NETFLIX

Πώς ένας αθλητής εκατομμυρίων έγινε καταδικασμένος δολοφόνος; 3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Το μεγάλο σκάνδαλο του NFL, καινούριος Clint Eastwood και Sex Education.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Παρακάτω θα βρεις τις πρεμιέρες των ημερών που διαλέξαμε για σένα:

Ταινίες

Aga

Στα χιονισμένα χωράφια του Βορρά, ο Nanook και η Sedna ζουν σύμφωνα με τις παραδόσεις των προγόνων τους. Μόνοι στην έρημο, μοιάζουν με τους τελευταίους ανθρώπους στη Γη. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους όμως αρχίζει να αλλάζει – αργά, αλλά αναπόφευκτα. Το κυνήγι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, τα ζώα γύρω τους πεθαίνουν από ανεξήγητους θανάτους και ο πάγος λιώνει νωρίτερα από κάθε χρόνο. Η Aga τώρα, η κόρη της οικογένειας, έχει εγκαταλείψει τη παγωμένη τούνδρα πριν από πολύ καιρό λόγω οικογενειακής διαμάχης. Όταν η υγεία της Sedna επιδεινώνεται, ο Nanook αποφασίζει να εκπληρώσει την επιθυμία της. Να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει την Άga. Η πρόταση της Βουλγαρίας για τα φετινά Όσκαρ δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα, είναι όμως ένα μίνιμαλ διαμαντάκι κινηματογραφίας με καθηλωτική αίσθηση της τοποθεσίας του.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη New Star.

Richard Jewell

«Υπάρχει βόμβα στο Centennial Park. Έχεις τριάντα λεπτά». O Clint Eastwood καταπιάνεται με την αληθινή υπόθεση του Richard Jewell, ενός σεκιουριτά που ανακάλυψε μια βόμβα στην Ατλάντα του 1996 και έσωσε αμέτρητες ζωές με την άμεση δράση του. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες όμως, ο Jewell γίνεται ο Νο.1 ύποπτος για το FBI και προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του με τη βοήθεια ενός δικηγόρου που υποδύεται εδώ ο Sam Rockwell. Χωρίς να είναι κάποια αξιοπρόσεκτη στιγμή στο βιογραφικό του Eastwood, η ταινία αναδεικνύει ξανά την εύστοχη οικονομία του ως σκηνοθέτης και χαρίζει μία υποψηφιότητα Β΄Γυναικείου για την Kathy Bates.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Tanweer.

Troop Zero

Το ‘Troop Zero’ είχε φτάσει με φανταστικές περγαμηνές στο περσινό Sundance. Τα Όσκαρ της Viola Davis και της Allison Janney αφ’ ενός, η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος του ‘Beasts of Southern Wild αφ’ ετέρου. Η ιστορία για ένα απροσάρμοστο κορίτσι στην επαρχιακή Georgia των ‘70s που ονειρεύεται τη ζωή στο διάστημα και λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό της NASA ήταν τελικά πολύ άνιση για να αποδώσει όσα προσδοκούσαμε πέρσι τέτοιες μέρες, είναι όμως και ένα γλυκύτατο δίωρο, ιδανικό για την οικογένεια.

Η ταινία στριμάρει στο Amazon Prime Video.

Σειρές

Grace and Frankie: Season 6

Το ‘Grace and Frankie’ δεν τους είχε πείσει όλους με το ξεκίνημά του, αλλά εμείς ξέραμε ότι το είχε μέσα του. Η Jane Fonda και η Lily Tomlin, φίλες και στην πραγματική ζωή, υποδύονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες σε χαρακτήρα γυναίκες, που αναγκάζονται να συζήσουν όταν οι άντρες τους τούς αποκαλύπτουν ότι, όχι μόνο είναι γκέι, αλλά είναι και μαζί.

Η κωμωδία σέβεται τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και όταν λέω τις σέβεται, εννοώ τις αντιμετωπίζει ως πραγματικούς ανθρώπους με σάρκα, οστά κι επιθυμίες (επαγγελματικές και σεξουαλικές!) και όχι σαν άυλα πλάσματα που είναι εκεί μονάχα για να λένε σοφίες και να στηρίζουν τα παιδιά τους. Η φιλία τους, το σπίτι τους, οι φιλοδοξίες τους, τα πάντα στη Grace και τη Frankie είναι απλά #goals.

