ΛΙΣΤΕΣ

Τα 3 πιο άρρωστα video games εκεί έξω

Ένας γάιδαρος που προσπαθεί να σκοτώσει τον Χριστό και μια ντουζίνα γατοκόριτσα.

Για χρόνια πίστευα πως το πιο άρρωστο video game που είχα παίξει ήταν το Carmageddon. Εκείνο το ‘ράλι’, όπου οδηγούσες μέσα στην πόλη κι όσο πιο πολλούς περαστικούς πατούσες, τόσο περισσότερους πόντους μάζευες.

Πού να ‘ξερα ο μωρός τι κυκλοφορούσε εκεί εξώ.

Τα μάτια ήρθε να μου ανοίξει μια λίστα του Cracked με τα πραγματικά πιο άρρωστα video games όλων των εποχών. Video games που έχουν κυκλοφορήσει από εταιρείες όπως η Sega και η Nintendo, που κατά τα άλλα μάς έχουν μεγαλώσει με φιλήσυχους χαρακτήρες όπως ο Mario και ο Sonic.

Σε καμία περίπτωση, δεν θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες για τα παιδικά χρόνια των δημιουργών των παρακάτω παιχνιδιών:

1. Χριστός, Χίτλερ και Κου Κλουξ Κλαν

Ο χαρακτήρας είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος. Ένα κυριακάτικο πρωινό, μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει, αποφασίζει να πάει στο μουσείο του Σατανά. Όχι, όμως, επειδή το σκέφτηκε ο ίδιος, αλλά επειδή το πρότεινε ένας μελλοντολόγος στην τηλεόραση. Σαν να του το είπε ο Χορταρέας ένα πράγμα.

Ο Σατανάς μπαίνει στο σώμα του χαρακτήρα (δηλαδή στο σώμα σου) και ταξιδεύει πίσω στο χρόνο αναγκάζοντάς σε να τον ακολουθήσεις και να προσπαθήσεις να βάλεις φρένο στα σχέδια του.

1η χωροχρονική στάση: Γαλλία του 15ου αιώνα

Εκεί μαθαίνεις πως μπορείς να μπαίνεις στα σώματα random ανθρώπων. Το μόνο πρόβλημα είναι πως μπορείς να βγεις από αυτά, μόνο όταν είναι λιπόθυμα. Έτσι, ενώ έχεις κυριεύσει το σώμα ενός Γάλλου αγρότη με το όνομα Pierre συνειδητοποιείς ότι θέλεις να σώσεις την Jeanne d’Arc. Και πώς θα κάνεις τον Pierre να λιποθυμήσει; Πίνοντας τόσο μποζολέ, μέχρι να γίνει κόκαλο.

2η χωροχρονική στάση: Στρατόπεδο συγκέντρωσης στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Μπαίνεις στο σώμα ενός αιχμαλώτου και προσπαθείς να δραπετεύσεις από το στρατόπεδο με απώτερο στόχο να αντιμετωπίσεις τον Χίτλερ. Έναν Χίτλερ ξεκάθαρα υποτιμημένο από τους σχεδιαστές του παιχνιδιού, αφού δεν τον έχουν καν ως τελικό boss.

3η χωροχρονική στάση: Αρχαία Ελλάδα

Πρόκειται για την λιγότερο συναρπαστική πίστα του παιχνιδιού. Λες και δεν είχαμε μέδουσες και κύκλωπες για να εμπνευστούν οι δημιουργοί. Μπαίνεις στο σώμα ενός θεραπευτή του 4ο αιώνα π.Χ. και πιάνεις κουβεντούλα με τον Κέρβερο, ο οποίος αντί να σε πάρει στο κυνήγι σε βάζει ν’ αναγνωρίσεις μερικούς από τους πιο γνωστούς φιλόσοφους.

4η χωροχρονική στάση: Εμφύλιος πόλεμος των ΗΠΑ

Έχοντας κυριεύσει το σώμα ενός δούλου με το όνομα George τρως το ξύλο της χρονιάς σου από την Κου Κλουξ Κλαν. Σαν να μην έφτανε αυτό συνειδητοποιείς ότι το αφεντικό σου σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Αβραάμ Λίνκολν. Ο μόνος τρόπος για να σώσεις τον Πρόεδρο και τον πλανήτη είναι να λύσεις έναν γρίφο ο οποίος περιλαμβάνει τον Λίνκολν, δύο σκλάβους και τρία κογιότ.

