GAME OF THRONES

Η Emilia Clarke κάνει beatbox για να μιλήσει Dothraki

Θέλει και κόπο, θέλει και τρόπο.

Αφού είδαμε την πρώτη από τις τέσσερις κομμένες σκηνές που θα είναι σύντομα διαθέσιμες από τον 6ο κύκλο ‘Game of Thrones’, αλλά και το φοβερά εντυπωσιακό ‘Παιδιά του Δάσους vs. Πρώτοι Άνθρωποι’ βίντεο που έφτιαξε το HBO στα πλαίσια του History & Lore μέρος του νέου DVD boxset που κυκλοφορεί σήμερα, τώρα μπορούμε να δούμε και την Emilia Clarke να πασχίζει να μιλήσει Dothraki. Η λύση της; Παλιό, καλό beatboxing.

Η διαδικασία απαγγελίας των Dothraki δεν είναι τόσο απλή όσο ίσως φαντάζεσαι. Είναι μια γλώσσα που αναπτύχθηκε για τη σειρά από τον David Peterson – ο οποίος τη βάσισε στις περιγραφές του George R.R. Martin για το άκουσμά της, αλλά και σε γλώσσες όπως Τουρκικά, Ρωσικά και Σουαχίλι – και για να λειτουργήσει ως πραγματικός, υπαρκτός τρόπος εκφοράς λόγου πρέπει να έχει ρυθμό και επιτονισμό στα σωστά σημεία.

Η Clarke που τα μιλάει άψογα το κορίτσι, ακούει πρώτα τα αρχεία της σε .mp3 και μετά κάθεται με την εκπαιδεύτριά της από τη 2η σεζόν Jan Haydn Rowles και δουλεύουν με παλαμάκια, τραγούδια και beatboxing.

Δες και μόνος σου.

* Φωτογραφίες από Buzzfeed.