STAR WARS

‘Star Wars’: 5 πράγματα που μάθαμε από τον σκηνοθέτη για το Επεισόδιο VIII

Σε μια συνέντευξή του στο USA Today, ο Rian Johnson άνοιξε για πρώτη φορά το στόμα του για το Επεισόδιο VIII και εμείς κρατήσαμε σημειώσεις.

Ο Rian Johnson συναγωνίζεται και επισήμως ξεκάθαρα πλέον τον J.J. Abrams στα βραβεία του πιο μυστικοπαθούς σκηνοθέτη/σεναριογράφου. Μετά την ένεση του ‘Rogue One’ δε, η δίψα μας για παραπάνω Star Wars αντί να καλμάρει έγινε χειρότερη, οπότε με το Επεισόδιο VIII να μην έχει καν τίτλο θα μπορούσες να μας αποκαλέσεις φαν σε απόγνωση.

O βομβαρδισμός ερωτήσεων όμως σε συνδυασμό με όλη τη συζήτηση που επέφερε ο θάνατος της Carrie Fisher για τη μοίρα της Leia Organa, τον έκαναν να υποκύψει (πολύ) λιγάκι.

Σε μια συνέντευξή του στο USA Today, ο Johnson είπε να πετάξει 1-2 (5 βασικά) κοκαλάκια σε όλους εμάς που περιμένουμε πώς και πώς νεότερα, χωρίς να το χαλάσει για οποιονδήποτε προτιμάει να μην ξέρει το παραμικρό για τη συνέχεια του ταξιδιού.

Ας τα δούμε ένα-ένα:

Ο τόνος της ταινίας δε θα αλλάξει δραματικά από την προηγούμενη

Εάν λάτρεψες το ‘Rogue One’ όπως εμείς αλλά δεν είσαι σίγουρος αν θα μπορούσες να αντέξεις σε back-to-back κατάθλιψη, μη φοβάσαι. Το επόμενο επεισόδιο θα είναι κεφάτο.

“Θέλω να είναι διασκεδαστικό και αστείο και ένα ταξίδι στη λογική του ‘Force Awakens’ και των ορίτζιναλ ‘Star Wars’ ταινιών”.

Θα μάθουμε περισσότερα για τους ήρωες του ‘Force Awakens’

Αυτό το είχες υποθέσει ήδη φανταζόμαστε, αλλά δε χρειάζεται να υπολογίζεις μονάχα σε φλάσκμπακ ή απλές πληροφορίες.

“Ήθελα να μάθω περισσότερα για τον καθέναν τους και αυτό δε σημαίνει απλά πληροφορίες ή backstory. Βρίσκεις τι είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσει ο καθένας τους τη δεδομένη στιγμή, τους το πετάς και σκαλίζεις όσα τους επηρεάζουν με βάση τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν”.

[Οι οικογενειακοί δεσμοί] είναι τεράστιο μέρος ειδικά για τον χαρακτήρα της Rey, κάτι που είναι πολύ δυνατό κομμάτι της και κάτι που ήθελα να σκαλίσω πάρα πολύ”.

Η σχέση του Luke με τη Rey θα βρίσκεται στην καρδιά της ταινίας

Γλυκιά επιβεβαίωση όσων είχαμε ήδη υποθέσει, ειδικά μετά το ήρεμα δραματικό τέλος του 7ου Επεισοδίου.

“Κανείς από τους δύο δεν ξέρει τι θα συμβεί και εκείνη έχει πολλές προσδοκίες στο κεφάλι της για το πώς θα πάει το πράγμα. Μοιάζει με αυτό που περνάμε όλοι στην εφηβεία, το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή μας”.

Ο Luke είναι θα είναι η συναισθηματική είσοδός μας στο Επεισόδιο

“Τι συμβαίνει με τον Luke; Είναι η βασική ερώτηση στην καρδιά της καινούριας ταινίας. Το προσεγγίζω με τρόπο που ελπίζω να βρείτε ειλικρινή και αληθινό, ενδιαφέροντα για τον κόσμο και με λογική”.

Το Επεισόδιο έχει τίτλο

Και είναι μάλιστα ο πρώτος που σκέφτηκε και έγραψε στο πρώτο draft του σεναρίου.

“Ήταν στο πρώτο-πρώτο draft που έγραψα. Θα το ξεράσω τώρα! (γελάει). Όλα στην ώρα τους”.