<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Οι 5 καλύτερες πίστες του ‘Sonic 3’

Το πολυαναμενόμενο νέο Sonic επιτέλους κυκλοφόρησε και, αφού το τερματίσαμε, ξεχωρίζουμε τις αγαπημένες μας πίστες.

Ακόμα θυμόμαστε πόσα κοντίνιου χάσαμε προσπαθώντας να τερματίσουμε το ‘Sonic 2’ με την τρομερή ακολουθία των τελικών μεγάλων κακών του (δε μας έφτανε ο σιδερένιος Sonic με τα καρδιά, είχαμε και τον γιγα-Robotnik στα καπάκια, λυπηθείτε μας), οπότε όταν πιάσαμε στα χέρια μας το νέο σίκουελ της σειράς τον περασμένο μήνα ήμασταν πολύ ορεξάτοι να το διαμελίσουμε το παιχνίδι.

Η ιστορία συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το προηγούμενο, με το Death Egg του Robotnik να προσγειώνεται σε ένα μυστηριώδες ιπτάμενο νησί. Εκεί πρέπει εμείς ως Sonic, παρέα με τον Tails φυσικά, να ξαναμαζέψουμε τα διαμάντια (απλά όχι, περισσότερα σε λίγο) και να σταματήσουμε το Death Egg από το να ξαναπετάξει.

Στο νησί συναντάμε και τον Knuckles, μια έχιδνα που προστατεύει το Angel Island, και που αναμένεται να παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη συνέχεια της ιστορίας. Όπως μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ, η Sega ανέπτυσσε το παιχνίδι ως ‘Sonic & Knuckles’ με περισσότερες πίστες, όμως για λόγους μπατζετικούς όσο και χρονικούς, το έσπασε τελικά στα δύο. Το ‘Sonic & Knuckles’ ακούγεται πως θα είναι τελικά άμεσο σίκουελ του ‘Sonic 3’ και αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, ίσως ακόμα και το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτό εξηγεί και γιατί το ‘Sonic 3’ τελειώνει τόσο απότομα, δίχως κάποια ιδιαίτερη πίστα ή τρομερό μεγάλο κακό. Απλά τελειώνεις τον 6ο κόσμο, αρχίζεις στις γροθιές τον πιο πανκ από ποτέ Robotnik, και… τέλος.

Anarchy in the Angel Island

Αυτό είναι το μόνο μας παράπονο από ένα παιχνίδι κατά τα άλλα τέλειο, όπου κανένας κόσμος δεν είναι σαν άλλον προηγούμενο, ή αν είναι τότε τον βελτιώνει κατά πολύ. Κάθε πίστα κρύβει εκπλήξεις, νέους κακούς, περίεργες κινήσεις και κρυφές διαδρομές. Και διαθέτει εκπληκτικές μουσικές, το οποίο δεν είναι και πολύ περίεργο δεδομένης της φήμης πως το σάουντρακ έγραψε ο Michael Jackson.

Όπως και νά’χει, δε βαρεθήκαμε δευτερόλεπτο.

Εννοείται πως μέχρι να εμφανιστεί ξανά το φιδάκι ο Knuckles στο πολυαναμενόμενο σίκουελ, παίζοπυμε το ‘Sonic 3’ ξανά και ξανά. Και εννοείται εξίσου πως έχουμε ξεχωρίσει κάποιες πίστες.

Αυτές είναι οι 5 αγαπημένες μας:

5, Launch Base Act 1

Το καλύτερο σε αυτή την πίστα είναι το background όπου σταδιακά αποκαλύπτεται, απειλητικά, ένα μισοφτιαγμένο Death Egg, αυτό δηλαδή ακριβώς που πρέπει να αποτρέψουμε από το να απογειωθεί ξανά. Η ίδια η πίστα έχει πολλές ωραίες λεπτομέρειες, όπως τα ασανσεράκια και τα σωληνοπαράθυρα στα οποία πρέπει να τρυπώσουμε, ενώ κερδίζει τους πόντους του και το “γιο γιο γιο” σάουντρακ.

