ΣΙΝΕΜΑ

Οι X-Men του Tim Burton;

Με το νέο τρέιλερ για το ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ ο Tim Burton μας θυμίζει πόσο άνετα αισθάνεται ανάμεσα στα παραγκωνισμένα φρικιά του συμβατικού κόσμου.

Μετά την ανάσα που πήρε με το χαμηλού προφίλ ‘Big Eyes’ που χάρισε μία Χρυσή Σφαίρα στην πρωταγωνίστριά του, Amy Adams, ο Tim Burton επιστρέφει στα γνωστά του λημέρια. Αυτά που συνήθως περιλαμβάνουν τέρατα και εκκεντρικούς χαρακτήρες κρυμμένους στη δική μας, κανονική πραγματικότητα.

To ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ βασίζεται στο best-seller του Ransom Riggs με τον ίδιο τίτλο και είναι όνομα και πράγμα, με τον χαρακτήρα της Eva Green να έχει δημιουργήσει ένα σχολείο-καταφύγιο για παιδιά με ειδικά χαρίσματα που τα αποξενώνουν από την κοινωνία. Σας θυμίζει κάτι;

Πάνω που ο Asa Butterfield (‘Hugo’) επισκέπτεται το σχολείο, κάποιες κακόβουλες δυνάμεις με εκπρόσωπο τον Samuel L. Jackson απειλούν την ασφάλεια όλων των ενοίκων του αρχοντικού, που βρίσκεται ούτως ή άλλως στην εύθραυστη ισορροπία ενός time loop που το προστατεύει.

Το σενάριο έρχεται με γερές περγαμηνές από την Jane Goldman των ‘Stardust’, ‘Kick-Ass’, ‘X-Men: First Class’, ‘X-Men: Days of Future Past’ και ‘Kingsman: The Secret Service’, ενώ όπως θα δείτε στο τρέιλερ, η ταινία περιλαμβάνει οπτικά εφέ που δεν έχει αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει ο Burton σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν.

Αφ’ ενός νιώθουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε οτιδήποτε έχει Eva Green κι αφ’ ετέρου έχουμε να νιώσουμε περιέργεια για ταινία του Burton τουλάχιστον μία δεκαετία, οπότε τον Σεπτέμβρη θα μας βρείτε στην αίθουσα.