NETFLIX

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης έφτασε στο Netflix: 3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Μωάμεθ εναντίον Μαρμαρωμένου Βασιλιά, οσκαρικό Jojo Rabbit, σατανική Sabrina και η θριαμβευτική επιστροφή του Captain Picard στο Star Trek.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Παρακάτω θα βρεις τις πρεμιέρες των ημερών που διαλέξαμε για σένα:

Ταινίες

JOJO RABBIT

Ο Taika Waititi μπήκε στο ραντάρ του Φεστιβάλ Sundance με το τρομοκωμικό κράμα του ‘What We Do in the Shadows’ (τώρα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά) και επέστρεψε στο ίδιο φεστιβάλ με το kiwi χιούμορ του στο ‘Hunt for the Wilderpeople’. Από εκεί τον τσίμπησε η Marvel για το απολαυστικό ‘Thor: Ragnarok’ και πλέον φτάνει μέχρι τα Όσκαρ με τις 6 υποψηφιότητες του ‘Jojo Rabbit’. Μία σάτιρα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με πρωταγωνιστή ένα αγόρι από τη Γερμανία, φανατισμένο με τον Χίτλερ και μέλος της νεολαίας του, που βρίσκεται αναγκασμένο να κρύψει ένα Εβραίο κορίτσι. Ο Waititi υποδύθηκε τον ίδιο τον Χίτλερ μιας που κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τον ρόλο, ενώ ο διχασμός των κριτικών σε σχέση με την κωμική προσέγγιση του θέματος δεν πτόησε καθόλου την Ακαδημία.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Υπέρκομψο αισθητικά ντεμπούτο για την Περουβιανή Melina León που δραματοποιεί μια αληθινή υπόθεση παράνομης πώλησης βρεφών με καφκική συνείδηση και εντυπωσιακή κινηματογράφηση. Παρασυρμένη από την υπόσχεση δωρεάν περίθαλψης, η Georgina γεννά το παιδί της σε μια κλινική που αποδεικνύεται ψεύτικη. Όταν της κλέβουν το μωρό, εκείνη και ο σύντροφός της αναζητούν βοήθεια από έναν αντισυμβατικό δημοσιογράφο. Η πραγματική υπόθεση είχε ερευνηθεί από το ίδιο τον πατέρα της Leon.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Danaos Films.

CATS

Το καταγέλαστο τρέιλερ του ‘Cats’ είχε ξεσηκώσει το κράξιμο σύσσωμου του Ίντερνετ και είχε αφήσει εμβρόντητους όλους όσους είχαμε πατήσει με περιέργεια το play. Μιλάμε άλλωστε για τη μεταφορά του ομώνυμου, διάσημου μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, μίας εκ των μακροβιότερων παραγωγών στο Broadway και το West End, με ένα τεράστιο καστ που περιλαμβάνει από μεγαθήρια όπως Ian McKellen και Judi Dench, μέχρι Idris Elba και Jennifer Hudson.

Ο πραγματικός κίνδυνος όμως σήμανε όταν η ταινία προβλήθηκε στα μέλη της Ένωσης Ξένου Τύπου που ψηφίζουν για τις Χρυσές Σφαίρες και κατάφερε να πάρει μονάχα μια υποψηφιότητα για Καλύτερο Τραγούδι. Η Ένωση είναι τόσο ερωτευμένη διαχρονικά με τις εξτραβαγκάντσες και τους μεγάλους αστέρες που ψάχνει τρόπους να τους βραβεύσει εκεί που δεν υπάρχουν (μην ξεχνάς το βραβείο του ‘The Tourist’ για τα μάτια της Jolie και του Depp). Για να μην τους δίνουν τίποτα, σκέφτηκα όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, μιλάμε για πολύ βαριά περίπτωση φιάσκου.

Έφτασε τελικά και η ευρεία κυκλοφορία στην Αμερική και tweets όπως το παρακάτω επιβεβαίωναν την κατάσταση. Ο ασθενής ήταν νεκρός.

Γιατί στα λέω όλα αυτά; Για να ξέρεις ότι μπαίνοντας στην αίθουσα ένιωθα προετοιμασμένη για μια εξόχως κακή ταινία.

Όχι όμως.

Τίποτα δεν θα μπορούσε τελικά να με είχε προετοιμάσει για όσα θα αντίκριζα επί 2 ώρες. Ταλαντούχοι ηθοποιοί και χορευτές έπαιζαν φρικώδεις γάτες που συστήνονταν. Και ξανασυστήνονταν. Και ξανασυστήνονταν. Μέχρι και την τρίτη πράξη, γάτες με ή χωρίς κλακέτες μπαινόβγαιναν στις σκηνές για να σου πουν ποιες είναι, τι τρώνε, πού κοιμούνται, γιατί είναι οι γάτες που πρέπει να θυμάσαι. Γάτες. Γάτες παντού. Χωρίς πλοκή, χωρίς ειρμό, χωρίς έστω τις καλές χορογραφίες που στη θεατρική σκηνή σίγουρα θα έμοιαζαν κάποτε εντυπωσιακές. Ακόμα και το ‘Memories’, η μοναδική κορυφαία μουσική στιγμή του ορίτζιναλ μιούζικαλ, είναι η ντροπή που θα στοιχειώνει την οσκαρική Hudson μέχρι να γίνουμε όλοι σκόνη.

