NETFLIX

Έφτασε το true crime που περίμενες: 4 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Το true crime της χρονιάς από το Netflix , το πιο fun μυστήριο της χρονιάς από το 'Knives Out', τα πιο επικίνδυνα rides της χρονιάς από τους Mayans.

Από ανεξάρτητα, ξενόγλωσσα χιτ και το γράμμα του Rian Johnson στην Agatha Christie, μέχρι αδιανόητα true crime και την πιο αξιαγάπητη σειρά εποχής, η εβδομάδα είναι πολυσυλλεκτική και έχει κάτι για όλους:

Ταινίες

KNIVES OUT

Ως πιστή απολογήτρια του ‘Last Jedi’ και φαν του ντεμπούτου του Rian Johnson ‘Brick’, ήμουν πολύ αισιόδοξη για την επιστροφή του σκηνοθέτη στα πάτρια του whodunnit. Η πρώτη του ταινία ήταν ένα γράμμα αγάπης στα παλιάς κοπής νουάρ θρίλερ μυστηρίου, προσαρμοσμένο επιδέξια σε σχολικό setting του σήμερα με τη γλώσσα του χθες. Το φιλμ είχε προδώσει τελικά τη μεγαλύτερή του αγάπη και, παρότι δεν ήταν επιτυχία με την εισπρακτική έννοια, είχε δείξει τη στόφα πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη που κάποια στιγμή στο μέλλον θα τραβούσε ξανά την προσοχή σου.

Το ‘Knives Out’ λοιπόν, η επιστροφή στην πρώτη αγάπη και παντοτινή του που λέγαμε, είναι ο φόρος τιμής του Johnson στην Agatha Christie. Ένα μοντέρνο μυστήριο φόνου όπου όλοι είναι ύποπτοι. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε τους: Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, Katherine Langford, Ana de Armas, LaKeith Stanfield και Jaeden Martell. Έχουμε και τον Christopher Plummer που παίζει τον διάσημο συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που βρίσκεται νεκρός, αλλά η παρουσία του σε φλάσμπακ είναι ουσιαστικής σημασίας. Ο δικός τους Πουαρό τώρα είναι ο ντετέκτιβ Benoit Blanc που υποδύεται με αδιανόητο κέφι ο Daniel Craig, διορισμένος στην υπόθεση υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το καλύτερο twist του Johnson δεν είναι οι εξηγήσεις που δίνει στο μυστήριο (κι αυτές χορταστικότατες ωστόσο), αλλά η πραγματική απορία με την οποία σε αφήνει στις ξεκάθαρες απαντήσεις που έρχονται από νωρίς. Αν βλέπω τον φόνο από τώρα, τι θα μείνει για το τέλος, θα αναρωτιέσαι όσο βλέπεις μια από τις πιο αγνά fun ταινίες της χρονιάς.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Spentzos.

ΚΙ ΑΛΛΑ STAR WARS:

Στη σειρά: Και οι ταινίες 9 ‘Star Wars’, από τη χειρότερη στην καλύτερη

QUEEN OF HEARTS

Η σκηνοθέτιδα May el-Toukhy εξερευνά τις δομές εξουσίας και τη γέννηση μυστικών μέσα στην οικογένεια στο βραβευμένο από το Φεστιβάλ Sundance ερωτικό θρίλερ ‘Queen of Hearts’. Η Anne, μια επιτυχημένη δικηγόρος και αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα δίδυμων κοριτσιών, νιώθει να λείπει κάτι από τη ζωή της, μέχρι που μετακομίζει σπίτι της ο παραστρατημένος γιος του άντρα της, Gustav. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα απαγορευμένο ειδύλλιο με επικίνδυνες επιπτώσεις. Το φιλμ είναι η επίσημη πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην επερχόμενη τελετή.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Weird Wave.

WILD BOYS

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bertrand Mandico, πέντε έφηβα αγόρια που τα υποδύονται όλα γυναίκες ηθοποιοί, αγαπούν τις τέχνες αλλά ταυτόχρονα φλερτάρουν και με την παραβατικότητα. Όταν η παρέα διαπράττει ένα βίαιο έγκλημα με τη βοήθεια του Trevor, μιας θεότητας του χάους που δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο, τιμωρούνται επιβιβαζόμενοι σε ένα πλοίο όπου ο καπετάνιος έχει στόχο να τους δαμάσει. Αφού φτάνουν σε ένα μυστηριώδες νησί γεμάτο κινδύνους και απολαύσεις, τα αγόρια αρχίζουν να μεταμορφώνονται στο μυαλό και στο σώμα.

Το φιλμ είναι γυρισμένο σε φανταστικό 16mm και ξεχειλίζει ερωτισμό, χιούμορ, queer ευαισθησίες και προσήλωση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα που οι πιο πειραματικοί, φρέσκοι σκηνοθέτες δεν έχουν πάντα.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Carousel.

