ΜΟΥΣΙΚΗ

Mogwai: Μεθύστε και ελάτε στη συναυλία μας

Οι Μοgwai έρχονται την 1η Δεκεμβρίου στο Piraeus Academy και πριν από αυτό απαντούν στις ερωτήσεις μας.

Οι Μοgwai σχηματίστηκαν το 1995 στη Γλασκώβη, πήραν το όνομά τους από τα Gremlins και μάλλον δεν φαντάζονταν ότι θα κάνουν ακόμα μουσική, αφού τότε στα 90s τους φαινόταν αστείο που οι Pistols κάναν comeback στα 40 τους.

Και όμως στα 40 τους είναι ακόμα εδώ και σε λίγες μέρες θα είναι και άξουαλι εδώ, αφού έρχονται σε Θεσαλλονίκη και Αθήνα. Ο Barry Burns των Mogwai απάντησε λοιπόν σε μερικές ερωτήσεις που του κάναμε ενόψει του ερχομού τους.

Πού σας βρίσκουμε;

Αυτές τις μέρες κάνω ένα remix στο στούντιο μου στο Βερολίνο και γράφω μουσική για δύο διαφορετικά πρότζεκτ μας στους Mogwai.

Πόσο διαμόρφωσε η πόλη σας η Γλασκώβη τον ήχο σας; Μένετε ακόμα εκεί;

Μένω στο Βερολίνο, αλλά πάω στη Γλασκώβη πολύ συχνά. Νομίζω η πόλη μας έπλασε τον ήχο της μπάντας, άλλα είχαμε επιρροές και από πολλές άλλες χώρες.

Είστε μπάντα από το 1995. Πόσο έχει αλλάξει η δημιουργική διαδικασία με τα χρόνια;

Από το 3ο άλμπουμ και μετά είναι παρόμοια η διαδικασία που ακολουθούμε για τη δημιουργία ενός νέου δίσκου. Γράφουμε ξεχωριστά ο καθένας και μετά βρισκόμαστε στη Γλασκώβη, κάνουμε πρόβες και διορθώνουμε ό,τι χρειάζεται. Πολλή δουλειά γίνεται στην ηχογράφηση, αλλά και στο μιξάρισμα. Είναι μια μακρά διαδικασία και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε από την αρχή πώς θα καταλήξει το κάθε τραγούδι.

Ποια είναι η εμπειρία σας από το ελληνικό κοινό;

Μας αρέσει πολύ το ελληνικό κοινό. Μεθύστε και ελάτε στη συναυλία!

‘Εχετε κάνει ποτέ διακοπές στην Ελλάδα;

Περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Ερχόμαστε με τη γυναίκα μου (και πλέον και την κόρη μας) σίγουρα μια φορά τον χρόνο.

Ποια είναι τα πλάνα σας για τον χειμώνα;

Θα περάσουμε χρόνο στη Γλασκώβη με την οικογένεια μας και τους φίλους μας. Και αρκετή δουλειά με τους Mogwai.

Για ποια ταινία ή σειρά θα θέλατε ακόμα να γράψετε μουσική;

Θα θελα να γράψω για κάτι αρκετά σκοτεινό κάτι minimal. Δεν μου έρχεται κάτι τώρα, αλλά μας ζητάνε όλο και περισσότερο να γράψουμε τέτοια.

ΙΝFO

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Piraeus 117 Academy

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: από 28 ευρώ

Προπώληση: ηλεκτρονικά στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα φυσικά σημεία: Seven Spots, Viva Kiosk Συντάγματος και Τεχνόπολης, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Yioleni’s, Kremlino και Τicket House.