TARANTINO

Αυτή την εβδομάδα, εσείς διαλέγετε τον πιο κουλ ταραντινικό ήρωα

Η Tarantino Week ξεκινάει στο Oneman, και κάθε μέρα θα επιλέγετε εσείς τους αγαπημένους σας χαρακτήρες από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στις αίθουσες η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, “Κάποτε στο… Χόλιγουντ” (“Once Upon a Time… in Hollywood”), όπου Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο παίζουν φανταστικές κινηματογραφικές περσόνες στο περιθώριο της αληθινής φρίκης των εγκλημάτων της οικογένειας Μάνσον, με φόντο το Χόλιγουντ του τέλους των ‘60s.

Είναι δεδομένα μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές της σεζόν, η νέα ταινία ενός δημιουργού του οποίου κάθε νέα ταινία είναι γεγονός, σε ένα αποκαρδιωτικό πλέον κινηματογραφικό χώρο όπου ξεχωρίζουν μόνο υπερηρωικά σίκουελ. Μας αρέσουν τα υπερηρωικά σίκουελ, αλλά μας αρέσουν και οι προσωπικές ταινίες ιδιοσυγκρασιακών δημιουργών που σπανίζουν όλο και περισσότερο.

Γι’αυτό αφιερώνουμε όλη αυτή τη βδομάδα στον Κουέντιν Ταραντίνο και το προσωπικό του σύμπαν. Γεμάτο blaxploitation ήρωες, σαμουράι, κασκαντέρ, γκάνγκστερ, στρατιώτες και καουμπόηδες. Από τη σκηνή του γκαράζ στο “Reservoir Dogs” στους ποπ ρεβιζιονισμούς της ύστερης περιόδου του κι από την κουλ ενέργεια της “Jackie Brown” στα pulp fictions του “Death Proof” και του “Kill Bill”, αυτός είναι ένας κινηματογραφικός κόσμος που αντλεί στοιχεία από χιλιάδες άλλους αλλά τελικά δεν έχει όμοιό του.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα μπορείτε να διαβάζετε αφιερώματα, λίστες, ήχους, εικόνες και -το αποκορύφωμα!- αποκλειστικές για την Ελλάδα συνεντεύξεις με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές του “Κάποτε στο… Χόλιγουντ”. Αλλά την ίδια στιγμή θα μπορείτε και να μας δίνετε τη δική σας γνώμη: Για τις 5 μέρες αυτής της Tarantino Week, στα Instagram stories του ONEMAN θα τρέχουν ψηφοφορίες κοινού για να ανακηρυχθεί ο αγαπημένος σας ταραντινικός χαρακτήρας.

Δευτέρα και Τρίτη θα ανέβουν από 4 polls κάθε μέρα για την πρώτη φάση των 16, την Τετάρτη έχουν τον προημιτελικό γύρο, την Πέμπτη οι δύο ημιτελικοί, και την Παρασκευή ψηφίζουμε στον τελικό.

Η λίστα των 16 χαρακτήρων που επιλέξαμε, και τα ζευγάρια όπως προέκυψαν από κλήρωση:

  • Ελ Ντράιβερ – Τζουλς Γουίνφιλντ
  • Η Νύφη – Στίβεν
  • Τζάνγκο – Στάντμαν Μάικ
  • Ο-Ρεν Ίσι – Μία Γουάλας

και

  • Βίνσεντ Βέγκα – Άλντο Ρέιν
  • Κύριος Πινκ – Χανς Λάντα
  • Τζάκι Μπράουν – Μέλανι
  • Ντέιζι Ντόμεργκιου – Σοσάνα

Σήμερα στο Instagram του ONEMAN θα βρείτε τις ψηφοφορίες για τα 4 πρώτα ζευγάρια της φάσης των 16.

Το “Kill Bill” έχει πολλαπλή εκπροσώπηση με 3 κοφτερότατες ηρωίδες, τη Νύφη, την Ο-Ρεν της Λούσι Λιου και την Ελ Ντράιβερ της Ντάριλ Χάνα. Η Ούμα Θέρμαν μάλιστα εκτός από την εμβληματική Νύφη εμφανίζεται και ως Μία Γουάλας από το “Pulp Fiction”, ενώ διπλός εμφανίζεται και ο Σάμιουελ Τζάκσον: Τόσο ως φρικαστικά αξέχαστος villain στο “Django Unchained”, όσο και ως Τζουλς Γουίνφιλντ, κι αυτός στο “Pulp Fiction”. Την σημερινή 8άδα κλείνουν, ίσως στην πιο γερή μάχη, οι πρωταγωνιστές των “Django” και “Death Proof” σε απευθείας κόντρα. Ο τιμωρός Τζάνγκο και ο κασκαντέρ Μάικ.

Καλή ψήφο, και ελάτε αύριο για να δούμε τελικά αποτελέσματα και preview της επόμενης μέρας. Ως τότε, σήμερα στο ΟΝΕΜΑΝ μπορείτε να βρείτε μια συλλογή κομματιών που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες του Ταραντίνο (playlist, μαζί με τις σκηνές στις οποίες αυτό οφείλεται) αλλά και ένα παλιότερο αφιέρωμα στους ηθοποιούς που ανέστησε ο σκηνοθέτης.

Κι αύριο, δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του σύγχρονου Χόλιγουντ μιλούν αποκλειστικά μαζί στο ΟΝΕΜΑΝ.

*Το “Κάποτε στο… Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood.