TARANTINO

Ψήφισε τον πιο κουλ ταραντινικό ήρωα: Οι Inglourious Basterds μπαίνουν στο παιχνίδι

Η Tarantino Week συνεχίζεται στο Oneman, και κάθε μέρα θα επιλέγετε εσείς τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους διαφορετικούς κόσμους του Κουέντιν Ταραντίνο, από μια ερωτική ιστορία εγκλήματος που έγραψε για έναν άλλον σκηνοθέτη, μέχρι τα αληθινά αρρωστημένα εγκλήματα που βρίσκονται στο κέντρο της νέας του ταινίας.

Σήμερα η Ιωσηφίνα Γριβέα γράφει για το αριστουργηματικό “True Romance” του Tony Scott, ενώ ένα παλιότερο θέμα από την ομάδα του Oneman ξεχωρίζει μερικές από τ ις σκηνές-διαμάντια της φιλμογραφίας του Ταραντίνο. Επίσης, στο ειδικό μας podcast επεισόδιο Pop για τις Δύσκολες Ώρες αμέσως μετά τις Κάννες, μιλάμε για τα highlights του Φεστιβάλ ξεκινώντας φυσικά από τον Κουέντιν και το “Κάποτε στο… Χόλιγουντ”.

Κι από χθες, έχουμε την αποκλειστική κοινή συνέντευξη των Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να μιλάνε για τη φιλία, τον Κουέντιν και το Χόλιγουντ.

Τι γίνεται όμως στην ψηφοφορία;

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με 4 πάλι καθαρές μάχες, έστω και πιο κοντινές από τις χτεσινές συντριβές. Πάμε να δούμε τι ψηφίσατε:

Κοντινό αυτό ειδικά στην αρχή, όπως αναμενόταν, αλλά στην πορεία η διαφορά άνοιξε, με τον Βίνσεντ Βέγκα να απομακρύνεται με διακριτικές χορευτικές κινήσεις από τον χαρισματικό αντίπαλό του. Χρειάζονται οι Άλντο Ρέιν σήμερα αν με ρωτάτε βέβαια, αλλά από την άλλη και το να μπορείς να χορεύεις σαν τον Βίνσεντ Βέγκα πάντα απαραίτητο θα είναι.

Κουλ ο Στιβ Μπουσέμι, δεν το συζητάμε, αλλά μπροστά στον Χανς Λάντα κι οι πιο γενναίοι κάνουν πέρα. Εκτός, ειρωνικά, από τον Άλντο Ρέιν.

Άλλη μια ηρωική μορφή από τους Basterds προχωρά με άνεση στην 8άδα, ο θριαμβευτικά εκδικητική Σοσάνα, που κατατρόπωσε την -αδικημένη, επική- Ντέιζι από το μάλλον ξεχασμένο “Hateful Eight”.

Και την 8άδα κλείνει η λατρεμένη Τζάκι Μπράουν της Παμ Γκριρ που επικρατεί εύκολα στον εσωτερικό εμφύλιο της απίθανης Μέλανι (“Λούις; Λούιςςςςςςς”).

Οι προημιτελικοί είναι ήδη live στα instagram stories του Oneman και 2 από τις 4 κόντρες είναι ντέρμπι που θα κριθούν στο γκολ. Τα σημερινά ζευγάρια είναι αυτά:

  • Τζουλς Γουίνφιλντ – Σοσάνα
  •  Η Νύφη – Τζάκι Μπράουν
  • Βίνσεντ Βέγκα – Μία Γουάλας
  • Χανς Λάντα – Τζάνγκο

Βάλαμε Βίνσεντ εναντίον Μία; Όχι που δε θα το κάναμε!

Ρίξτε την ψήφο και σήμερα, και επιστρέφουμε αύριο με τα ημιτελικά.

Και στο σάιτ, η εβδομάδα Ταραντίνο συνεχίζεται με το main event: Αποκλειστική συνέντευξη του ίδιου του Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος μιλά για το πώς γεννήθηκε στο μυαλό του το “Κάποτε στο… Χόλιγουντ” και πώς νιώθει όταν βλέπει τις ταινίες του μαζί με το κοινό. Μαζί, ένα αφιέρωμα στη μόδα μέσα από το σινεμά του, και φυσικά η γνώμη μας για τη νέα του ταινία, όπως την είδαμε στην παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες.

*To “Κάποτε στο… Χόλιγουντ” κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Brad Pitt και Leonardo DiCaprio μιλούν αποκλειστικά στο Oneman για την αντρική φιλία
True Romance: Την καλύτερη ταινία του Tarantino δεν την σκηνοθέτησε ο ίδιος
Λεπίδες, κιθάρες και αίμα: Οι 24+1 στιγμές της ταραντινικής playlist