STAR WARS

Σινεμά κάνουν σπόιλερ στο Last Jedi για να γλιτώσουν τα παράπονα

Ο κόσμος πια δεν μπορεί να μοιραστεί την παύση.

Και επειδή και εμείς κάνουμε σπόιλερ προφανώς, αν δεν έχετε δει ακόμη το ‘Last Jedi‘ μην διαβάσετε παρακάτω, εκτός αν ξέρετε τον εαυτό σας και είστε αρκετά ανήσυχοι, όπως οι θεατές που ανάγκασαν τα σινεμά να βάλουν disclaimer έξω από την προβολή της ταινίας, οπότε διαβάστε.

Αν και όκεϊ τόσος καιρός και ίντερνετ έχει περάσει από την πρεμιέρα στα σινεμά, που αυτό το άρθρο είναι το τελευταίο σπόιλερ που χρειάζεται να σας ανησυχήσει.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή, θα έγραφα αν η είδηση χρειαζόταν πολλούς παραγράφους, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να ολοκληρωθεί σε αυτή ή άντε στην επόμενη. Σε μια πολύ σημαντική σκηνή στο ‘Last Jedi’ επιλέχθηκε για 10 δευτερόλεπτα να επικρατήσει απόλυτη ηχητική σιωπή εκ μέρους της ταινίας, για να εντείνει προφανώς το δράμα. Ο κόσμος όμως δεν μπόρεσε να μοιραστεί την παύση, το πήρε ότι υπάρχει πρόβλημα και έκανε φασαρία.

Έβαλαν επομένως ανακοινώσεις κάποιοι αμερικάνικοι κινηματογράφοι διευκρινίζοντας ότι η 10δευτερόλεπτη σιωπή λίγο πριν το δίωρο είναι επίτηδες.

Μπορούμε ίσως να μπούμε στην ψυχολογία αυτών των θεατών αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει όταν ξαφνικά σταματάει το μετρό μεταξύ δύο σταθμών. Υπάρχουν οι επιβάτες που θεωρούν την στάση μέρος μια πιθανής κανονικότητας και υπάρχουν και οι επιβάτες που κοιτάζουν ιδρωμένοι δεξιά και αριστερά.

Από ό,τι φαίνεται επιβάτες του σινεμά της ανακοίνωσης θα έκαναν κάτι παραπάνω από έναν εσωτερικό μονόλογο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, τo ‘Last Jedi’ συνδέεται με το ‘Game of Thrones’
Ξέρουμε τον λιγότερο δημοφιλή χαρακτήρα του Star Wars και δεν είναι ο Jar Jar Binks
Στη σειρά: Και οι ταινίες 9 ‘Star Wars’, από τη χειρότερη στην καλύτερη