STAR WARS

Star Wars: Είναι αυτός ο λόγος που δεν έχει ανακοινωθεί ταινία για τον Obi-Wan;

Μπορεί να δεις τον Jedi της καρδιάς σου νωρίτερα απ' όσο νομίζεις.

Λίγες μόνο ώρες είχαν περάσει από την πρεμιέρα του ‘Star Wars: The Force Awakens’ και τα Ίντερνετς είχαν αρχίσει να αποκρυπτογραφούν τα παρελθοντομελλοντικά οράματα της Rey.

Ανάμεσα στα ευρήματα βρέθηκαν και οι φωνές του Obi-Wan Kenobi και του Yoda, με τον πρώτο να λέει στη Rey “αυτά είναι τα πρώτα σου βήματα” μέσα από τη Δύναμη. Κι αν το όνομά της ειπώθηκε από τη φωνή του Alec Guinness με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα υπόλοιπα τα είπε ο ίδιος ο Ewan McGregor από το στούντιο ηχογράφησης της Disney. Τότε ο J.J. Abrams είχε υποστηρίξει ότι του άρεσε πολύ η ιδέα κάποιων χαρακτηριστικών φωνών να συνδέονται μαζί της μέσα από τη Δύναμη, αλλά ίσως να μην είναι αυτή ολόκληρη η αλήθεια. Μία τελευταία δήλωση πιθανόν να αλλάζει τα δεδομένα.

* Προχωράς με δική σου ευθύνη: Ακολουθούν πιθανά σπόιλερ *

Έχω ακούσει φήμες ότι ο βασικός λόγος που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα [σε σόλο ταινία] με τον Obi-Wan είναι ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμη μαζί του στις ταινίες της saga. Οπότε δε θα με εξέπληττε να δω ξεχωριστή ταινία για τον Obi-Wan μετά το 9ο επεισόδιο.

Αυτά είπε στο ‘Rebel Force Radio’ podcast ο Anthony Breznican του Entertainment Weekly και δε μας ακούγεται καθόλου δύσκολο. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε δει τον χαρακτήρα να επιστρέφει από τον θάνατο ως Force Ghost, αλλά και ότι ο Breznican έχει πολύ στενούς δεσμούς με τη Lucasfilm. Από τον McGregor αντίρρηση δε θα έχουν πάντως. Αναφερόμενος σε σόλο ταινία για τον Obi-Wan, έχει πει: “Θα ήθελα να κάνω μία τέτοια ταινία. Νομίζω υπάρχει στόρι μεταξύ 3ου και 4ου Επεισοδίου και νομίζω είναι η ιστορία του Obi-Wan Kenobi”.

Με μία Star Wars ταινία τη χρονιά, όπως έχει δεσμευτεί να μας δίνει η Disney για τα πολλά επόμενα χρόνια, η σόλο καριέρα του Kenobi είναι σχεδόν δεδομένη, αλλά τελικά μπορεί να τον δούμε και νωρίτερα. Μην ξεχνάμε ότι μία από τις δημοφιλέστερες θεωρίες για τη Rey είναι πως είναι συγγενής του Kenobi.

Πώς θα σου φαινόταν ένα cameo του χαρακτήρα στα επόμενα Επεισόδια;