WONDER WOMAN

Συνέντευξη: Η Patty Jenkins είναι η πραγματική Wonder Woman της DC

Μιλήσαμε πρόσωπο με πρόσωπο με την σκηνοθέτιδα της 'Wonder Woman' για τις Αμαζόνες και το Χόλιγουντ.

Wonder Woman Week: Στις 8 Ιουνίου η ‘Wonder Woman’ φτάνει στις αίθουσες από την Tanweer και το PopCode αφιερώνει μια σειρά από θέματα στην πολυαναμενόμενη ταινία. Θα διαβάσετε προφίλ και αφιερώματα στην εμβληματική ηρωίδα, στις περιπέτειες και στις ενσαρκώσεις της, στην ήδη μεγάλη επιτυχία της ταινίας, καθώς και συνεντεύξεις με την Gal Gadot και τον Chris Pine, και την σκηνοθέτιδα Patty Jenkins.

***

Μέχρι τα 6 της είχε ζήσει σε 15 διαφορετικές χώρες, με πατέρα στρατιωτικό και μητέρα περιβαλλοντολόγο. Στα 7 της είδε μια γυναίκα να μεταμορφώνεται σε Αμαζόνα στη μικρή οθόνη, βρίσκοντας έτσι τη μεγάλη της αγάπη στη μυθοπλασία. Στα 18 της σπούδαζε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη και 9 χρόνια αργότερα το πραγματικό της κάλεσμα θα την έφερνε στο AFI Conservatory του Λος Άντζελες, μία από τις καλύτερες σχολές κινηματογράφου απ’ όπου και θα αποφοιτούσε.

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της, το ‘Monster’,  θα ερχόταν τελικά δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της για να χαρίσει ένα Όσκαρ Α΄Γυναικείου ρόλου στη Charlize Theron. Ήδη από τότε, από εκείνο τον αντισυμβατικό ρόλο της Theron, ήταν εμφανές πως η Jenkins δε θα δούλευε ποτέ με όρους άλλων. Δεν υπέκυψε στη δημιουργία μιας αυτοβιογραφικής ταινίας για τον πιλότο Chuck Yeager από μεγάλο στούντιο, παρά το γεγονός ότι ήταν όνειρο ζωής για την ίδια, μιας και ήθελε να τη γυρίσει ως ανεξάρτητη.

Δε συμβιβάστηκε όταν το σινεμά τράβηξε το χαλί κάτω από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, δεν εγκατέλειψε τα σενάριά της την ίδια περίοδο (θέλει ακόμα να γυρίσει το ‘I Am Superman’ με τον Ryan Gosling που παλεύει εδώ και μία δεκαετία), και δεν έμεινε στο ‘Thor: The Dark World’ γιατί η εικόνα της Marvel για την ταινία ήταν εντελώς διαφορετική από τη δική της και δεν ήθελε ένα πιθανό κακό αποτέλεσμα να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των γυναικών σκηνοθετών στο Χόλιγουντ.

Η ώρα της ήρθε, επιτέλους, χάρη στο ‘Wonder Woman’. Τη συναντήσαμε στο Ritz Cartlon της Νέας Υόρκης και της μιλήσαμε για το πρότζεκτ που περιμέναμε μια ζωή:

(*μπορείτε να επιλέξετε ελληνικούς υπότιτλους από τις ρυθμίσεις του βίντεο)

 

*To ‘Wonder Woman’ κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer στις 8 Ιουνίου.

ΚΙ ΑΛΛΗ WONDER WOMAN

Το ‘Wonder Woman’ συνθλίβει το box office και τη φόρμουλα του Χόλιγουντ
H Wonder Woman υπερασπίζεται την ανθρωπότητα στο νέο της τρέιλερ
Photo gallery: Στα γυρίσματα του ‘Wonder Woman’
Lynda Carter, η original Αμαζόνα