Η 6η σεζόν της σειράς που έρχεται από τους δημιουργούς των Friends θα είναι η προτελευταία του show.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Sex Education: Season 2

Η 1η σεζόν του ‘Sex Education’ ήταν ένα βρετανικό γράμμα αγάπης στο κλασικό αμερικανικό λυκειακό στόρι ενηλικίωσης. Εκεί είδαμε τον Otis να ανοίγει μια underground σχολική κλινική για σεξουαλικά ζητήματα με τη βοήθεια της κουλ Maeve, σε μια σειρά που προσέγγισε πολύ ειλικρινά και ευαίσθητα τη θεματολογία της και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες του κοινού για τη χρονιά που πέρασε.

Στον 2ο κύκλο του, το ‘Sex Education’ θα βρει τον Otis να εξερευνά τις ορμές του και τη σχέση του με την Ola, την ίδια στιγμή που ο Adam θα πρέπει να εξερευνήσει τα δικά του αισθήματα για τον Eric στη στρατιωτική σχολή όπου βρίσκεται.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Πώς ένας σταρ του NFL με συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων δολαρίων έγινε καταδικασμένος σε ισόβια δολοφόνος; Η υπόθεση του Aaron Hernandez, ενός ταλαντούχου αθλητή που έπαιζε για τους England Patriots μέχρι τη σύλληψή του για τον φόνο του Odin Lloyd το 2013, είναι ένα περίπλοκο παζλ που το Netflix θα προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει με τη βοήθεια μαρτύρων, αλλά και των γραμμάτων και τηλεφωνημάτων που έκανε ο ίδιος ο Hernandez από τη φυλακή. Η σεξουαλικότητά του, η κακοποιημένη παιδική του ηλικία, η δημοσιότητα, η κάλυψη από το NFL και η χρόνια εγκεφαλοπάθεια απ’ την οποία έπασχε, είναι όλα κομμάτια που θα συνθέσουν την εικόνα ενός χωρίς ελπίδα ραγισμένου μυαλού.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Kipo and the Age of Wonderbeasts

Λόγω μιας επιδημίας εκρηκτικών μεταλλάξεων, εδώ και δύο αιώνες οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν κάτω από το έδαφος και δεν έχουν δει ποτέ τους τον ήλιο. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να γλιτώσουν από τα γιγάντια, μεταλλαγμένα, ευφυέστατα ζώα που κυκλοφορούν πλέον στη Γη. Η νεαρή Kipo θα βρεθεί όμως στην επιφάνεια και, μαζί με μια ομάδα επιζώντων, θα περιηγηθεί σε μια χώρα των θαυμάτων που όλα όσα θέλουν να τη σκοτώσουν είναι απλά αξιολάτρευτα. Η σειρά του Radford Sechrist (How to Train Your Dragon 2) έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς που την είδαν πριν από την πρεμιέρα της.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Little America

Με την εξαίρεση του διασκεδαστικού ‘Dickinson’ και του αλλοπρόσαλλου ‘Servant’ του M. Night Shyamalan, οι σειρές της Apple TV+ δεν είχαν την υποδοχή που θα ήθελαν από την κριτική. Με το ‘Little America’ όμως, μπορεί να βρήκε την πρώτη του πάρα πολύ καλή σειρά. Η δημιουργική ομάδα πίσω από το υποψήφιο για Όσκαρ ‘The Big Sick’, o Alan Yang και o κωμικός Kumail Nanjiani (Silicon Valley, Portlandia, Eternals), βασίζουν το ανθολογικό ‘Little America’ στις αληθινές, τρυφερές, αστείες, συχνά αναπάντεχες ιστορίες μεταναστών που έχει δημοσιεύσει το Epic Magazine, και τις εμπιστεύονται σε ένα λιγότερο γνωστό υποκριτικό και σκηνοθετικό ταλέντο που αποδεικνύεται πολύ κατάλληλο για να τις ζωντανέψει.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

***

Η Ιωσηφίνα Γριβέα και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος κάνουν μια αναδρομή σε 90+ χρόνια ιστορίας των Όσκαρ, γεμάτα περίεργες ιστορίες και σπουδαίες ταινίες. Από τον ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και τον ‘Τιτανικό’, μέχρι τη ‘Γκαρσονιέρα’ και το ‘Λιμάνι της Αγωνίας’, ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας φιλμ που πήραν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.