GAMES

Οι επόμενοι Avengers έρχονται, κανείς δεν χαίρεται ιδιαιτέρως

Το πολυαναμενόμενο game 'Marvel's Avengers: A-Day' ανακοινώθηκε, αλλά οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι ακριβώς υπερηρωικές.

Δυόμισι χρόνια μετά την πρώτη σχετική ανακοίνωση, η Square Enix έκανε χθες τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Marvel’s Avengers: A-Day. Η παρουσίαση του τίτλου που περιμένουμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ήταν το κυρίως πιάτο στο μενού της χθεσινής μέρας της E3 και όλοι οι experts, οι gamers και ο άνθρωποι της αγοράς που την παρακολούθησαν χόρτασαν από την ‘ποσότητα’ (είδαμε τρέιλερ, μάθαμε στοιχεία της υπόθεσης και του gameplay), αλλά μάλλον δεν έμειναν και πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη γεύση.

Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο, ας χαζέψουμε το trailer:

Πολύ ωραίο, φοβερό. Cinematic και με πολύ έντονη κλιμάκωση, αλλά αυτοί δεν είναι οι Avengers, σωστά; Αυτό τουλάχιστον έσπευσαν να καταλογίσουν άπαντες στη Square Enix και τη Marvel, το ότι, δηλαδή, δεν χρησιμοποιήθηκαν οι ηθοποιοί της κινηματογραφικής saga. Σε κάποιους έλειψε και ο Hawkeye, αλλά, εντάξει το Twitter είχε και σοβαρότερα (αστειότερα) πράγματα να ασχοληθεί μετά την προβολή του trailer.

Κατά τ’ άλλα, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι όντως αξιόλογοι (ο αγαπημένος Troy Baker του The Last Of Us σπικάρει τον Hulk) και μάλλον πολύ πιο φτηνοί από τους σούπερσταρ των ταινιών. Σεναριακά, το Marvel’s Avengers: A-Day απομακρύνεται εντελώς από το plot του κινηματογραφικού σύμπαντος. Η Marvel υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα νέο storyline, που δυνητικά θα γεννήσει μια τριλογία νέων Avengers games και αρκετά spin-offs.

Όπως βλέπουμε στο trailer, ο κόσμος είναι έτοιμος να γιορτάσει την A-Day, τη μέρα που είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους του σούπερ-σωτήρες, Την ίδια μέρα θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του καινουριου αρχηγείου των Εκδικητών, αλλά και του νέου τους hi-tech αεροσκάφους. Τελικά όλα αυτά πάνε στον κουβά γιατί μια καλοστημένη παγίδα καταστρέφει ολοσχερώς την Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο, ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της. Η κοινή γνώμη κατηγορεί τους Avengers για την καταστροφή (πρωτότυπο!), αυτοί διαλύονται και ο καθένας τραβάει τον δικό του περιθωριακό δρόμο, απαξιωμένος και απογοητευμένος. Πέντε χρόνια μετά, βέβαια, η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και πραγματικοί εχθροί, που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει με τον κοινό της νου και τα κοινά της όπλα, οπότε οι Avengers πρέπει να ξαναβρεθούν, να ανασυνταχθούν και να αναλάβουν δράση.

Το development του Marvel’s Avengers έχει αναλάβει η Crystal Dynamics (Tomb Raider) και ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου 2020, για PC, PS4, Xbox One και Google Stadia.

Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο Τύπου της Square Enix, το game θα διαθέτει και προσωπικές αποστολές για κάθε χαρακτήρα / ήρωα, αλλά και συνεργατικά σενάρια κι ένα εκτεταμένο multiplayer component. Η λογική του είναι η λογική ενός 3D person action adventure, αλλά με αρκετά στοιχεία RPG (σύνθεση ομάδας, καστομάρισμα των χαρακτήρων κι ένας κόσμος που σύμφωνα με τους κατασκευαστές ‘θα επεκτείνεται συνεχώς’). Οι πρωταγωνιστές (και playable χαρακτήρες) είναι ο Captain America (στο trailer βλέπουμε τον τάφο του, αλλά εντάξει, τα έχουμε ξαναδεί αυτά), ο Iron Man, η Μαύρη Χήρα, ο Thor και ο Hulk, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν και κάποια cameos (σίγουρα θα δούμε τον Hank Pimm).

Και σίγουρα θα έχουμε πολλά updates μέχρι τον επόμενο Μάιο. Πιθανότατα κανένα απ’ αυτά δεν θα αφορά τη στολή του Captain America, αλλα αν εκείνον τον βολεύουν οι τιράντες, ποιος θα τον εμποδίσει να τις φοράει την ώρα που θα ρίχνεται στη μάχη για να σώσει τα τομάρια μας;