NETFLIX

‘Pan’s Labyrinth’ και fantasy ‘Simpsons’: 3 ταινίες και 3 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Είτε μείνετε μέσα για σειρές είτε έχετε όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σας έχουμε καλυμμένους.

Κάθε Παρασκευή θα διαλέγουμε ταινίες και σειρές που ανοίγουν αυτό το τριήμερο (ή ίσως και λίγο νωρίτερα) και αξίζει να τσεκάρουμε.

Ταινίες

TO ALL THE BOYS I’VE LOVED BEFORE

Ταυτότητα: Ρομαντική teen κομεντί από αυτές που το Netflix έχει βάλει στόχο να αναβιώσει (και το πετυχαίνει).

Πρωταγωνιστούν: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish

Στη σκηνοθεσία: Susan Johnson

Το best-seller της Jenny Han μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το Netflix και φαίνεται αξιολάτρευτο. Η Lara Jean χάνει τα κρυφά γράμματα που έγραφε κατά καιρούς στα αγόρια που της άρεσαν και ανακαλύπτει ότι έχουν ήδη βρεθεί στα χέρια τους. Για όποιον έχει πάει σχολείο – βασικά για όποιον έχει βγει από την πόρτα του σπιτιού του – το σενάριο είναι βγαλμένο από αγνούς εφιάλτες. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. -Ιωσηφίνα Γριβέα

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

PAN’S LABYRINTH

Ταυτότητα: To αριστούργημα φαντασίας του Guillermo del Toro με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες ξανά στις αίθουσες.

Πρωταγωνιστούν: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

Στη σκηνοθεσία: Guillermo del Toro, βραβευμένος με Όσκαρ πλέον

Η αξέχαστη μεγάλη επιτυχία του Guillermo del Toro, φετινού θριαμβευτή των Όσκαρ με την ταινία «Η Μορφή του Νερού», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από πολλά χρόνια για να μας μαγέψει και πάλι. Η ταινία είχε προταθεί για έξι βραβεία Όσκαρ (μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το Μεξικό) και τελικά κέρδισε τρία: Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Weirdwave.

KI ΑΛΛΟΣ GUILLERMO

Τι είπε ο Guillermo del Toro όταν τον είδαμε από κοντά στο Φεστιβάλ Βενετίας

PIRATES OF SOMALIA

Ταυτότητα: Η αληθινή ιστορία δημοσιογράφου που πήρε το τεράστιο ρίσκο και έφερε τελικά στον προσκήνιο μια άνευ προηγουμένου αποκάλυψη για τους πειρατές της Σομαλίας.

Πρωταγωνιστούν: Evan Peters, Barkhad Abdi, Al Pacino

Στη σκηνοθεσία: Bryan Buckley

Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Jay Bahadur (Έβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ Πατσίνο), η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία. Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες μαθαίνοντας βασικά πράγματα, με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί). O Jay γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood και τη Danaos Films.

Σειρές

DISENCHANTMENT: PART 1

Ταυτότητα: Νέο ενήλικο animation από τον δημιουργό των ‘Simpsons’, Matt Groening.

Πρωταγωνιστούν: Abbi Jacobson, Eric Andre, Nat Faxon

Στη φανταστική μεσαιωνική Dreamland, ο βασιλιάς βγάζει την κουκούλα απ’ το πρόσωπο ενός κακοποιού, για να ανακαλύψει ότι είναι η κόρη του. Ο Matt Groening των ‘Simpsons’ και του ‘Futurama’, ετοιμάζεται να πειράξει τα στερεότυπα της φαντασίας σε μία ακόμη σειρά animation για ενήλικες. -Iωσηφίνα Γριβέα

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ALL OR NOTHING MANCHESTER CITY

Ταυτότητα: Αθλητικό ντοκιμαντέρ για την διαδρομή της Σίτι προς τον περσινό τίτλο.

Πρωταγωνιστούν: Ο Guardiola, οι ποδοσφαιριστές του, κι ο Ben Kingsley στην αφήγηση.

H σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ που ακολουθεί μια ομάδα στη διάρκεια μιας συναρπαστικής περιόδου, μετακινείται φέτος στην Ευρώπη και το αγγλικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας την πορεία της Μάντσεστερ Σίτι προς τον σαρωτικό τίτλο της σεζόν ’17-’18. Αποτελείται από 8 επεισόδιο και είναι must για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Η σειρά στριμάρει στο Prime Video.

TERRACE HOUSE – OPENING NEW DOORS: SEASON 3

Ταυτότητα: Εθιστικό γιαπωνέζικο ριάλιτι με 6 ξένους σε ένα σπίτι.

6 άγνωστοι μεταξύ τους συγκατοικούν σε ένα σπίτι στα δάση καθώς συνεχίζουν παράλληλα να ζουν κανονικά τις ζωές τους. Το ριάλιτι-φαινόμενο από την Ιαπωνία επιστρέφει με νέα -πολυσυζητημένα- επεισόδια τα οποία οι φανς της σειράς περίμεναν εναγωνίως. Για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει ποτέ, είναι μια τέλεια ευκαιρία να το πιάσουν από την αρχή. Το ‘Terrace House’, με τη διαρκή ανακύκλωση και εναλλαγή προσώπων (όποτε θέλει οποιοσδήποτε αποχωρεί και αντικαθίσταται από νέο μέλος) είναι ένα εθιστικό must, ο ορισμός του “θέλω να χαζέψω κάτι για λίγη ώρα” (που φυσικά καταλήγει πάντα σε ακραίο ξενύχτι).

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Απόλαυσε ταινίες (‘To All the Boys I’ve Loved Before’), animation (‘Disenchantment’), ριάλιτι (‘Terrace House’) και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.