VENICE VIDI VICI

Virtual Reality Ιησούς και 11 ακόμα ταινίες που περιμένουμε στη φετινή Βενετία

Τηλεοπτική σειρά του Paοlo Sorrentino! Κυριλέ εισβολή εξωγήινων! Διπλή Amy Adams! Επιστροφή Mel Gibson! Πραγματική Μεγάλη Βενετία η φετινή.

Δεν είναι μόνο η ίδιες οι ταινίες που περιμένουμε εναγωνίως όταν πηγαίνουμε σε ένα Φεστιβάλ, αλλά και τα διάφορα τριγύρω που μπορεί να κουβαλούν μαζί τους. Ένας ηθοποιός, ένας σκηνοθέτης, μια Μεγάλη Συζήτηση, μια περίεργη καινοτομία. Μπορείτε να είστε σίγουροι ας πούμε πως θα επιχειρήσω να πιάσω Pokemon στον ώμο του Mel Gibson.

Το PopCode θα γράφει καθημερινά από τη Βενετία μέχρι και το τέλος του Φεστιβάλ, στις 10 Σεπτεμβρίου. Θα μιλάμε για καλές ταινίες, για κακές ταινίες, για βιαστικές συναντήσεις με σταρς, για ό,τι σωστό και λάθος ειπωθεί σε συνεντεύξεις τύπου, για αγουροξυπνημένες δημοσιογραφικές, για κόκκινα χαλιά, και, δεν ξέρω, ίσως και για Pokemon. Πιθανότα ναι δηλαδή.

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα του Φεσιβάλ κυκλώσαμε κάποια πράγματα πολύ εντονότερα από ό,τι άλλα. Αυτές είναι μερικές από τις ταινίες για τις οποίες θα μιλήσουμε σίγουρα. Για διάφορους λογους.

The Bad Batch

Η σκηνοθέτις του Ιρανικού βαμπιροφίλμ ‘A Girl Walks Home Alone at Night’ κάνει αγγλόφωνο ντεμπούτο με ένα δυστοπικό love story σε μια κοινότητα κανίβαλων, με πρωταγωνιστές τον Jason Momoa, τον Keanu Reeves και τον Jim Carrey. Νομίζω ανέβαασα πυρετό και μόνο πληκτρολογώντας αυτή την περίοδο. Ειλικρινά στην ανάγκη θα έπαιρνα καράβι και θα πήγαινα στη Βενετία μόνο για να δω αυτή την ταινία.

La La Land

Ο σκηνοθέτης του ‘Whiplash’ επιστρέφει με ένα μιούζικαλ με τον Ryan Gosling και την Emma Stone. Άνοιγμα του Φεστιβάλ και πρώτη δημοσιογραφική που θα δούμε. Μπορεί και πρώτη και δεύτερη, θα δείξει.

The Young Pope

Ο Paolo Sorrentino της γκραντεμπελέτσα κάνει τηλεόραση, και αυτή η τηλεόραση προβάλεται στο Φεστιβάλ Βενετίας απλώς και μόνο για να τσαντίζονται φίλοι που είναι ακόμα σε φάση “όχι φίλε *τραβάει τζούρα* η τηλεοπτική δραματουργία είναι για να σιδερώνεις, τι έχει να πει κάποιος σε τόσες ώρες που Ο Σινεμάς να μη μπορεί να το πει σε δύο;”. Δε ξέρω, ας ρωτήσουμε τον Paolo Sorrentino και το Φεστιβάλ Βενετίας να μας πούνε! Το ‘Young Pope’ είναι μια 10ωρη σειρά για τη ζωή ενός φανταστικού Πάπα που υποδύεται ο Jude Law και αποτελεί συμπαραγωγή των μισών χωρών του πλάνήτη. Στην Αμερική θα παιχτεί στο ΗΒΟ. Στη Βενετία θα δούμε τα 2 πρώτα επεισόδια.

Arrival

Τα έχουμε πει σε διάφορες ευκαιρίες. Ο Denis Villeneuve είναι η μεγάλη ελπίδα του Χόλιγουντ.

