<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Οι Judas Priest ήταν πάντα τα καλά παιδιά του μέταλ

Ο κιθαρίστας της θρυλικής μπάντας, Richie Faulkner, μιλάει στο Oneman, μια ημέρα πριν την εμφάνισή τους στο Rockwave Festival.

Ο ενθουσιασμός της έτσι κι αλλιώς ένθερμης και δυναμικής μέταλ σκηνής της χώρας ενόψει της αυριανής εμφάνισης των Judas Priest στη Μαλακάσα, είναι δύσκολο να κρυφτεί.

Το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα, το οποίο μετράει περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας, θα επισκεφτεί και πάλι την Ελλάδα για ακόμη μια συναυλία που θα αφήσει ιστορία. 

Λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή, ο κιθαρίστας της μπάντας, Richie Faulkner, μίλησε στο Oneman για τους μουσικούς του ήρωες, τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και τον επαγγελματισμό των Judas Priest. 

 

Πως είναι όταν ένας νεότερος κιθαρίστας παίζει με τους μουσικούς του ήρωες: Θα μπορούσες να πεις ότι τους θαυμάζω γιατί μεγάλωσα ακούγοντας Judas Priest. Αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο απλό. Από τη μία είμαι ο νεότερος και σκέφτομαι ότι έχω πάρα πολλά να μάθω παίζοντας δίπλα τους. Και σε προσωπικό επίπεδο και σε κιθαριστικό επίπεδο. Και αυτό συμβαίνει. Από την άλλη, ξέρεις, ταξιδεύουμε πολύ και στη διάρκεια των περιοδειών έχει αναπτυχθεί μια συντροφικότητα. Είναι ωραία. Παίζω στην καλύτερη μπάντα του κόσμου και περνάω τέλεια με τους υπόλοιπους Judas Priest. Έτσι αισθάνομαι.

Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος κιθαρίστας στους Judas Priest: Θέλει πολλά πράγματα. Σίγουρα θέλει ικανότητα και συγκεκριμένες δεξιότητες για να μπορείς να παίξεις τα τραγούδια τους, θέλει να βάλεις ένα κομμάτι από την ψυχή σου, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα ισορροπήσεις και να δώσεις χώρο στους υπόλοιπους για να εκφραστούν. Δεν είναι εύκολο να βρεις το δικό σου χώρο και να ταιριάξεις δίνοντας παράλληλα στους άλλους αυτό που χρειάζεται. Είναι ένα στοίχημα σε κάθε μπάντα και στους Judas Priest δεδομένου του ονόματος και της ιστορίας τους στο χώρο.

Το "Redeemer of Souls" για μη μεταλάδες: Είναι το πρώτο entry της μπάντας στο Top Ten του Billboard στην Αμερική κάτι που δεν είμαι σίγουρος πόσοι αντιλαμβάνονται εν έτη 2015. Αλλά είναι τόσο Judas Priest, τόσο από την καρδιά αυτών των πέντε μουσικών που αποτελούν την μπάντα. Ήταν απλά εμείς, δεν υπήρχε κάποιο concept ή κάποιο story όπως υπήρχε στο Nostradamus, απλά κάτσαμε και το γράψαμε, πολύ τίμιο με έντονο χαρακτήρα γιατί και τα μέλη έχουν δυνατό χαρακτήρα και αυτό είναι το άθροισμα. Πολύ ωμό, απενεχοποιημένο, πολύ τίμιο album.

Οι πέντε καλύτεροι κιθαρίστες στο ροκ: Σίγουρα ο Jimmy Hendrix, o Randy Rhoades, o Eddie VanHalen, o Yngwie Malmsteen, ο Vincent Moore των UFO, άλλαξαν τον τρόπο που εμείς οι υπόλοιποι παίζουμε την κιθάρα. Από τους σύγχρονους ροκ κιθαρίστες ξεχωρίζει ο Jack White. Είναι σπουδαίος για τον τρόπο που παίζει αλλά και τον τρόπο που επικοινωνεί με τον κόσμο, έχει πολύ ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά μέσα και πάντα κάτι δίνει στους fans. O KK Downing και ο Glenn Tipton που πέρασαν από τους Judas Priest ήταν και αυτοί σπουδαίοι, o Gus G. από τη δική μου γενιά είναι ένας φανταστικός μουσικός και από τους λίγους που μπορούν να παίξουν Ozzy όπως πρέπει (οι κιθάρες στον Ozzy δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση).

Η στιγμή που γίνεται το λάθος: Εγώ μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές με τις προηγούμενες μπάντες μου αλλά ευτυχώς αυτοί οι τύποι παίζουν μουσική σαράντα χρόνια και δεν είναι εύκολο να κάνουν λάθη. Κάθε φορά βγαίνει ένα πολύ επαγγελματικό αποτέλεσμα κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί η παραγωγή είναι πολύ μεγάλη, τα φώτα, η σκηνή, ο καπνός, το τεχνικό συνεργείο. Είναι σπουδαίο αυτό που συμβαίνει και δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε μια τόσο μεγάλη γκάφα που δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα

Η αντίφαση μεταξύ επαγγελματισμού και του image των Judas: Στο δικό μου μυαλό, οι Judas ήταν πάντα τα καλά παιδιά του μέταλ. Έχουν ένα δικό τους πολύ ιδιαίτερο χαρμάνι και υπήρξαν πάντα πολύ αληθινοί προς αυτό. Κάθε μέλος της μπάντας είναι αυτό που λέμε καλό παιδί, προσγειωμένος, χωρίς εξάρσεις, ταπεινός, σε κανέναν δεν αρέσει αν σπάει πράγματα. Οι Judas αγαπάνε αυτό που κάνουνε, είναι πολύ παθιασμένοι με τη μουσική που δημιουργούν και πολύ δίκαια είναι ήρωες και θρύλοι αυτού του κλάδου μουσικής.

 

Οι Judas Priest εμφανίζονται αύριο, 4 Ιουλίου, στο Terravibe στη Μαλακάσα, στα πλαίσια του Rockwave Festival.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΜΟΥΣΙΚΗ