ΣΙΝΕΜΑ

9 τέλεια τρέιλερ έχει η εβδομάδα, αλλά βασικά δες του ‘House of Cards’

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

Και Adonis έχουμε, και φανταστικό true crime έχουμε, και X-Men έχουμε, και Marvel έχουμε, και πολλά ακόμη έχουμε.

Για να δούμε τι θα δούμε:

House of Cards: Season 6

«Η ηγεμονία του μεσήλικου λευκού άνδρα έχει τελειώσει». Η Claire Underwood είναι πάρα, πάρα πολύ έτοιμη για την τελευταία σεζόν του ‘House of Cards’. Η ενέργειά της είναι μεταδοτική.

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου στο Netflix

Creed II

Ο Ivan Drago επιστρέφει στο εξουθενωτικό τρέιλερ του ‘Creed II’. Ο φίλος του PopCode και σκηνοθέτης του ‘Black Panther’, Ryan Coogler, δεν επιστρέφει μαζί του στη σκηνοθετική καρέκλα του ‘Creed II’ αλλά δίνει τη σκυτάλη στον ικανότητα Steven Caple Jr. του ‘The Land’. Άλλον έναν σκηνοθέτη που, όπως ο Coogler, ξεπετάχτηκε πολλά υποσχόμενος από το φεστιβάλ Sundance για να αναλάβει στη συνέχεια κάποιο πολύκροτο πρότζεκτ. Ο Coogler παραμένει στη θέση του executive producer.

Πρεμιέρα: 29 Νοεμβρίου

Making a Murderer: Season 2

H βραβευμένη με Emmy, πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, ‘Making a Murderer’, επιστρέφει τρία χρόνια μετά με το δεύτερο μέρος της. Ο Αμερικάνος Steven Avery, άδικα καταδικασμένος για βιασμό που αποφυλακίστηκε για να καταδικαστεί ξανά για τον φόνο της φωτογράφου Teresa Halbach μερικά χρόνια αργότερα. Ως συνεργός καταδικάστηκε και ο ανιψιός του, Brendan Dassey. Οι δημιουργοί, Laura Ricciardi και Moira Demos, επιστρέφουν στο Midwest, όπου έχουν για άλλη μια φορά αποκλειστική πρόσβαση στον Avery και τον Dassey, τις οικογένειές τους και τις νομικές ομάδες που τους εκπροσωπούν. Κατά τη διάρκεια των 10 νέων επεισοδίων του β’ μέρους, το ‘Making a Murderer’  παρουσιάζει μια εις βάθος ματιά στις εξελίξεις και τα συναισθήματα που ακολουθούν τη δικαστική ετυμηγορία.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου στο Netflix

Dark Phoenix

Η Jean Grey εκρήγνυται υπό τους διασκευασμένους ήχους των Doors. Θα καταφέρει το ‘Dark Phoenix’ να ξεπλύνει τη ντροπή του ‘The Last Stand’ και της εμβληματικής Phoenix; Για να δούμε.

Πρεμιέρα: Φεβρουάριος 2019

Marvel’s Daredevil: Season 3

«Μη φοβάσαι το σκοτάδι. Γίνε το σκοτάδι». Το tagline της 3ης σεζόν του ‘Daredevil’ προετοιμάζει την εκδίκηση του υπερήρωα. Κατά τα φαινόμενα, ένα από τα θύματά της θα είναι πιθανόν ο ίδιος ο Matt Murdock. Πες αντίο στα δικηγορικά ρούχα του – από εδώ και πέρα θα είναι μόνο ο Διάβολος της Hell’s Kitchen.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου στο Netflix

Burning

Γράφαμε ενθουσιασμένοι από τις Κάννες:

Αγόρι ερωτεύεται κορίτσι, κορίτσι επιστρέφει από διακοπές στην Αφρική παρέα με άλλο αγόρι με το οποίο είναι ‘μόνο φίλοι’ και το οποίο είναι πιο πλούσιο alpha male από το αρχικό αγόρι της ιστορίας, alpha αγόρι λέει συνωμοτικά στο beta αγόρι ότι του αρέσει να καίει θερμοκήπια. Καθημερινά πράγματα. Διασκευή σύντομου διηγήματος του Murakami, η ταινία είναι ένα δυομισάωρο ψυχολογικό έπος συγκλονιστικά σκηνοθετημένο (αν αναζητά κανείς την καλύτερη magic hour σκηνή μπάφου της χρονιάς, αυτό είναι ένα βραβείο που ήδη μπορούμε να το απονείμουμε) που αφήνει τους χαρακτήρες να αναπτύξουν στο τεράστιο εύρος του κάδρου όλα τα πάθη και τις ανασφάλειές τους, σε μια ιστορία που εξερευνά τα αυτοκαταστροφικά βάθη στα οποία μπορεί εύκολα να αφήσει κανείς τον εαυτό του να χαθεί μέσα από εμμονικές διαδικασίες απόδειξης μιας κάποιας ανούσιας ανωτερότητας.

Πρεμιέρα: 9 Νοεμβρίου (για την Αμερική)

They’ll Love Me When I’m Dead

Ο οσκαρικός Morgan Neville (20 Feet from Stardom) εξιστορεί το παλαβό παρασκήνιο της τελευταίας ταινίας του θρυλικού Orson Welles. Το ‘The Other Side of the Wind’ ολοκληρώθηκε μόλις φέτος – 33 χρόνια μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη και 48 χρόνια μετά την έναρξη των γυρισμάτων του. O Neville στοχεύει στην αποκατάσταση κατά κάποιον τρόπο της σκέψης γύρω από τα τελευταία χρόνια του Welles. Ο έκπτωτος σκηνοθέτης παρέμενε ενεργός και φοβερά φιλόδοξος στις δημιουργίες του.

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου (για την Αμερική)

Wild District

Ένας δολοφονικός πρώην αντάρτης δραπετεύει από τη ζούγκλα και προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στον πολιτισμό και τη ζωή με την οικογένειά του. Σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος στο τοπικό δίκτυο εγκληματικότητας και διαφθοράς. Το δίλημμα που προκύπτει είναι σαφές. Σε ποια πλευρά του νόμου θέλει πραγματικά να βρίσκεται; Η σειρά έρχεται από την Κολομβία και επιστρατεύει δύο μέλη του καστ του ‘Narcos’ – τον Juan Pablo Raba και την Cristina Umaña.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου στο Netflix

The Long Dumb Road

Ο Tony Revolori του ‘Grand Budapest Hotel’ ταξιδεύει από τη γενέτειρά του στο Λος Άντζελες όπου θα σπουδάσει. Στον δρόμο μαζεύει τον χαοτικό Jason Mantzoukas, ένα παρορμητικό, ελεύθερο πνεύμα που θα κάνει το road trip του μοναδικό.

Πρεμιέρα: 9 Νοεμβρίου (για την Αμερική)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

8 σειρές του Netflix που απογείωσαν το true crime