημους ανθρώπους που ερωτεύονται, αλλά για να μην σου ξεφύγει κανείς, έχουμε και λέμε: Anne Hathaway, Tina Fey, John Slattery, Catherine Keener, Dev Patel, Shea Whigham, Andy Garcia, Cristin Milioti, Brandon Victor Dixon, Olivia Cooke, Andrew Scott, Julia Garner, Gary Carr, John Gallagher, Jr., Sofia Boutella.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

RHYTHM + FLOW: EPISODES 5-8

Η Cardi B, ο Chance the Rapper και ο T.I. είναι οι κριτές του πρώτου μουσικού διαγωνισμού του Netflix. Το ‘Rhythm + Flow’ αναζητά το νέο μεγάλο όνομα της ραπ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Ατλάντα – όλες τους πόλεις με παράδοση στο είδος. Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια έκαναν πρεμιέρα στις 9/10, τα επόμενα τρία στριμάρουν ήδη και τα τελευταία τρία θα ανέβουν στις 23/10. Αυτή την εβδομάδα, οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάζονται σε cyphers, rap battles και μουσικά βίντεο.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

***

Και μην ξεχνάς! Αν κι εσύ δεν έχεις βγει ακόμα από το μυαλό του John Malkovich, άκου το POP για τις Δύσκολες Ώρες με καλεσμένο τον ίδιο τον θρυλικό ηθοποιό.