EXIT FESTIVAL

EXIT Magic Festival: Σε είδα στο Main Stage

Βρεθήκαμε στο κάστρο του Petrovaradin για το Exit Festival κι αυτά είναι τα μεγάλα ονόματα που απολαύσαμε.

Το 17o EXIT festival έγινε και εμείς ήμασταν εκεί (δηλαδή εγώ ήμουν εκεί αλλά έτσι μιλάμε εκ μέρους της ομάδας σε κάτι τέτοια, επίσης ήταν και άλλοι συνάδελφοι από ελληνικά media εκεί μαζί μου, άρα κολλάει το α’ πληθυντικό– γιατί τα γράφω όλα αυτά;).

Εδώ θα κάνουμε μία αποτίμηση των όσων είδαμε στο main stage πριν περάσουμε, σε άλλο κείμενο, στον εξίσου σημαντικό τομέα ‘κάστρα, φαγητά, ποτάμια’.

(Μείνετε συντονισμένοι για αυτό.)

Δείτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του φετινού φεστιβάλ και πάμε μετά να μιλήσουμε για αυτά που είδαμε.

 

***

BASTILLE ΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Οι Bastille ήταν το πρώτο πράγμα που είδαμε με το που φτάσαμε στο EXIT. Το main stage είναι ακριβώς στην κεντρική είσοδο του φεστιβάλ και οι Bastille παίζανε νωρίς νωρίς (δηλαδή στις 10 το βράδυ, το EXIT είναι ένα φεστιβάλ που αρχίζει σχετικά αργά για φεστιβάλ). Φτάσαμε με ευχάριστη διάθεση και φιλικά προσκείμενοι προς στους Bastille, χωρίς όμως να περιμένουμε και πάρα πολλά. Ήταν όμως υπέροχοι. Πολύ ωραίο λάιβ και σημαντικότερα, πολύ μεταδοτική η ενέργεια και το συναίσθημα του Dan Smith, του τραγουδιστή του συγκροτήματος. Highly recommended για το μέλλον.

Επίσης ένα άσχετο ωραίο trivia για τον Dan Smith είναι ότι όπως είπε, είναι μεγάλος φαν του David Lynch και ειδικά του ‘Twin Peaks’. Ναι Dan, μαζί θα περιμένουμε το καινούριο!

H ELLIE GOULDING ΔΕΝ ΤΟ’ΧΕΙ ΣΤΟ ΛΑΪΒ

Η Ellie ξεκίνησε με μία φαντασμαγορική είσοδο με ένα countdown μαγνητοσκοπημένο, κοντινό βίντεο σε γιγαντοοθόνη αλά Πέγκυ Ζήνα (το οποίο ήταν όντως καλό) και μετά ακολούθησε η πλήρης απογοήτευση. Κάτι τα γνωστά κομμάτια της δουλειάς της, βλέπε ‘Burn’, ‘I Νeed Υour Love’, ‘Something in the Way You Move’, κάτι που μοιάζει με τη χαμένη αδερφή της Drew Barrymore, κάτι που προηγήθηκαν μισή ώρα πυροτεχνήματα της εμφάνισής της, το περιμέναμε πολύ το κορίτσι αυτό. Αλλά τίποτα.

Κουνιόταν με δυσκολία. Καμία επικοινωνία με το κοινό. Δεν είπε καν ένα τυπικό «thank you Serbiaaaa». Και όλο το πρώτο μισάωρο δεν είπε και κανένα γνωστό της κομμάτι να μας ζεστάνει λίγο. Όλη η παρουσία της ήταν σαν «τι με σηκώσατε τώρα από το κρεβάτι και με φέρατε στο Βαλκάνιο». Τελικά όμως βλέποντας βίντεο και από άλλες εμφανίσεις της, κατέληξα στο ότι γενικά δεν τό’χει στις συναυλίες. Το ΕΧΙΤ στο λογαριασμό του δεν έχει ανεβάσει ακόμη το βίντεο της και καλύτερα να μην το κάνει.

DAVID GUETTA <3

O David Guetta ήταν για μένα μια αποκάλυψη. Πέρα από το γεγονός ότι θες δεν θες ξέρεις ό,τι τραγούδι έχει βγάλει και είναι όλα ωραία ή catchy (οπότε το να τα παίζει όλα αυτά, από μόνο του σαν γεγονός θα ξεσήκωνε τον κόσμο), ήταν και ο ίδιος πολύ ζωντανός και προκαλούσε μια φοβερή αλληλεπίδραση με το κοινό. Θα’θελα πολύ να τον ξαναδώ. Καρδούλες μας έκανε εκείνος, καρδούλα και σε σένα David.

WIZ KHALIFA ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Όσο γράφω συνειδητοποιώ ότι μόνο η Ellie με απογοήτευσε σε όλο το φεστιβάλ. Ο Wiz Khalifa συγκέντρωνε επίσης όλα τα θετικά που θες να δεις σε ένα live performance και συν τοις άλλοις είχε υπέροχο στυλ. Δεν δίστασε επίσης να διαφημίσει, να προωθήσει, να μιλήσει και να τραγουδήσει over and over again για την πρώτη του αγάπη και παντοτινή (όχι τη σοκολάτα που ξέρουμε εμείς) και όταν πια δεν είχαν μείνει άλλοι στίχοι, έστειλε να γυρνάνε στο κοινό δυο τεράστια, φουσκωτά, στο κατάλληλο σχήμα τσιγάρα.

YOU ‘RE NEVER TOO OLD FOR PRODIGY

Πριν τους δω έλεγα τι κρίμα να μην ήμουν 8 χρόνια πριν για να το ζήσω ακόμη εντονότερα. Ε, λοιπόν δεν χρειάζεται. Οι Prodigy σε κάνουν να χοροπηδάς ακόμα κι όταν νομίζεις ότι τους έχεις πια ξεπεράσει. Ειδικά με το σέρβικο κοινό έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, αφού έχουν έρθει πολλές φορές στο EXIT και είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που στήριξαν το φεστιβάλ, όταν ακόμη δεν ήταν τόσο γνωστό.

Και πράγματι- κανένα άλλο act δεν είχε τόσο κόσμο και τόσο πανικό όσο οι Prodigy. Κι αυτό λέει κάτι γιατί το EXIT έχει μόνο κόσμο και πανικό.

Βρείτε το Exit Festival στα social media:

Facebook | Επίσημη σελίδα | Twitter | Instagram

ΤΟ POPCODE ΣΤΟ EXIT FESTIVAL

Μουσική περιπέτεια στο κάστρο του Petrovaradin
Τα 12 acts που δεν χάνονται
Η προηγούμενη φορά στο Exit
To μεγαλύτερο φεστιβάλ στα Βαλκάνια είναι πάμφτηνο