TARANTINO

Ψήφισε τον πιο κουλ ταραντινικό ήρωα: Η Uma Thurman προελαύνει

Η Tarantino Week συνεχίζεται στο Oneman, και κάθε μέρα θα επιλέγετε εσείς τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.

Η ταραντινική θεματολογία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Oneman, και σήμερα περνάμε στα μεγάλα αποκλειστικά.

Μαζί, στο ίδιο τραπέζι, ο Μπραντ Πιτ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μιλούν σε εμάς και μεταξύ τους, για τη φιλία, για την απώλεια της αθωότητας, και για το να μεγαλώνεις- στο Χόλιγουντ αλλά και ως άνθρωπος. Τσεκάρετε την κουβέντα στο σημερινό κεντρικό θέμα.

Έχουμε κι άλλα όμως. 17 πράγματα που δεν ήξερες για τον Κουέντιν Ταραντίνο και 24+1 μουσικές στιγμές από την φιλμογραφία του, όλα εκλεκτά διαλεγμένα από εμάς.

Τι είναι διαλεγμένο από εσάς; Ο πιο κουλ ήρωας των ταινιών του Κουέντιν Ταραντίνο.

Στο instagram του Oneman συνεχίζει όλη τη βδομάδα να τρέχει η ψηφοφορία των 16 πρωταγωνιστών που έχουμε διαλέξει, ώστε εσείς ψηφίζοντας, να επιλέξετε τους πιο κουλ.

Χθες, στον πρώτο γύρο, είχαμε τα 4 πρώτα από τα 8 ζευγάρια της φάσης των 16. Να πώς εξελίχθηκαν οι μάχες. Από ό,τι φαίνεται, δεν υπήρχε πολλή αγωνία. Το αληθινό αιματοκύλισμα θα αρχίσει στον επόμενο γύρο.

Το μόνο κοντινό ματς, και είναι λογικό. Η Ο-Ρεν της Λούσι Λιου είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες φιγούρες κακών στην πιο ποπ ταινία του Ταραντίνο αλλά η Μία Γουάλας είναι το κυριολεκτικό poster girl του διασημότερου έργου του. Τίμια μάχη, αλλά όπως έγινε και στο τέλος του ‘Kill Bill vol.1’, η Ούμα Θέρμαν επικρατεί.

Ο κασκαντέρ Μάικ δεν είχε ποτέ τύχη απέναντι στον Τζάνγκο, στον οποίο εξάλλου αρέσει πολύ ο τρόπος που πεθαίνεις. Ο Τζάνγκο του Τζέιμι Φοξ τον πολτοποίησε σχεδόν όσο οι γυναίκες στο τέλος του ‘Death Proof’.

Ο Στίβεν του Σάμιουελ Τζάκσον από το ‘Django’ είναι κρυφά ένας από τους τρομακτικότερους ρόλους όλης της φιλμογραφίας του Ταραντίνο, αλλά με τη Νύφη δεν τα βάζεις κι αυτό μπορούν να το μαρτυρήσουν πολλοί- ή θα μπορούσαν αν δεν ήταν ένας στρατός πτωμάτων.

Άδικη τέτοια συντριβή για την εμβληματική Ελ Ντράιβερ αλλά για ένα μεγάλο διάστημα ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Τζουλς στο ‘Pulp Fiction’ ήταν η επιτομή του κινηματογραφικού κουλ, οπότε λογικό το αποτέλεσμα- αν και κρίμα για τη διαφορά.

Τα άλλα 4 ζευγάρια της φάσης των 16 είναι live αυτή τη στιγμή και μπορείτε ήδη να ψηφίσετε νικητές. Τα σημερινά ζευγάρια είναι αυτά:

  • Βίνσεντ Βέγκα – Άλντο Ρέιν
  • Κύριος Πινκ – Χανς Λάντα
  • Τζάκι Μπράουν – Μέλανι
  • Ντέιζι Ντόμεργκιου – Σοσάνα

Ήδη ένα από τα 4 ζευγάρια είναι υπερβολικά μεγάλο ντέρμπι! Ρίξτε την ψήφο και σήμερα, και επιστρέφουμε αύριο με τα προημιτελικά.

Και στο σάιτ, η εβδομάδα Ταραντίνο συνεχίζεται με ένα απολαυστικό αφιέρωμα στο ‘True Romance’ (την ταινία που ο Ταραντίνο έγραψε αλλά δεν σκηνοθέτησε) και μια συλλογή σκηνών που λατρέψαμε από όλο του το έργο. Κι όλα αυτά, καθώς πλησιάζει η συνέντευξη με τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

*To ‘Κάποτε στο… Χόλιγουντ’ κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Brad Pitt και Leonardo DiCaprio μιλούν αποκλειστικά στο Oneman για την αντρική φιλία
Λεπίδες, κιθάρες και αίμα: Οι 24+1 στιγμές της ταραντινικής playlist