STAR WARS

Δε θα πεις αντίο στην Princess Leia μετά το ‘Last Jedi’

Και όχι δε μιλάμε για περίπτωση Tarkin.

Η απώλεια της Carrie Fisher τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν οδυνηρή για όσους την αγαπούσαν, όχι μόνο στο στενό της οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και στο τεράστιο fanbase του ‘Star Wars’.

Οι φαν, λοιπόν, μέχρι τώρα γνωρίζαμε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η Fisher είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το ‘Last Jedi’ οπότε δε θα χρειαστεί να γίνει κάτι δραστικό από την παραγωγή για την αμέσως επόμενη ταινία που έχουμε στο πρόγραμμα, και δεύτερον, ότι τα μεγάλα κεφάλια είχαν συνεδριάσει τον Ιανουάριο για να δουν πώς θα κινηθούν στην πορεία για το ‘Επεισόδιο ΙΧ’ που έχει προγραμματιστεί για το 2019.

Τώρα, λίγες μέρες πριν το Star Wars Celebration στο οποίο θα βρίσκεται το PopCode για να σας φέρει πίσω όλα τα μυστικά που θα μοιραστoύν η Disney και η Lucasfilm, μαθαίνουμε από μια συνέντευξη που έδωσε ο αδερφός της Fisher, Todd, στη New York Daily News, ότι ο ίδιος και η κόρη της, Billie, έχουν δώσει την άδεια στην παραγωγή να χρησιμοποιήσει όσο υλικό χρειάζεται από τα πιο πρόσφατα γυρίσματα της Fisher.

Και οι δυο μας σκεφτήκαμε, ‘Ναι, πώς τη βγάζεις από όλο αυτό;’. Και η απάντηση είναι ότι δεν το κάνεις. Είναι μέρος του και νομίζω η παρουσία της τώρα είναι ακόμα ισχυρότερη από αυτό που ήταν πριν, όπως με τον Obi-Wan που όταν τον κόβει το lightsaber γίνεται πιο δυνατός. Αυτό νιώθω ότι έχει γίνει με την Carrie. Νομίζω η κληρονομιά πρέπει να συνεχίσει.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για τον τρόπο που θα φτάσει στις οθόνες μας η Leia, είτε γιατί τεχνικά μπορεί να τους παίρνει να φτιάξουν νέες σκηνές με ειδική κοπτοραπτική, είτε γιατί στο σύμπαν του Star Wars έχουμε και τα Force Ghosts που μπορεί να τους λύσουν τα χέρια.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Lucasfilm πάντως, δε χρειάζεται να ανησυχείς (ή να ελπίζεις;) για ψηφιακή αναδημιουργία της Fisher στην οθόνη:

“Δε συνηθίζουμε να απαντάμε σε εικασίες των φαν ή του Τύπου, αλλά υπάρχει μία φήμη για την οποία θα θέλαμε να μιλήσουμε. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φαν μας ότι η Lucasfilm δεν κάνει σχέδια να δημιουργήσει ψηφιακά ερμηνεία της Carrie Fisher ως Princess ή General Leia Organa.

Η Carrie Fisher ήταν, είναι, και θα είναι πάντα μέρος της οικογένειας της Lucasfilm. Ήταν η πριγκίπισσά μας, η στρατηγός μας, και κυρίως, η φιλη μας. Ακόμη θρηνούμε για την απώλειά της. Η ανάμνηση και η κληρονομιά της ως Princess Leia μας είναι πολύτιμη και θα προσπαθούμε πάντοτε να τιμούμε όλα όσα έδωσε στα Star Wars”.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κλείσει το arc της Leia στις ταινίες, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι το στούντιο είχε μεγάλο πλάνο για τον χαρακτήρα και τον γιο της, Kylo Ren.