<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Οι Soundtruck είναι το τρελό φορτηγό που θα "ανοίξει" τους Skynyrd

Πώς είναι άραγε όταν μια ελληνική μπάντα κάνει support στο συγκρότημα που όρισε τη μουσική της; Οι Soundtruck απαντούν στο ΟΝΕΜΑΝ.

Ο Pete Maggio είναι ένας γέννημα-θρέμμα Αμερικανός pensioner που ζει στην Pennsylvania και παίρνει μέρος σε dragster κούρσες σε όλη την επικράτεια. Το τραγούδι με το οποίο βγαίνει η "ομάδα" του στην αρένα είναι το "Straight To Hell" των Soundtruck. Σύμπτωση κατευθυνόμενη με εισιτήριο χωρίς επιστροφή από την κόλαση; Μπα.

Το southern rock των δικών μας Soundtruck γλυκαίνει τα αυτιά των ίδιων Αμερικάνων που αγάπησαν την απλότητα του rock των AC/DC ή των Lynyrd Skynyrd. Ναι, αυτών των θρύλων του southern rock που έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και των οποίων το live θα ανοίξουν. Επειδή είναι καλοί. Κι επειδή το κυνήγησαν. Αλλά πρώτα απ' όλα, επειδή το πίστεψαν. Τόσο απλά. Όσο περίπου η μουσική τους.

Οι Soundtruck, δύο μέρες πριν τη μεγαλύτερη στιγμή τους μέχρι την επόμενη, μιλάνε στο ΟΝΕΜΑΝ για το πόσο σπουδαίο είναι να περνάς καλά δημιουργώντας τη μουσική που αγαπάς. Γιατί μπορεί χιλιάδες μπάντες να φτιάχτηκαν με την αφορμή (και συχνά κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν) της μεγάλης μπάντας που λατρεύουν, αλλά ελάχιστες κατάφεραν να ανοίξουν μια συναυλία της.

Στην περίπτωση των Soundtruck, όλα πήραν το δρόμο τους...

 

Το ξεκίνημα ως cover band στα τέλη του '08

"Κοινός κρίκος για να γνωριστούμε ήταν ο Νίκος ο τραγουδιστής. Όλοι είχαμε παίξει μαζί του στο παρελθόν. Ξεκίνησε ως cover band. Η δεύτερη διασκευή που βγάλαμε ήταν Skynyrd, το Gimme Three Steps. Η πρώτη ήταν AC/DC.

H φάση ξεκίνησε τελείως στην πλάκα. Ο Νίκος έπαιζε σε μια μπάντα εντελώς άλλου ήχου (doom metal), με τον Βασίλη και τον Αλέξη, αλλά η συγκεκριμένη μπάντα μπήκε στον πάγο κι έτσι έπεσε η ιδέα να παίξουμε κάτι άσχετο, κάτι που γουστάρουμε για να κάνουμε κυρίως την πλάκα μας. Ο σκοπός ήταν να κάνουμε τα covers που πάντα γουστάραμε. Ήταν το κοινό μας σημείο. Τα ακούσματα των 5 μας εκτείνονται από Motorhead μέχρι Janis Joplin κι από Elvis μέχρι Obituary.

Οι Soundtruck (copyright για το όνομα στον Νίκο) σχηματίστηκαν τελικά το Δεκέμβρη του '08. Αρχίσαμε να παίζουμε όπου μπορούσαμε να βρούμε. Δεν είχαμε μέτρα και σταθμά. Όπου βρίσκαμε, παίζαμε. Αθήνα κι επαρχία. Τον Μάρτιο του '09, κάναμε το πρώτο μας live στο Lazy στα Βριλήσσια. Με μεγάλο κομμάτι southern και μεγάλο προς το classic rock"

Το support στους Lynyrd Skynyrd

"Το κυνηγήσαμε. Όταν μάθαμε ότι έχουν κλείσει για Ελλάδα, βρήκαμε ποιος τους φέρνει, πήραμε ένα τηλέφωνο τελείως αθώα και του στείλαμε βιογραφικό και υλικό. Μετά από 7 μήνες (σ.σ. τέλη Μαϊου) μας είπαν ότι παίζουμε. Μας είχαν "προειδοποιήσει" ότι είναι πολύ πιθανό, αλλά ότι περίμεναν τις τελικές εγκρίσεις.

