ΣΙΝΕΜΑ

Το μόνο που θα σου εμπνεύσει αυτή η Μούσα είναι αγνό τρόμο

Άνδρα μοι έννεπε, Μούσα πολύτρομον.

Η χρονιά που πέρασε ήταν βουτηγμένη στον τρόμο και το 2018 συνεχίζει ακάθεκτο την αιματοβαμμένη παράδοση, που πολύ μας αρέσει.Βασισμένη σε βιβλίο ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς μυστηρίου, του José Carlos Somoza, και σκηνοθετημένη από τον Jaume Balagueró, που έχει στην πλάτη του την τετραλογία ‘REC’,  η ‘Μούσα’ είναι η νέα προσθήκη στο ανατριχιαστικό πάνθεον του είδους.

O Samuel Solomon είναι ένας άνεργος καθηγητής λογοτεχνίας. Η κοπέλα του έχει πρόσφατα βρει τραγικό θάνατο και ο ίδιος βλέπει συνεχώς τον ίδιο εφιάλτη. Μια γυναίκα να βασανίζεται και να δολοφονείται σε μια περίεργη τελετή.

Λίγο καιρό μετά, μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή και ο Solomon αναγνωρίζει στην εφημερίδα το πρόσωπό της. Είναι εκείνη που στοίχειωνε τα όνειρά του. Πηγαίνει στο μέρος που βρέθηκε δολοφονημένη και εκεί συναντά τη Rachel. Έβλεπε και εκείνη τον ίδιο ακριβώς εφιάλτη.

Θα βάλουν τότε σκοπό να μάθουν ποια είναι η μυστηριώδης αυτή γυναίκα και αυτό θα ανακαλύψουν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι υπήρχαν. Οι Μούσες που από την αρχαιότητα ήταν οι καλές νεράιδες των καλλιτεχνών, σε αυτόν τον κόσμο έχουν έναν άλλο ρόλο, απόκοσμο.

Ο σκηνοθέτης Jaume Balagueró έχει πει ότι αυτό ήταν και που τον συνεπήρε, όταν διάβασε για πρώτη φορά το βιβλίο του Somoza ‘Η Γυναίκα με το Νούμερο 13’, στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

Οι Μούσες, οι αιθέριες, καλλιτεχνικές φιγούρες της Μυθολογίας που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, σε αυτή την ιστορία είναι αυτές που σου προκαλούν τον τρόμο.

Δεν θες να τους αφιερώσεις κανένα έπος.

* Η ‘Μούσα‘ θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Weird Wave και τη Feelgood.