ΣΙΝΕΜΑ

De Niro, Pacino και Joe Pesci στις πρώτες φωτογραφίες απ’ τον νέο Scorsese

Το 'The Irishman' έχει -επιτέλους- και ημερομηνία πρεμιέρας.

ΈΧΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!

Το πολυαναμενόμενο ιστορικομαφιόζικο ‘The Irishman’ του Martin Scorsese θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το 57ο New York Film Festival στο Alice Tully Hall.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Τη μία, OK, την είδες με το που μπήκες στο θέμα, η δεύτερη όμως είναι αυτή:

Robert De Niro και Al Pacino μαζί, να τους ανοίγει τον δρόμο η αστυνομία και ρεπόρτερ να ζητάνε δηλώσεις όσο αυτοί απομακρύνονται γρήγορα γρήγορα. Η πρώτη ταινία του Scorsese μετά το ‘Silence’ του 2016, έχει γράψει ήδη ιστορία μόνο και μόνο που αυτοί οι δύο παίζουν ξανά μαζί για μόλις 4η φορά στη φιλμογραφία τους.

Το ‘Irishman’ βασίζεται στο βιβλίο του Charles Brandt ‘I heard you Paint Houses’, το οποίο λέει την ιστορία ενός εκτελεστή της μαφίας, για τον οποίο φημολογείται ότι έπαιξε κάποιον ρόλο στη δολοφονία του John F. Kennedy και του Jimmy Hoffa, του διαβόητου αρχιεκτελεστή Frank Sheeran. Ο De Niro παίζει τον εκτελεστή (προφανώς), ο Al Pacino τον Jimmy “δενθαμεβρείτεποτέ” Hoffa και ο Joe Pesci τον Russell Bufalino, τον αρχηγό της μαφίας στην Pennsylvania. Εκτός απ’ αυτούς -που θα αρκούσαν έτσι κι αλλιώς- παίζουν κι άλλες μαφιοζόφατσες όπως ο Bobby Cannavale, αλλά και οι Harvey Keitel, Anna Paquin, Ray Romano και Jesse Plemons. Το σενάριο ανήκει στον βραβευμένο με Όσκαρ, Steven Zaillian.

“Αποτελεί απίστευτη τιμή για μένα που το ‘Irishman’ επιλέχθηκε για να ανοίξει το New York Film Festival”, δήλωσε ο Scorsese. “Πραγματικά θαυμάζω τις τολμηρές και γεμάτες από όραμα επιλογές του φεστιβάλ, που παρουσιάζει κάθε χρόνο στο κοινό”.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το περιεχόμενο της ταινίας, πρόκειται για μία ιστορία “σχετικά με τη φιλία και την αφοσίωση ανάμεσα σε δύο άνδρες που κάνουν αδιανόητες πράξεις και στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου κάθε φορά πολύ γρήγορα, καθώς και για τη δυνατότητα της λύτρωσης σε έναν κόσμο που αυτό φαίνεται ως σχεδόν αδύνατο”.

Η ταινία θα βγει στο Netflix και στις κινηματογραφικές αίθουσες αργότερα μέσα στη χρονιά.

Photo Credits: Netflix

 

ΚΙ ΑΛΛΟΣ SCORSESE

Ποια είναι η καλύτερη ταινία του Martin Scorsese;
Οι γκάνγκστερ που αγαπήσαμε
12 κακές ταινίες από καλούς σκηνοθέτες