Γιατί τότε βρίσκεται στη λίστα μου;

Γιατί κακές ταινίες έχεις δει πολλές. Σου υπόσχομαι όμως, ΣΟΥ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ, ότι ταινία σαν το ‘Cats’ δεν έχεις δει ποτέ ξανά. Είναι ένα γκροτέσκ πείραμα. Ένα αδιανόητο αποτέλεσμα που δεν έχουμε βρει τις λέξεις να περιγράψουμε ακόμη. Ένα φιλμ που θα μπορούσε και να σκίσει εισπρακτικά αν οι ομάδες μάρκετινγκ παγκοσμίως γνώριζαν την αληθινή αξία ενός μοναδικής ταυτότητας, αισχρού θεάματος. Δες το όπου και όπως μπορείς.

Α, και μην πιεις! Θα χρειαστείς όλες τις αισθήσεις σου.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip.

Σειρές

RISE OF EMPIRES: OTTOMAN

Σειρά-ντοκιμαντέρ για την Οθωμανική Αυτοκρατορία που συνδυάζει τη δραματοποίηση των γεγονότων από ηθοποιούς με την αφήγηση του σαιξπηρικού Charles Dance που είδαμε ως Tywin Lannister στο ‘Game of Thrones’ και πιο πρόσφατα ως Lord Mountbatten στο ‘Crown’. Το ‘Rise of Empires: Ottoman’ θα ακολουθήσει την ιστορία του Μωάμεθ του Πορθητή τον 15ο αιώνα, από την άνοδό του ως 13χρονος Σουλτάνος ως την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η παραγωγή της STXtelevision ήταν πίσω από το τίμιο, διασκεδαστικό ‘Valley of the Boom’ του National Geographic.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

STAR TREK: PICARD

Εμβληματική η ορίτζιναλ σειρά, όμως το δικό μου ‘Star Trek’ είναι το ‘Star Trek: The Next Generation’. Σε αυτό οφείλω την αγάπη μου για τον Sir Patrick Stewart, αλλά και το ενδιαφέρον μου για την ιστορία του Star Trek, τις πρόσφατες ταινίες και το αγαπημένο μου ‘Star Trek: Discovery’ που μπορείς να στριμάρεις αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Ο Picard, μεγαλύτερος, σοφότερος και σίγουρα πιο κουρασμένος, επιστρέφει δύο δεκαετίες μετά το ‘Next Generation” στη θέση του κυβερνήτη και φέρνει πίσω μαζί του τον Brent Spiner ως Data, τον Jonathan Frakes ως Captain Riker, την Jeri Ryan ως Borg Seven of Nine και τη Marina Sirtis ως Counselor Deanna Troi. Στο νέο του πλήρωμα θα δεις τον Santiago Cabrera (Heroes), την Alison Pill (The Newsroom) και τον Harry Treadaway (Penny Dreadful).

Οι πρώτες κριτικές είναι έξοχες.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

THE BOLD TYPE: SEASON 4

Η Jane, η Kat και η Sutton εργάζονται σε ένα παγκοσμίου φήμης γυναικείο περιοδικό και προσπαθούν να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους, τον έρωτα, τη μόδα και, πάνω απ’ όλα, τον εαυτό τους. Η ντραμεντί ‘Bold Type’ εμπνεύστηκε από τη ζωή της πραγματικής πρώην αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan, Joanna Coles, που εργάζεται στη σειρά και ως executive producer, και αντιστέκεται σθεναρά στην ιδέα ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλες στον χώρο εργασίας. Οι φιλοδοξίες των τριών γυναικών μπορεί να είναι προτεραιότητα χωρίς να υποσκάπτουν η μία την άλλη, αλλά η αληθινή προτεραιότητα της σειράς είναι η φιλία τους. Μαζί θα γιορτάσουν την προαγωγή, μαζί θα παρακολουθήσουν τους πρώην τους, μαζί θα γκρινιάξουν για την περίοδο. Και όλα αυτά σε μία ανάλαφρη σειρά που αξίζει την προσοχή σου.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 00.00 στην COSMOTE TV αμέσως μετά την Αμερική και είναι διαθέσιμη και on demand.

OCTOBER FACTION

Με τόσο περιεχόμενο είναι λογικό να σου έχει ξεφύγει, αλλά αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα η μεταφορά των καλτ κόμικ ‘October Faction’ του Steve Niles. Η σειρά ακολουθεί μια δυσλειτουργική οικογένεια κυνηγών τεράτων στη σύγχρονη εποχή. Μετά τον θάνατο του πατέρα της οικογένειας, η μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της μετακομίζουν σε μια μικρή πόλη έξω από το κέντρο της Νέας Υόρκης με πολλά μυστικά. Εάν σου άρεσε το ‘Umbrella Academy’, δοκίμασε κι αυτό.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

CHILLING ADVENTURES OF SABRINA: PART 3

Η Sabrina επέστρεψε με φόρα και έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της περασμένης διετίας. Όταν την αφήσαμε στη 2η σεζόν ήταν αποφασισμένη να πάει στην Κόλαση για να φέρει πίσω τον φίλο της Nick και, ναι, είναι επιβεβαιωμένο από τον δημιουργό της σειράς Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) ότι η συμμορία θα πάει στον Κάτω Κόσμο. Dark Lord, ερχόμαστε.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του Lost, έρχεται μια σειρά επεισοδίων-αφιέρωμα στο 1ο τηλεοπτικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Ποιος είχε την ιδέα της σειράς και ποιοι ήταν οι σωτήρες της; Ποιους ρόλους θα έπαιζαν αρχικά οι αγαπημένοι σου πρωταγωνιστές; Τι πέτυχε ο πιλότος του Lost που δεν είχαμε ξαναδεί ως τότε και πώς επηρέασε την υπόλοιπη τηλεόραση;