GAMES

Το No Man’s Sky μπορεί πλέον να ονομάζεται ελεύθερα No Man’s Sky

Σε μία, μάλλον παράξενη, αποκάλυψη προέβη το αφέντικο της Hello Games στο Twitter.

Στα δικά μου μάτια μπορεί να μοιάζει ως «Απίστευτο κι όμως Αληθινό», αλλά στον κόσμο που ζούμε, των επιχειρήσεων και των δικαιωμάτων, ίσως να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα ever.

To λοιπόν, όπως αποκάλυψε στο Twitter το αφεντικό της Hello Games, Sean Murray, η developer και ο γνωστός όμιλος Sky (ναι, του Murdoch), βρίσκονταν εδώ και τρία χρόνια στα δικαστήρια για τη χρήση του Sky στον τίτλο του παιχνιδιού της πρώτης, No Man’s Sky (από τα πολλά sky, θα σκάσει η γλώσσα μας).

 

Η συγκεκριμένη διαμάχη μόλις έληξε, κι έγινε γνωστή για την ακρίβεια, με ευτυχές αποτέλεσμα, η Hello Games μπορεί να χρησιμοποιήσει την επίμαχη λέξη, την οποία δεν επαναλαμβάνω (ποιος ξέρει, μπορεί να τσιμπήσω και μήνυση αν συνεχίσω).

Σε επόμενο tweet, o Murray είπε ότι ήταν αρκετά σοβαρό γιατί, στην τελική, δεν είναι ν’ απορείς που η Microsoft άλλαξε το Skydrive σε Onedrive. Σε κάθε περίπτωση, δεν διευκρινίζεται πως ακριβώς επήλθε ο συγκεκριμένος συμβιβασμός, πάντως δεν θεωρείται απίθανο ν’ άλλαξαν χέρια κάποια δολάρια.

 

Λες γι’ αυτό να έλαβε χώρα η τελευταία μικροκαθυστέρηση κυκλοφορίας του τίτλου (υπήρξαν και παλιότερες στην πορεία); Υπενθυμίζω ότι αναμένεται να βγει πλέον στις 10 Αυγούστου στην Ευρώπη (PS4, PC) και είναι ένα φιλόδοξο open-world game, εξερεύνησης, επιβίωσης κτλ, με φόντο το διάστημα. Όπως και να ‘χει, είναι τρελό. Γιατί sky είναι πρώτα ο ουρανός και μετά ο,τιδήποτε άλλο, δηλαδή έλεος (μουρμουρητά ακούγονται για MEGA και MEGA Drive, NES και Nescafe, κι άλλα χαζά για να φύγει η τσαντίλα).