MARRIAGE STORY

Ο Noah Baumbach (Frances Ha, The Meyerowitz Stories) φτιάχνει την καλύτερη ταινία της καριέρας του ως τώρα και είναι μαζί με το συνταρακτικό ‘Irishman’ το μεγαλύτερο στοίχημα του Netflix για τα Όσκαρ του 2020. Όπως είχε κάνει και με το αυτοβιογραφικό ‘The Squid and the Whale’, ο δημιουργός χρησιμοποιεί και εδώ δικές του εμπειρίες, αυτή τη φορά το διαζύγιό του με την ηθοποιό Jennifer Jason Leigh. Στο ‘Marriage Story’, η Scarlett Johansson και ο Adam Driver υποδύονται ένα ζευγάρι που χωρίζουν παρότι αγαπούν ακόμη ο ένας τον άλλον, και το αποτέλεσμα είναι ευαίσθητο, σπαρακτικό φιλμ χωρισμού που παρόμοιό του βλέπεις πια σπάνια. Κάνει πρεμιέρα με σοβαρό Oscar buzz.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon και στριμάρει στο Netflix.

REVIEW:

To ‘Marriage Story’ είναι ένα από αυτά τα ενήλικα δράματα “που δεν γυρίζονται πια”

Σειρές

THE CONFESSION KILLER

Ο Henry Lee Lucas ήταν ένας καταδικασμένος δολοφόνος που φυλακίστηκε για τον φόνο της μητέρας του και για άλλους δύο φόνους τη δεκαετία του ‘80. Η διασημότητά του ήρθε λίγο αργότερα όμως, όταν έκανε ομολογία για τους 600 φόνους που τελικά τον κατέταξαν στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων. Ο Lucas λογαριαζόταν για καιρό ως ο πιο ‘εργατικός’ σίριαλ κίλερ στην ιστορία, αλλά τι κρυβόταν πραγματικά πίσω από την ομολογία του;

Θα μας τα πει καλύτερα το ‘Confession Killer’, σε σκηνοθεσία του οσκαρικού Robert Kenner.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ:

10 σειρές του Netflix που απογείωσαν το true crime

THE MARVELOUS MRS. MAISEL: SEASON 3

Η δημιουργός Amy Sherman-Palladino μάς έδωσε το ‘Gilmore Girls’, έκανε ένα μεγάλο break από την τηλεόραση και επέστρεψε με το ‘Marvelous Mrs. Maisel’ των 16 βραβείων Emmy και των 3 Χρυσών Σφαιρών. Στα ‘50s της 1ης σεζόν, η κεντρική ηρωίδα Midge άφησε πίσω μια φαινομενικά (και μόνο) ειδυλλιακή ζωή της καλής νοικοκυράς για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον αφιλόξενο για τις γυναίκες χώρο του stand-up comedy. Στη 2η σεζόν της σειράς την είδαμε να φτάνει μέχρι τα πανάκριβα resort έξω από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Φέτος αρπάζει την ευκαιρία για την 1η της περιοδεία, με στάσεις που περιλαμβάνουν το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Σικάγο και το Μαϊάμι.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

MAYANS MC: SEASON 2

Μετά την πολύ επιτυχημένη 1η σεζόν του ‘Mayans MC’ που έβγαλε ασπροπρόσωπο το FX και την αφοσίωσή του στο franchise του ‘Sons of Anarchy’, ο EZ και ο Angel επιστρέφουν για δεύτερο γύρο και αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πλήρη αλήθεια γύρω από τον θάνατο της μητέρας τους. Ο πατέρας τους Felipe εξακολουθεί να θέλει να τους βάλει στον ίσιο δρόμο, αλλά αν κρίνουμε από το πώς τα ‘χει πάει ως τώρα σε αυτό το κομμάτι, λογικά δεν θα του περάσει.

Τα επεισόδια προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45 στο FOX και είναι επίσης διαθέσιμα και on demand. Το FOX είναι διαθέσιμο μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 15 στιγμές του ‘Sons of Anarchy’ που μας σόκαραν

TRUTH BE TOLD

Η οσκαρική Octavia Spencer υποδύεται μία παρουσιάστρια ενός δημοφιλούς podcast που ασχολείται με αληθινά εγκλήματα, η οποία βρίσκεται να εξερευνά τη δολοφονία ενός πατέρα δύο δίδυμων γυναικών (εδώ θα δεις τη Lizzy Caplan σε διπλό ρόλο) και την υπόθεση του άντρα που έχει καταδικαστεί άδικα για τον φόνο του (ο Aaron Paul του ‘Breaking Bad’). Η σειρά-θρίλερ βασίζεται στο επιτυχημένο true crime βιβλίο ‘Are You Sleeping’ της Nichelle Tramble Spellman, στην παραγωγή βρίσκουμε τη Reese Witherspoon και ανάμεσα στους συμβούλους την πολύ έμπειρη Sarah Koenig που παρουσιάζει το διάσημο true crime podcast ‘Serial’.

Η σειρά στριμάρει στο Apple TV+.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 1ο επεισόδιο αναλύουμε τα prequels με καλεσμένο τον Μάκη Παπασημακόπουλο, μέσα από μία βασική ερώτηση: Είναι όντως όσο χάλια τα θυμάσαι;