NBA 2K
GAMES

Η παρουσίαση του NBA 2K20 έμοιαζε με all star μπασκετικό όνειρο

Η βραδιά που το NBA 2K20 αποκαλύφθηκε στο κοινό του, έμοιαζε με ένα σέξι, 'βρώμικο', σουρεαλιστικό all star game. Το Oneman ήταν εκεί.

“I pop a cassette into the Buick’s stereo. It’s the Ramones. I turn the volume up high and roll down the windows. The highway air tastes of fumes, but it still feels goddamn good to breathe” ― Hank Moody, God Hates Us All

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, ο καιρός στο Λος Άντζελες είναι ζεστός τόσο ώστε τα κορίτσια που εισέρχονται στο City Market Social House να φοράνε πάνω τους ρούχα που μοιάζουν με αποχρώσεις καλοκαιριού. Απόψε το LA γιορτάζει, απόψε είναι μια ακόμα νύχτα σύγχυσης και γέλιου στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με αφορμή τα επίσημα αποκαλυπτήρια του NBA 2K20. Το παιχνίδι μπαίνει στη νέα του εποχή: “Αυτό είναι το μέρος που οτιδήποτε άλλο μένει πίσω’ γράφει ένα banner και αυτή είναι μια αλήθεια που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Το Oneman.gr ήταν το μόνο ελληνικό Μέσο που βρέθηκε εκεί.

 

Το NBA 2K20 αποκαλύπτεται στο φανατικό κοινό του, σε έναν χώρο που μοιάζει με κράμα του Studio 54 και του Blade Runner. Η πραγματικότητα αγκαλιάζει τη φαντασία. Η digital προβολή του Anthony Davis συναντά τον ίδιο τον Davis, με το εξωτικό του unibrow και την μπάσα, σχεδόν στοχαστική φωνή του.

Τόσο επιβλητικός όσο και το εξώφυλλο της απλής έκδοσης του παιχνιδιού, του οποίου πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος, έχοντας διαδεχθεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Η ώρα είναι 5:30 και από το κόκκινο χαλί του NBA 2K20 καταφθάνουν μοντέλα, ραπερ, ινφλουένσερς, λαμπεροί μαιντανοί και σταρ του NBA, όπως ο Kevin Durant, o Damian Lillard, o Paul George, o Anthony Davis, ο – θρύλος πια- Dwayne Wade, ο Carl – Anthony Towns, αλλά και η Brianna Green, από το WNBA.

 

O ουρανός της Καλιφόρνια σε κάνει να θέλεις να αφήσεις πίσω σου κάθε σκέψη, κάθε αθηναϊκό προβληματισμό σε ένα μαξιλάρι από αστέρια που μοιάζουν μεθυσμένα. Οι Wilco και οι Motley Crue μονομαχούν με τα ανερχόμενα αστέρια της τοπικής r&b/trap/garage σκηνής όπως οι Coco & Breezy και η μάχη για το Old school rock είναι άδικη και χαμένη.

 

Ο χώρος του City Market Social House, μια βιομηχανικού χαρακτήρα αποθήκη, βρίσκεται στην 11 Street,έναν από τους λίγους δρόμους του Los Angeles που απεκδύονται το μεγαλειώδες και αχανές στοιχείο της πόλης, θυμίζοντας λαϊκή, εργατική γειτονιά. Απόψε η γειτονιά μεταμορφώνεται ξανά, ζει ένα ακόμα επικό βράδυ, στα χρώματα του NBA 2K20.

Δοκιμάζω να παίξω το νέο NBA 2K20, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει πια ratings superstar (96), ομάδες όπως οι Knicks των αρχών της τρέχουσας δεκαετίας να προστίθενται στην ενότητα των legend teams, με ομάδες όπως οι LA Clippers, οι Lakers, οι Brooklyn Nets να δείχνουν μεταμορφωμένες, έχοντας ενσωματώσει τις χρυσές μεταγραφές τους. Οι Nets του Irving και του Durant δείχνουν αρκετά δυνατοί, οι Bucks του Γιάννη είναι πια ομάδα πρωταθλητισμού (πόσο ρεαλιστικό αυτό!), οι Warriors ανανεωμένοι, με την παρουσία παικτών όπως ο D`Angelo Russell, αλλά το ίδιο δυνατοί.

 

To MyCareer Mode παραμένει με διαφορά το πιο κινηματογραφικό στοιχείο του παιχνιδιού, είναι η λειτουργία που σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου ένδοξη μπασκετική ιστορία, διαμορφώνοντας ικανότητες, χαρακτήρα, στόχους, συνήθειες, ρεκόρ για τον παίκτη που χειρίζεσαι. Η συνεργασία της 2Κ με την Springhill Entertainment των Lebron James – Maverick Carter, φέρνει μια γνήσια σινεματική διάσταση στο μπασκετικό storytelling. Να στο πω απλά: Στο χέρι σου είναι να φτιάξεις το δικό σου Οργισμένο Είδωλο, τον παίκτη που θα κάνει όλο το σύμπαν του NBA 2K να παραμιλάει γι`αυτόν.

