GAMES

Τα 20 games που θα λιώσεις στο κινητό σου αυτό το καλοκαίρι

Αποχαιρέτα το το Candy Crush που χάνεις. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις τη λίστα με τους λόγους που σε ρουφάει η οθόνη του κινητού.

Ποιο είναι το καλύτερο, το πραγματικά καλύτερο, με το καλοκαίρι; Καλά τα μπάνια, οι βουτιές, οι διακοπές (για όσους πάνε) και η άδεια Αθήνα (για όσους δεν πάνε διακοπές), αλλά η πραγματική ευτυχία κρύβεται αλλού. Όπως ο Θεός στις λεπτομέρειες. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η κατεξοχήν περίοδος που οι αφορμές και οι περιστάσεις για να βυθιστείς στο κινητό και να παίξεις παιχνίδια μέχρι να τελειώσει η μπαταρία είναι πολλές.

Πάρα πολλές.

Άφθονες.

Μπορείς να το κάνεις ακόμη και στο γραφείο. Ποιος έχει άλλωστε απαιτήσεις από εσένα Ιούλιο μήνα; (Εντάξει, λέμε και καμιά χαζομάρα, αλλά κατάλαβες). Αφού λοιπόν η οθόνη του κινητού σου μπορεί να σε ρουφήξει σε γραφεία, παραλίες, σκιές, νησιά, βουνά, καράβια, αεροπλάνα, κάμπινγκ και λεωφορεία, εμείς απλά κάνουμε τη ζωή σου πιο εύκολη.

Να 20 games, ιδανικά για μελέτη και ενδοσκόπηση!

Old Man’s Journey

Ένα Όσκαρ Φωτογραφίας για αυτό το παιχνίδι, που όσο εκτυλίσσεται η αφήγησή του, τόσο περισσότερο μένεις να χαζεύεις το ζωγραφιστό background. Το ζητούμενο είναι να προσπελάσεις τα εμπόδια και να δημιουργήσεις μονοπάτια για να προχωρήσει ο συμπαθής ηλικιωμένος μας ήρωας. Σαν να περνάς έναν παππού απέναντι. Αυτό, αλλά σε παιχνίδι για το κινητό.

Για Android και iOS

Death Road to Canada

Το δικό σου, ατομικό Walking Dead. Όλοι οι οιωνοί είναι εναντίον σου όσο περνάνε οι πίστες. Τα ζόμπι σκάνε από παντού. Σκότωσε τα ζόμπι που σκάνε από παντού. “Μα είναι ήδη νεκρά, πώς να τα σκοτώσω”, θα απορήσεις. Και θα έχεις δίκιο…

Για iOS (σύντομα και για Android)

Card Thief

Με δυο λόγια, ο σκοτεινός μακρινός ξάδερφος του Solitaire που έχει μεγαλώσει τουλάχιστον δύο γενιές Ελλήνων.

Για Android και iOS

Mini Metro

Πρέπει να σχεδιάσεις το μετρό για 13 μεγαλουπόλεις του κόσμου. Είναι όσο συναρπαστικό ακούγεται για κάθε έναν από εμάς που έχει φάει το μετρό και τις συγκοινωνίες με το κουτάλι. Γκρινιάζεις συχνά για το δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης σου; Είναι η ευκαιρία σου να δείξεις αν εσύ θα το ‘φτιαχνες καλύτερα.

Για Android και iOS

Exploding Kittens

Ένα card game που συνδυάζει επικά τον παράγοντα τύχη και τον παράγοντα στρατηγική. Αυτό που εύχεσαι σε κάθε γύρο είναι να μην τραβήξεις την κάρτα με την οποία εκρήγνυνται γατάκια. Είναι λιγότερο όμορφο απ’ όσο ακούγεται.

Για iOS

Reigns

Ο στόχος σου εδώ, όπως και σε κάθε βασιλικό θώκο άλλωστε, είναι να κάνεις την περίοδο της ηγεμονίας σου να κρατήσει για πάντα. Κάθε κάρτα που εμφανίζεται είναι και μια πρόταση από χωρικούς, ιερωμένους και συνταγματάρχες. Κάθε απόφαση που παίρνεις ορίζει τρόπον τινά και το μέλλον σου στην εξουσία. Όρεξη να ‘χεις να απαντάς σε αιτήματα και μικρορουσφέτια.

