NETFLIX

Το παραισθησιογόνο θρίλερ του καλοκαιριού, ο Tarantino και το Emmy της Kirsten Dunst

Φόνοι στο μεσοκαλόκαιρο, η 1η ταινία των Obama, ο Tarantino και η παράνομη πυραμίδα της Kirsten Dunst.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ (ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD)

Το ‘Once Upon a Time in Hollywood’ είχε το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά άνοιγμα του Quentin Tarantino ως τώρα. Με τον Brad Pitt (Cliff Booth), τον Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), τη Margot Robbie (Sharon Tate) και τους φόνους του Manson έτοιμους να τρομοκρατήσουν το Λος Άντζελες του 1969, η πορεία του στο box office ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Όπως και οι ποπ αναφορές, το τρομερό σάουντρακ, οι αμίμητοι διάλογοι, η ευελιξία του χρόνου και η βία που έχει κάνει ταυτότητά του ο δημιουργός. Εδώ όμως περιβάλλει τους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές του και τον συμβολισμό τους – την ελπίδα των ’60s από την Tate, το παρωχημένο ταλέντο του Rick που θα μπορούσε να είναι κάποιος αναγεννημένος ηθοποιός της φιλμογραφίας του Tarantino, την αξιοπιστία των κασκαντέρ μέσα από τον Cliff που έχει τιμήσει στο παρελθόν – με μια αγνή αγάπη, μια γλύκα που εδώ και καιρό απουσιάζει από τις δουλειές του. Είναι ένα ακόμη παραμύθι από τον σκηνοθέτη που ορθώνεται πιο αυτοαναφορικός από ποτέ εδώ, μελαγχολικό και τρομερά εκτεθειμένο σε συζητήσεις που θα κάνουμε για καιρό.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Feelgood.

ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ (MIDSOMMAR)

Ο Ari Aster μας συστήθηκε με το φρικιαστικό, ψυχοφθόρο ‘Hereditary’. Πριν ακόμη ξεπεράσω την επίδραση εκείνης της ταινίας τρόμου – και την ερμηνεία της Toni Collette που άξιζε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ – ο σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα σκοτεινό, παραισθησιογόνο αφήγημα που προκαλεί τα ένστικτα με το απόκοσμο άγγιγμά του. Η Florence Pugh του σπουδαίου ‘Lady Macbeth’ και ο Jack Reynor, το highlight του ‘Sing Street’, είναι ένα νεαρό, υπό διάλυση ζευγάρι από την Αμερική. Μετά από μία οικογενειακή τραγωδία, το πένθος τούς φέρνει πάλι κοντά και ταξιδεύουν μαζί με φίλους τους σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος. Το φιλόδοξο, δεξιοτεχνικό πρότζεκτ εδραιώνει τον Aster ανάμεσα στους ξεχωριστούς horror auteur της δεκαετίας.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

AMERICAN FACTORY

Ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος ανοίγει ένα καινούριο εργοστάσιο στη θέση μιας εγκαταλελειμμένης μονάδας της General Motors και η πρόσληψη δύο χιλιάδων Αμερικανών αναδεικνύει τις συγκρούσεις στην εργασιακή κουλτούρα των δύο λαών. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Sundance και, αφού κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ και μια θέση ανάμεσα στους πρώιμους διεκδικητές των Όσκαρ του 2020 – αγοράστηκε από την εταιρεία παραγωγής των Barack και Michelle Obama στο πλαίσιο της αποκλειστικής της συμφωνίας με το Netflix. Το ‘American Factory’ είναι η πρώτη ταινία στο ρόστερ των Obama.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

HYPERDRIVE

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά η Charlize Theron έχει αδυναμία στις υψηλές ταχύτητες. Αν δεν το πήρες είδηση με το ‘Fast & Furious 9’, το ‘Mad Max: Fury Road’ και το ‘Italian Job’, θα το καταλάβεις στο ‘Hyperdrive’. Η ηθοποιός ανέλαβε την παραγωγή μιας εκπομπής που περιγράφεται ως «το Fast & Furious συναντά το American Ninja Warrior» και μάζεψε ελίτ οδηγούς που θα δοκιμαστούν στη μεγαλύτερη, δυσκολότερη διαδρομή εμποδίων για αυτοκίνητα που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ON BECOMING A GOD IN CENTRAL FLORIDA

Το ‘On Becoming a God in Central Florida’ είχε κάποτε στο ρόστερ παραγωγής και σκηνοθεσίας του τον Γιώργο Λάνθιμο. Αφού μεταφέρθηκε από το AMC στο YouTube Premium και τελικά στο Showtime, το πρότζεκτ έχασε τον δημιουργό, αλλά κράτησε την Kirsten Dunst και το πάθος της για τη σειρά μπροστά και πίσω από την κάμερα ως executive producer, και τον George Clooney επίσης στην καρέκλα του παραγωγού. Η Dunst υποδύεται μία υπάλληλο ενός waterpark στη Φλόριντα του 1992 που ανακατεύεται με ένα κόλπο πυραμίδας που σε πρώτη φάση την είχε καταστρέψει, αλλά τώρα τη βρίσκει να ανεβαίνει στην ιεραρχία του. Στην καρδιά της πότε δραματικής, πότε κωμικής, πότε σουρεάλ σειράς είναι οι απώλειες των ανθρώπων που το σύστημα οδηγεί στην παρανομία επειδή δεν μπορεί να τροφοδοτήσει αλλιώς τα όνειρά τους. Τη Dunst που έχει ήδη buzz για τα Emmys της επόμενης χρονιάς πλαισιώνουν ο Alexander Skarsgård, ο Théodore Pellerin, ο Mel Rodriguez και η Meth Ditto.

Η σειρά προβάλλεται από το αμερικανικό Showtime.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Mindhunter και 10 ακόμη λόγοι για να λιώσεις τον Αύγουστο στο Netflix
Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων
Η σειρά Lord of the Rings βρήκε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού της
Η θεά Κίρκη γίνεται σειρά στο HBO, υπόσχεται καλή απάντηση στον Όμηρο