EXIT FESTIVAL

Dave Clarke: Ο βαρόνος της techno μιλάει στο PopCode, το πιο επικίνδυνο βράδυ της ζωής του

Στα παρασκήνια του EXIT Magic Adventure, βρήκαμε για λίγα λεπτά τον Dave Clarke και τον ρωτήσαμε για το 'Lobster'.

Ο Dave Clarke, ο βαρόνος της techno όπως τον ονόμασε ο John Peel, έχει τιμήσει την Ελλάδα πολλές φορές από την πρώτη εποχή του rave μέχρι και την αναγέννηση του σήμερα. Τελευταία φορά ήρθε πριν από 1,5 περίπου χρόνο και όπως μας είπε θα ξαναέρθει το Φεβρουάριο.

Εμείς τον βρήκαμε λίγο πριν ανέβει να παίξει στο Dance Arena του EXIT και τα είπαμε λίγο στα γρήγορα, εκείνος εν μέσω ταξιδιού (διαβάστε παρακάτω, στο τέλος του ποστ), εμείς τρέχοντας από το ένα act στο άλλο. (Για τα μεγαλύτερα γράψαμε εδώ.)

Πάρε μια γεύση από τη βραδιά που μας χάρισε όταν ανέβηκε στο stage:

 

Ποια είναι η εμπειρία σου από την Ελλάδα;

Να σου πω την αλήθεια μου είναι λίγο δύσκολα τελευταία γιατί υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ των promoters για λόγους πολιτικής. Προφανώς καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά πραγματικά εύχομαι να ήταν τα πράγματα πιο ανοιχτά και διαφανή όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια. Κάθε φορά που έρχομαι τελευταία είναι περίεργα, και ο λόγος είναι αυτές οι πολιτικές τους διαφορές, κάτι στο οποίο δεν θέλω να λαμβάνω μέρος.

Αν δεν ήσουν dj, τι θα ήσουν;

Φοβάμαι και μόνο που το σκέφτομαι, γιατί η δουλειά μου με έχει κρατήσει σε μια σειρά, σε ένα μονοπάτι. Πραγματικά δεν έχω κανένα άλλο προσόν, οπότε δεν ξέρω.

Έχεις πει ποτέ ότι κουράστηκες;

Όχι, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Αυτά που με έχουν κουράσει είναι τα ταξίδια. Νομίζω ότι άμα το κάνεις για δύο χρόνια και ζήσεις αυτή την εμπειρία του να ταξιδεύεις, σταματάει να είναι ωραίο. Έτσι απλά υπομένεις το ταξίδι μέχρι να φτάσεις εκεί που παίζεις και εύχεσαι να πάει καλά το gig.

Στο PopCode αγαπάμε πολύ τις σειρές, βλέπεις καμία αυτόν τον καιρό;

Στην τηλεόραση δεν πολυβλέπω. Σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση εδώ και 4-5 χρόνια. Παλιά έβλεπα όλη την ώρα, κοιμόμουν πάντα με την τηλεόραση ανοιχτή. Τώρα πια η τηλεόρασή μου είναι μια μαύρη τρύπα στον τοίχο. Σειρές βλέπω κάποιες φορές στο iPad, αλλά και πάλι όχι πολλές. Βλέπω το ‘House of Cards’ και το ‘The Americans’, και τώρα θέλω να αρχίσω το ‘Vinyl’. Αλλά δεν βλέπω πια σειρές, περίεργο. Πηγαίνω όμως συχνά στο σινεμά.

Από ταινίες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν τις θυμάμαι τις ταινίες που βλέπω γιατί δεν είναι τόσο καλές. Έχουν πλάκα, αλλά δεν είναι καλές. Πάω σινεμά για να ξεχαστώ, σαν να πηγαίνω στην παιδική χαρά.

Έχεις δει ‘Αστακό’;

Όχι. Τον έχω ακουστά όμως. Ένας Έλληνας μάλιστα μου είπε ότι είναι λίγο περίεργη ταινία.

Τι σχεδιάζεις να κάνεις μετά το EXIT;

Να κοιμηθώ!

***

Η ώρα είναι 2:30 το βράδυ. Ο Dave Clarke μας μίλησε έχοντας έρθει μόλις από το αεροδρόμιο. Στις 3 ανεβαίνει να παίξει στο Dance Arena. Ξαναπετάει στις 6 το πρωί για το σπίτι.

Στη διαδρομή για το αεροδρόμιο κοιμόταν στο πίσω κάθισμα και ξύπνησε μέσα σε αυτό.

Photo 1 around 4.15, photo 2 around 5.40. Life has the possibility of changing before you know it.

(από το facebook του Dave Clarke)

Βρείτε το Exit Festival στα social media:

Facebook | Επίσημη σελίδα | Twitter | Instagram

ΤΟ POPCODE ΣΤΟ EXIT FESTIVAL

Σε είδα στο Main Stage: Τα μεγάλα ονόματα του φεστιβάλ
Μουσική περιπέτεια στο κάστρο του Petrovaradin
Τα 12 acts που δεν χάνονται
Η προηγούμενη φορά στο Exit
To μεγαλύτερο φεστιβάλ στα Βαλκάνια είναι πάμφτηνο