Μπορούμε να μιλάμε για πάντα για το νεό NBA 2K20. Και να γράφουμε επίσης. Το κείμενο αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Άλλωστε δεν μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι, αλλά για έναν μικρόκοσμο, που φέτος επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, εγκαινιάζοντας και μια νέα ενότητα Street Basketball, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις μονό ή διπλό, επιλέγοντας τον Stephen Curry ενάντια στον Michael Jordan ή όποιον άλλον παίκτη επιτάσσει η φαντασία σου. Οι δρόμοι σου ανήκουν.

 

Απόψε όμως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο City Market Social House. Οι πρώτοι Djs παίζουν ένα σετ γεμάτο από ήχους που βρίσκονται στο soundtrack του νέου παιχνιδιού. Ο Dwyane Wade καταφθάνει, ο Anthony Davis έχει ήδη αράξει στη δημοσιογραφική ζώνη και εξηγεί σε μένα και στον απεσταλμένο της Gazzetta dello Sport πως επέλεξε τους Lakers, γιατί θέλει πρωτάθλημα και το θέλει εδώ και τώρα. Παράλληλα, ενώ μιλάει σε δημοσιογράφους, ο Anthony παρακολουθεί αγώνες του NFL από μια οθόνη που κρατάει η προσωπική βοηθός του, σε σημείο που να μπορεί να βλέπει χωρίς να δείχνει ότι μας αγνοεί.

 

Ο Damian Lillard είναι στο χώρο, φοράει κάτι που μοιάζει με έκρηξη χρωμάτων, με ταινία του Alexander Jodorovsky, προσπερνά τους δημοσιογράφους και γίνεται ένα με τη φάση.

 

Ο Dwyane Wade κάνει μια στάση στην ζώνη των media, τον ρωτάω πως του φαίνεται το σύγχρονο NBA, αν θα προτιμούσε να έχει ξεκινήσει τώρα, αντί για το 2003. Μου απαντάει παραδεχόμενος ότι έχουν αλλάξει δεκάδες πράγματα από το ξεκίνημα του: Το τρίποντο τείνει να αντικαταστήσει το δίποντο, το παιχνίδι γίνεται πιο γρήγορο και εκρηκτικό. “Όμως αυτό είναι καλό, το σέβομαι το παιχνίδι, αναγνωρίζω ότι κάθε πέντε χρόνια κάτι πρέπει να αλλάζει. Είναι καλοδεχούμενες οι αλλαγές, μαρτυρούν μια εξέλιξη στην ποιότητα του παιχνιδιού” μου απαντάει ο πρωταθλητής του NBA, με ένα χαμόγελο οριακής ευτυχίας.

Μια “συλλεκτική” στιγμή για μένα. Δεν τυχαίνει, άλλωστε, καθημερινά να συναντάς τον άνθρωπο που φιγουράρει στο εξώφυλλο της συλλεκτικής έκδοσης του NBA 2K20.

Cousin Stizz, Yungblud, Kairo & Sha`ki, Bj The Chicago Kid, είναι μερικά από τα ονόματα των καλλιτεχνών που ανεβαίνουν στο stage του City Market. Κορίτσια ντυμένα όπως η Kim Kardashian, αγόρια βγαλμένα από το σετ γυρισμάτων της σειράς ‘Entourage’, αγκαλιάζουν μικρές vintage πινελιές αγοριών ντυμένων cowboy και κοριτσιών που μπήκαν στη χρονομηχανή τους και βγήκαν Marilyn Monroe.

Το NBA 2K20 δεν είναι πια ένα απλό game, είναι θεσμός της pop κουλτούρας και σημείο συνάντησης όλων των τάσεων, των χρωμάτων, κάθε ανθρώπινης φιγούρας που αισθάνεται και νιώθει εκκεντρική, μέσα στην πιο εκτυφλωτική, αχανή, κινηματογραφική πόλη του πλανήτη. Η βραδιά του NBA 2K20 δεν είναι απλά μια ιστορία με απόχρωση Californication, είναι το ίδιο το Hollywood, σε στιγμές που θυμίζουν Οσκαρ.

Για φινάλε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο από το ίδιο το trailer του παιχνιδιού. Πάτα play και πάρε μια “γεύση”.

To ΝΒΑ 2Κ20 είναι διαθέσιμο για PS4, X BOX One & Nintendo Switch.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες: NBA 2K