ΣΙΝΕΜΑ

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει!

Ζήσε την εμπειρία!

Μία ανάσα πριν την έναρξη του 5ου What’s Up Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” και αφού έχουμε γνωρίσει όλες τις προβαλλόμενες ταινίες, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε και τους συντελεστές που θα παραβρεθούν στην Αθήνα για να τις παρουσιάσουν.

Φέτος θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε δύο ζευγάρια, όχι φυσικά στη ζωή αλλά κινηματογραφικά και μάλιστα ιδιαιτέρως ταλαντούχα.

Το πρώτο μας έρχεται από το βορρά, και συγκεκριμένα τη Φινλανδία, για να παρουσιάσουν το Tuftland.

Η Veera W. Vilo ξεκίνησε τη καριέρα της ως αθλήτρια της γυμναστικής, όμως στη συνέχεια στράφηκε στην υποκριτική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ουαλία, επέστρεψε στη πατρίδα, κερδίζοντας ρόλους σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Έγινε ευρέως γνωστή από τη κωμωδία τρόμου Bunny the Killer Thing και η εξαιρετική της ερμηνεία ως Irina στο Tuftland την έχει ήδη καθιερώσει ως ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα.

Ο Roope Olenius είναι ένας από σημαντικότερους ηθοποιούς του νέου κύματος του Φινλανδικού σινεμά. Ταυτόχρονα βοηθούσε ως παραγωγός στην υλοποίηση ταινιών μικρού μήκους. Το Tuftland είναι η πρώτη του δημιουργική απόπειρα, έχοντας γράψει το σενάριο ενώ ταυτόχρονα κάθεται και στη καρέκλα του σκηνοθέτη, αποδεικνύοντας με τη πρώτη, το ταλέντο του και πίσω από τη κάμερα.

Το δεύτερο δίδυμο θα μας έρθει από την άλλη πλευρά του πλανήτη και συγκεκριμένα την Αργεντινή, για να μας παρουσιάσουν τη δική τους ταινία, Necronomicon.

Ο Marcelo Schapces βρίσκεται στο χώρο του κινηματογράφου από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ως παραγωγός και αργότερα και ως σκηνοθέτης ταινιών μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Αυτοχαρακτηρίζεται ως ο πιο πολυδιαβασμένος Αργεντίνος όσον αφορά σε λογοτεχνία και κόμικς φανταστικού. Λατρεύει το είδος του τρόμου από παιδί και επιτέλους κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρο να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το έργο του αγαπημένου του Lovecraft.

Η Maria Laura Fernandez, έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε τέρατα του αργεντίνικου θεάτρου όπως ο Carlos Gandolfo και ο Agustín Alezzo, ξεκίνησε τη καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έχοντας συμμετάσχει σε 16 θεατρικές παραστάσεις, 14 τηλεοπτικές παραγωγές και πάνω από 20 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο Juan y Eva.

Το ίδιο θερμά θα υποδεχτούμε και τους Έλληνες δημιουργούς που θα βρεθούν στις αίθουσες του HFF για να μας συστήσουν τις μικρού μήκους ταινίες τους που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, καθώς και να σχολιάσετε μαζί τους.

Αυτοί θα είναι οι:

Πάνος Ηλιακόπουλος για το The Child Outside

Λεωνίδας Φουντούλης για το The Dot

Κωνσταντίνος Γουργιώτης & Γιώργος Λεοντακιανάκος για το After Dark

Κώστας Μπακούρης για το Heimlich

Δημήτρης Πέμμας για το Erinyes

Θωμάς Γιαννάκης για το The Elected

Σωτήρης Πετρίδης & Τάνια Ναναυράκη για το 9023

Το 5ο What’s Up Horrorant Film Festival “Νύχτες Τρόμου” αποκάλυψε όλα του τα χαρτιά και είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί για να περάσουμε την πιο τρομακτικά απολαυστική εβδομάδα της χρονιάς.

#LiveTheExperience

5ο What’s Up Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 3-9 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ – ΑΑΒΟΡΑ

Θεσσαλονίκη | 10-16 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 – 2

Πάτρα | 10 – 16 Μαΐου | ΠΑΝΘΕΟΝ

Ρόδος | 10 – 16 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER

Κόρινθος | 10 – 16 Μαΐου | ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX

Ηράκλειο | 17 – 23 Μαΐου | ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου | ΗΛΥΣΙΑ

Λάρισα | VICTORIA CINEMAS

Το Horrorant Film Festival ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorantfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/