STAR WARS

Star Wars Celebration: Όλα όσα περιμένουμε να μάθουμε στη μεγάλη γιορτή

To PopCode ταξιδεύει μέχρι το Ορλάντο για να ζήσει από κοντά το μεγαλύτερο Star Wars event που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ναι, καλησπέρα σας – – –

*μικροφωνίζει*

Ναι, με ακούτε; 1, 2 – test. Έτοιμοι; Τέλεια.

Μάντεψε πού θα κάνει φέτος Πάσχα το PopCode.

Η ευκαιρία μου να αποφύγω αρνάκι, μαγειρίτσα και λοιπά μέτρια ήρθε μέσω της COSMOTE TV με τη μορφή του Star Wars Celebration που θα γίνει στο Ορλάντο της Φλόριντα, με κερασάκι στην τούρτα την 40η επέτειο του σύμπαντος του Star Wars. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Disney και η Lucasfilm έχουν πάει το ήδη παραδοσιακά τεράστιο fan event στο επόμενο επίπεδο, με πολλούς καλεσμένους, νέα για το μέλλον του κινηματογραφικού και μη franchise και πολλά happenings για να το ρίξουμε έξω όσοι θέλουμε να κάνουμε πλεξούδες στον Chewbacca.

Θα τα λέμε κι από κει, αλλά ας κάνουμε πρώτα ένα ζέσταμα με όσα περιμένουμε/θέλουμε/ελπίζουμε να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες στο Star Wars Celebration:

ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ ‘LAST JEDI’

Όταν ανακοινώθηκε το πάνελ του ‘Last Jedi’ με τον σκηνοθέτη Rian Johnson να έχει ρόλο οικοδεσπότη, μαντέψαμε ότι το δωράκι της ημέρας θα είναι μάλλον ένα teaser του ‘Last Jedi’. Αυτή τη στιγμή είμαστε τυπικά σε επίπεδο φήμης ακόμα, αλλά μάλλον πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινό μυστικό ολόκληρου του event. Τόσο μεγάλο που κάποιοι ισχυρίζονται ότι το έχουν ήδη δει και μοιράζουν σπόιλερ, ενώ πηγές λένε ότι δε θα είναι απλά κάποια δευτερόλεπτα με footage, αλλά πιο κοντά σε διάρκεια στα κλασικά full τρέιλερ που προτιμάμε.

Το στούντιο μέχρι στιγμής έχει κάνει την πρεμιέρα όλων των τρέιλερ των ταινιών Star Wars στο Youtube, οπότε λογικά θα φτάσει γρήγορα στα χέρια σου, αλλά στην αντίθετη περίπτωση θα σου κάνουμε μια λεπτομερέστατη περιγραφή για να προετοιμαστείς.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ CARRIE FISHER

(Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Ένα από τα τελευταία happening που ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα είναι ένα αφιέρωμα στην υπέροχη Carrie Fisher και τον ρόλο που έπαιξε τα τελευταία 40 χρόνια στον κόσμο του Star Wars – αυτόν της Princess Leia, αλλά κυρίως αυτόν του αγαπημένου μέλους της οικογένειας του γαλαξία πίσω από τις κάμερες. Και επειδή δεν είναι αρκετά μεγάλο το κλαδί που έχει μπει στο μάτι μας στη σκέψη αυτής της παρουσίασης, οικοδεσπότης θα είναι ο κινηματογραφικός της δίδυμος αδερφός, Luke Skywalker, κατά κόσμον Mark Hamill. Έχω ήδη πακετάρει χαρτομάντιλα.

Στο μεταξύ πριν λίγες μέρες γράψαμε ότι η Princess Leia θα έχει παρουσία και μετά το ‘Last Jedi’ χωρίς να μιλάμε όμως για ψηφιακή αναδημιουργία, οπότε μπορεί η συγκεκριμένη παρουσίαση να μας δώσει και κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το μέλλον του χαρακτήρα, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι στο 9ο Επεισόδιο η Fisher θα είχε τουλάχιστον δύο κρίσιμες σκηνές για να γυρίσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ SPIN-OFF

Η σόλο ταινία του Σόλο (συγνώμη) με πρωταγωνιστές την Emilia Clarke (‘Game of  Thrones’) και τον Alden Ehrenreich έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα αλλά δεν έχει επίσημο τίτλο αυτή τη στιγμή, οπότε πού θα βρουν καλύτερη περίσταση για να τον ανακοινώσουν από αυτήν.

Γνωρίζουμε ωστόσο ότι η ανθολογία έχει τεράστιο ορίζοντα – το περασμένο φθινόπωρο ο Bob Iger της Disney έκανε λόγο για συναντήσεις με θέμα το πλάνο του στούντιο για μετά το 2021 – οπότε δεν αποκλείεται να μάθουμε περισσότερα για τα spin-off που ετοιμάζονται. Επικρατέστερο όνομα αυτή τη στιγμή είναι αυτό του Obi-Wan Kenobi, αν και υπάρχει μάλλον συγκεκριμένος λόγος που δεν έχει ήδη ανακοινωθεί.

ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤ ΤΩΝ STAR WARS ΜΑΖΙ

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Χαρτί και μολύβι: Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams, Peter Mayhew, Ian McDairmind, Ray Park, Tem Morrison, Felicity Jones, Riz Ahmed, Alan Tudyk, Hayden Christensen.

Ναι, Hayden Christensen διάβασες. Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεσαι για τα prequel και τον Anakin Skywalker, θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Christensen σε fan event εδώ και 15 χρόνια, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διαχειρίζεται πλέον την παρουσία του στα Star Wars και αν θα ενδιαφερόταν για ένα comeback στο franchise. Μην ξεχνάς ότι κάποια στιγμή υπήρχε πρόταση για να συμπεριληφθεί ο χαρακτήρας του Anakin στο ‘The Force Awakens’ ως Force Ghost.

***

Γι’ αυτά και για άλλα πολλά θα μιλάμε μαζί τις επόμενες μέρες, αλλά εσύ θα μπορείς να δεις και απευθείας κάποια από τα πάνελ του Star Wars Celebration μέσω του Star Wars Show LIVE που θα τρέχει από τις 13 έως τις 16 Απριλίου.