5η χωροχρονική στάση: Ναζαρέτ, λίγο πριν τη γέννηση του Χριστού

Αν είχες βαρεθεί την μέχρι τώρα κανονικότητα του παιχνιδιού, έχει έρθει η ώρα για κάτι αναπάντεχο. Στην τελευταία πίστα μπαίνεις στο σώμα του γαϊδουριού της Μαρίας και του Ιωσήφ και καλείσαι να σκοτώσεις τον Χριστό. Ο Σατανάς έχει καταλάβει το σώμα του και ετοιμάζεται να καταστρέψει με πυρηνικά τον κόσμο, αλλάζοντας μια για πάντα την ιστορία.

Αν ενδιαφέρεσαι να ψάξεις περισσότερο το παιχνίδι, λέγεται Time Twist: On The Outskirts Of History και είχε κυκλοφορήσει από την Nintendo μόνο εντός των ιαπωνικών συνόρων.

2. Do Dutch Wives Dream Of Electric Eels?

Δυστυχώς η παραπάνω πρόταση δεν σημαίνει ‘ονειρεύονται οι Ολλανδέζες ηλεκτρικά χέλια;’. ‘Dutch wives’ σημαίνει πλαστική κούκλα του σεξ και electric eel, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ‘πέος’. Και όπως όλοι καταλάβαμε δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα ήθελες να παίζουν τα παιδιά σου.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας ντετέκτιβ του οποίου σκοπός είναι να εντοπίζει κούκλες του σεξ, οι οποίες είναι τόσο εξελιγμένες που μοιάζουν με πραγματικές γυναίκες. Και πώς θα μπορέσει να τις εντοπίσει; Μα φυσικά, κάνοντας σεξ μαζί τους.

Οπότε, καθώς παίζεις το παιχνίδι περιπλανιέσαι στο red light district του Τόκυο (πού αλλού;) κάνοντας σεξ με κούκλες/γυναίκες (εσύ θα μας πει τη διαφορά) τις οποίες βρίσκεις σε εστιατόρια και sex shops, ενώ σε κυνηγά η αστυνομία και η μαφία. Και βάρδα μην εκσπερματίσεις πριν την ώρα σου. Σε αυτή την περίπτωση η ανικανοποίητη κούκλα/γυναίκα σου κλέβει τα λεφτά.

Αυτό το πραγματικά ευφυές παιχνίδι, ανήκει στη σειρά ‘Strawberry Porno της Koei. Μια σειρά, η οποία περιλαμβάνει και άλλους τίτλους. Το Housewife Temptation στο οποίο ένας πλασιέ συνουσιάζεται με όποια κυρία του ανοίξει την πόρτα και το My Lolita, όπου παίρνεις αίμα από έναν ασθενή και τους βάζεις θερμόμετρο. Όλως περιέργως, ο ασθενής είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο κάνει στριπτίζ όσο το εξετάζεις.

3. Κυνηγώντας τα γατοκόριτσα

Κορίτσια δεν τα λες. Ούτε γάτες όμως. Παρ’ όλα αυτά ο στόχος σου στο El Dorado Denki της Enix είναι να βρεις το El Dorado σ’ έναν επίγειο ‘παράδεισο’ με γατοκόριτσα που κυκλοφορούν γυμνά και πλατσουρίζουν στο νερό.

Το El Dorado του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι ένα χρυσό άγαλμα, το οποίο για να βρεις πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δώσουν τα τατουάζ που είναι χτυπημένα στα στήθη και τα οπίσθια των γατοκόριτσων, τα οποία στο παιχνίδι λέγονται Amazonekos. Κάψιμο.

Δεν ξέρω αν θα σε απογοητεύσω, αλλά ό,τι και να κάνεις Amazoneko δεν πρόκειται να ρίξεις στο κρεβάτι σου. Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα όντα κάνουν στριπτίζ ενώ εσύ θα προσπαθείς να λύσεις βαρετά παζλ για να περάσεις καμιά πίστα.