Για Android, Amazon, PC και iOS

Badland 2

Το sequel του Badland, ενός εκ των κορυφαίων mobile games του 2013. Τι πρέπει να κάνεις κι εδώ; Να κατευθύνεις τον στρατό σου από puffballs ανάμεσα σε υπέροχους κόσμους λύνοντας γρίφους και αποφεύγοντας παγίδες.

Για Android και iOS

The Beggar’s Ride

Είσαι ένας ικέτης ο οποίος συλλέγει μάσκες που του δίνουν μαγικές ιδιότητες για να λύσει τα παζλ που συναντά στο διάβα του. Για τους τελειομανείς, το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα να γυρίσεις στο παρελθόν (δηλαδή σε προηγούμενες πίστες) και να αποτελειώσεις άλυτους γρίφους. Εμπρός καλέ μας ικέτη!

Για Android και iOS

Peter Panic

Τι σημασία έχει το περιεχόμενο του παιχνιδιού όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο σπουδαίο όνομα. Πανικός.

Για Android και iOS

Sage Solitaire

Πέτα όσο πιο πολλές κάρτες μπορείς από μπροστά σου, πετυχαίνοντας συνδυασμούς που θα σε έκαναν πλούσιο σε ένα πραγματικό τραπέζι του πόκερ. Όχι, οι μπλόφες δυστυχώς δεν χωράνε εδώ.

Για Android και iOS

Prune

Ώρα για λίγη κηπουρική. Κλάδεψε αυτά τα δέντρα ώστε τίποτα να μην εμποδίζει το φως του ήλιου απ’ το να τα βλέπει.

Για iOS

Galactic Keep

RPG. Σκότωσε τους κακούς, σύλλεξε αντικείμενα και βελτίωσε τον χαρακτήρα σου. Απλά πράγματα, κι αγαπημένα.

Για iOS

Don’t Starve: Pocket Edition

Τα πράγματα είναι απλά και θα στα εξηγήσουμε μία καλή (και ωμή) φορά. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να παραμείνεις ζωντανός, να βρεις να φας και να μην πεθάνεις της πείνας. Μεταξύ των όπλων σου είναι και οι νάρκες γεμάτες με σφήκες. Αυτό θα πει έκρηξη.

Για iOS

SPL-T

Ποτέ πριν ένα mobile game δεν έβαζε ταυτόχρονα τόσο μίνιμαλ και τόσο δύσκολα παζλ σε έναν παίκτη. Παρακαλούνται οι όχι και τόσο εγκρατείς με τα νεύρα τους να παίξουν κάτι άλλο.

Για iOS

Threes

Ένα 2048 που απαιτεί ακόμα περισσότερη στρατηγική και σωστές προβλέψεις. Καλή τύχη σε όλους.

Για Android και iOS

Grim Fandango Remastered

Εμπρός καλέ μας Manny Calavera. Ένα από τα καλύτερα adventure games που σχεδιάστηκαν ποτέ έρχεται στο κινητό με περισσότερο χιούμορ και εξαιρετικές μελωδίες.

Για Android και iOS

Ridiculous Fishing

Εκ πρώτης όψεως, τα πάντα είναι εξαιρετικά προβλέψιμα με αυτό το παιχνίδι που απλά σου ζητάει να ρίξεις ένα αθώο παραγάδι. Το θέμα είναι ο όλεθρος που προκαλείται μόλις το δόλωμα ακουμπήσει στο νερό.

Για Android και iOS

80 Days

Πρέπει να γυρίσεις τον κόσμο σε 80 μέρες. Έχεις συγκεκριμένο χρόνο, συγκεκριμένα χρήματα και μια υγεία που πρέπει να προσέξεις προσπαθώντας. Τα φιλιά μας στον Ιούλιο Βερν.

Για Android και iOS

Framed

Εδώ γίνεσαι λίγο ντετέκτιβ και αλλάζεις την εξέλιξη μιας σειράς από noir σενάρια. Όπου ‘αλλάζεις’, βάλε ‘καθορίζεις’ και η περιγραφή είναι ακριβέστατη.

Για iOS

NBA JAM

Η χαρά της ζωής. Η αρχή και το τέλος όλων των γνωστών παιχνιδιών κάθε γνωστής (ή μη) πλατφόρμας. Μπουμ σακαλάκα, δε λες τίποτα…

Για Android και iOS