Spira Mirabilis

ΟΚ, δεν έχω ιδέα αλλά δείτε πώς περιγράφει η ταινία τον εαυτό της:

“Η ταινία σταθμίζει διάφορες εκφάνσεις την αθανασίας ή τουλάχιστον αντίστασης στο πέρασμα του χρόνου. Η ατελείωτη ανακαίνιση του καθεδρικού Duomo στο Μιλάνο. Ο Shin Kubota, ένας Γιαπωνέζος επιστήμονας εμμονικός με τη λεγόμενη μέδουσα Benjamin Button, η οποία μεγαλώνει αντίθετα. Μια κοινότητα Ινδιάνων Λακότα που παλεύουν ενάντια στην εξαφάνιση της κουλτούρας τους.” Το γνωστό δηλαδή και ως ‘ο χρόνος και τα λοιπά’. Ψοφάω για κάτι τέτοια.

Hacksaw Ridge

Η επιστροφή του Mel Gibson στην καρέκλα του σκηνοθέτη 10 χρόνια μετά το μεγαλειώδες ‘Apocalypto’, με την Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ιστορία του πρώτου αντιρρησία συνείδησης που τιμήθηκε με μετάλλιο τιμής. Πράγματα για τα οποία δεν έχω καθόλου αγωνία: Το αναπόφευκτο ‘είναι το Χόλιγουντ έτοιμο να συγχωρήσει τον Mel Gibson’ storyline που θα παίξει φέτος. Πράγματα για τα οποία έχω αγωνία: Καινούρια ταινία από τον Mel Gibson, σκηνοθέτη του ‘Apocalypto’ και του ‘Braveheart’.

Jesus VR – The Story of Christ

Είναι ο κόσμος μας έτοιμος για μια ταινία για τη ζωή του Χριστού σε virtual reality; Επειδή εγώ είμαι. Είμαι πάρα πολύ. Ευτυχώς δεν το έχει σκηνοθετήσει κι αυτό ο Mel Gibson γιατί το ‘Passion of Christ’ μου έφτανε και μου περίσσευε ακόμα και σε μη-virtual reality.

The Light Between the Oceans

Alicia Vikander, Michael Fassbender, πονεμένα ερωτικά βλέμματα, όμορφα κάδρα με το σούρουπο στον ορίζοντα. Πιθανή έλευση Όσκαρ. Βέβαιη χρήση χαρτομάντηλων.

Nocturnal Animals

Ιδιοκτήτρια γκαλερί πιστεύει πως ένα βίαιο θρίλερ που έχει γράψει ο πρώην της, αποτελεί απειλή για τη ζωή της. Ο Tom Ford στο σινεμά μετά το ‘A Single Man’ και φέρνει μαζί του το κορυφαίο καστ του Φεστιβάλ (μετά το ‘Bad Batch’ φυσικά), με Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Laura Linney, Michael Shannon, Armie Hammer και Isla Fisher.

The Age of Shadows

O Kim Jee-woon είναι Ο Άλλος Μεγάλος Κορεάτης Σκηνοθέτης, έχει γυρίσει ‘Tale of Two Sisters’, ‘I Saw the Devil’, ‘Bittersweet Life’, ένας μύθος. Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά το, ας το πούμε, περίεργο ‘The Last Stand’ με τον Arnie, για ένα κατασκοπικό νουάρ στη Σανγκάη του 1920.

The Magnificent Seven

Ο Antoine Fuqua του ‘Training Day’ γυρίζει ριμέικ του κλασικού γουέστερν με ένα πολύ δυνατό καστ του οποίου ηγούνται οι Chris Pratt και Ο Denzel. Είναι η ταινία λήξης του Φεστιβάλ οπότε όταν κάνει πρεμιέρα εμείς θα είμαστε στη γόνδολα της επιστροφής, όμως έχουμε ήδη πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη την οποία θα σας δείξουμε στο PopCode με την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Voyage of Time

Και για τέλος, ένας Terrence Malick με το ντοκιμαντέρ του για τη γέννηση του κόσμου. Αν όχι ο Malick, ποιος.

Να έρχεστε καθημερινά στην Βενετιοενότητα του PopCode όπου θα μιλάμε για ταινίες, για σταρς του σινεμά και για την καλύτερη μακαρονάδα της Βενετίας ως τις 10 Σεπτεμβρίου.