GAMES

Η Γερμανία αλλάζει τον νόμο για τα ναζιστικά σύμβολα στα videogames

Μετά από επίμονη εκστρατεία, τα video games παίρνουν ίση θέση ανάμεσα στα media στη Γερμανία.

Η Γερμανία πραγματοποιεί αλλαγές στη νομοθεσία της, η οποία αφορά συγκεκριμένα τη χρήση ναζιστικών συμβόλων στα media, προσθέτοντας ύστερα από πολλές εκστρατείες και τα video games σε αυτόν τον κανόνα.

Το GamesIndustry.biz αναφέρει συγκεκριμένα, πως οι γερμανικές δημόσιες αρχές, που θα ασχολούνται με την αξιολόγηση του περιεχομένου των παιχνιδιών, θα αναλάβει να προσθέτει ηλικιακούς περιορισμούς, σε παιχνίδια όπου υπάρχουν συμβολισμοί αντισυνταγματικών οργανώσεων.

Πλέον τα παιχνίδια, όπως και τα υπόλοιπα μέσα των media, θα καταθέτονται προς αξιολόγηση, όπου θα κριθεί εάν η χρήση των εν λόγω συμβολισμών γίνεται για καλλιτεχνικό σκοπό, ή απλώς πρόκειται για την αναπαράσταση μιας ιστορικής στιγμής.

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία δεν θεωρούσε τα video games ως μέσο διασκέδασης και για αυτόν το λόγο κάθε χρήση ναζιστικών συμβόλων ή και ακόμη του ίδιου του Χίτλερ, δεχόταν τον πέλεκυ της λογοκρισίας εντός των συνόρων. Αποτέλεσμα αυτού του διαχωρισμού ήταν άλλωστε και η περίπτωση των Wolfenstein και Wolfenstein 2.

“Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προόδου για όλα τα video games στη Γερμανία”, δηλώνει ο Felix Falk, αντιπρόσωπος της γερμανικής βιομηχανίας του gaming. “Οι ατελείωτες εκστρατείες μας κατάφεραν επιτέλους να δώσουν μια ίση θέση στα video games ανάμεσα στα media”.

“Φυσικά και ανησυχούμε λόγω των τάσεων γύρω από τον ρατσισμό και τις κοινωνικές διακρίσεις. Θέλουμε μια ανοικτή κοινωνία, βασισμένη στις αξίες που αναγράφονται στο γερμανικό σύνταγμα, αλλά και στις ιστορικές ευθύνες που έχει αναλάβει η χώρα μας”.

Πηγή: IGN Greece

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Στο τοπ-10 δημοτικότητας θα βρίσκονταν τα esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Τέλος στη συνωμοσιολογία γύρω από την κατάσταση του Luigi
Η online υπηρεσία του Nintendo Switch έρχεται πολύ σύντομα