4, Angel Island Act 1

Δεν είναι τίποτα τρομερό γενικά η πίστα, μια basic πρώτη πίστα παιχνιδιού είναι, ΑΛΛΑ, εκεί στα μισά κάπου κάνει την πρώτη του εμφάνιση κάτι σαν μίνι μεγάλος κακός και απλά ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, οπότε ο υπόλοιπος δρόμος μέχρι τον τερματισμό είναι μια διαδρομή μέσα από τα καϊδια. Τέλειο.

3, Ice Cap Act 1

Το παγωμένο σκηνικό θα ήταν από μόνο του αρκετά εντυπωσιακό (παγωμένες τηλεορασούλες! σταλακτίτες! πάγος που σπάει!) αλλά έχουμε και την φοβερά “6μιση το πρωί στη Ριμπάουντ” μουσικάρα από πίσω για το κάτι παραπάνω.

2, Hydrocity Act 2

Φανταστική η υποχρεωτική υγρή πίστα του παιχνιδιού, ειδικά το αγχωτικό στην αρχή Act 2, γεμάτη τέλειους κακούς, περιβάλλον γεμάτο χρώματα και ωραίες διαδρομές, και μια απολαυστικά funky μουσική που σχεδόν παρακαλά τον Πασχάλη να την διασκευάσει στα ελληνικά σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα.

1, Marble Garden Act 2

Αυτή η πίστα αξίζει ξεχωριστή κινηματογραφική μεταφορά από τον σκηνοθέτη του ‘Stargate’ (βγαίνει τον Οκτώβριο στην Αμερική, ελπίζουμε να μην το αργήσουν πολύ στην Ελλάδα, τσεκάρετε τρέιλερ), τόσο επική είναι. Καταρχάς είναι ατελείωτη, πηγαίνει και πηγαίνει και πηγαίνει, σκαρφαλώνεις σε απόκρημνες πλαγιές, βυθίζεσαι σε θαμμένα αρχαία κτίσματα, τα βάζεις με αγάλματα που φτύνουν βέλη και με πλαστικά καρφιά που χέζουν φλογίτσες, αναρριχάσαι με σκοινιά, ανεβοκατεβάζεις πλατοφόρμες χρησιμοποιώντας σφαιρικούς μοχλούς. Κι όλα αυτά την ώρα που σε κυνηγά μια διαρκής αίσθηση ευρύτερης απειλής, με τον Robotnik να εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο στην πίστα σε ανύποπτα σημεία ρίχνοντας κι άλλο το έδαφος, μέχρι που τελικά έρχεστε αντιμέτωποι στο τέλος, στον αέρα, επειδή ο Δόκτωρ έχει κυριολεκτικά πάρει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου! Στον πιο εφευρετικό μεγάλο κακό του παιχνιδιού, αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις τον Robotnik από αέρος, με τον Tails να σε κρατάει στα χέρια του και τον μεγάλο σου αντίπαλο να χάνεται στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης ή ακόμα και στο background πριν σου επιτεθεί ξανά, ενώ εσύ είσαι -πάντα- στον αέρα. ΕΠΟΣ. Α, και για το τρέιλερ της ταινίας που θα γίνει για αυτή την πίστα δε χρειάζεται καν μουσική, μπορεί να μπει απλά η μουσική του μεγάλου κακού που είναι έτοιμο τρελό χιτάκι.

Συν μια πίστα #μονο_μισος:

Είπαμε πριν κάτι για τα διαμάντια του χάους που πρέπει να ξαναμαζέψουμε, ναι; Ποιος αρρωστημένος νους σκέφτηκε αυτό το βασανιστήριο για να πρέπει να τα πιάσουμε; Άμα είναι για κάθε διαμάντι του χάους να πρέπει να έχουμε κοντά κι ένα κουβά για να ξερνάμε μετά από τη ζαλάδα, να μας λείπει, ας μη γίνουμε Super Sonic ποτέ.

Φέρτε πίσω τη μπόνους πίστα του πρώτου ‘Sonic’!

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

GAMES