Δεν το είχαμε πάρει πολύ στα σοβαρά. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα παίξεις ντε και καλά πριν τους Lynyrd Skynyrd. Περιέργως, δεν τρελάθηκε κανείς από μας, εκτός από τον Νίκο που λιποθύμησε (γέλια). Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακριβώς. Παρότι μελετάμε και κάνουμε πρόβες και τα σχετικά, μόνο όταν ανέβουμε στη σκηνή θα καταλάβουμε τι έγινε και θα τα δώσουμε όλα"

 

Τι θα παίξουν στο live

"Θα παίξουμε 30-35 λεπτά. Είναι 7 τραγούδια. Το μεγαλύτερο μέρος θα είναι από το άλμπουμ και θα παίξουμε και μια διασκευή που καλύτερα να μην αποκαλύψουμε. Τον δίσκο θα παρουσιάσουμε βασικά. Είναι και μια ευκαιρία να δείξουμε τη δουλειά μας σε πολύ κόσμο που ανήκει στο κοινό που μας ενδιαφέρει.

Το πώς λειτουργεί η live σκηνή στην Αθήνα κάνει πολύ δύσκολο το να απευθυνθείς μαζικά σε ένα κοινό. Κάθε κλαμπ έχει 10-20 άτομα, φέρνεις τους δικούς σου και γίνεται πολύ αργά αυτή η εξάπλωση. Πιο πολύ γουστάρουμε που θα μας ακούσουν άνθρωποι που γουστάρουμε να μας ακούσουν. Αυτή είναι η ευκαιρία"

H πρότερη, μεγαλύτερη στιγμή

"Μάλλον το live στο Gagarin για το Sake Tattoo Party στις 28 Γενάρη. O Sake ήθελε μια live μπάντα για μια ώρα, που θα έπαιζε μόνο διασκευές. Γινόταν χαμός, είχε 1.500 άτομα μέσα και 500 έξω. Εκεί είχε το αντίθετο, παίζαμε σε ένα κοινό που δεν ξέραμε καθόλου, τελείως ανάμικτο, αλλά είχε πλάκα. 

Θυμάμαι τον Νίκο που φορούσε ένα τελείως καουμπόικο καπέλο να ανταλλάσσει καπέλα και να βγάζει φωτογραφίες με ένα παιδί από την οργάνωση του event που ήταν τελείως hip-hop"

 

Τι εστί southern rock για τους ίδιους

"Πρέπει να σέβεσαι αυτό που παίζεις. Σαν μουσική, έχει μια απλότητα που είναι περίπλοκη, γιατί πάντα η απλότητα είναι έτσι. Η μουσική δεν συγχωρεί αυτούς που πάνε να κάνουν κάτι στον χαβαλέ, τους ξεβράζει το κύμα. Πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Αν δεν κάτσεις να λιώσεις και να κουραστείς, δεν γίνεται τίποτα"

 

"Οικογενειακές τραγωδίες", ομαλότερες από αυτή των Skynyrd

"Όλοι έχουν τις διαφωνίες τους, είτε σε μια μπάντα, είτε με τους φίλους, είτε με γονείς κ.ο.κ. Τσακωμό "χοντρό" και τέτοιες τραγωδίες δεν είχαμε ποτέ. Όπως έχει πει κι ένας μεγάλος φιλειρηνιστής, "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς". (σ.σ. Το είπε ο Πάμπλο Γκαρσία, το έφερε στην κουβέντα ο Δημήτρης "Λύκμαν" Λυκάκης)

Για το ντεμπούτο, ομώνυμο άλμπουμ

"Το άλμπουμ το τελειώσαμε τον Ιούνιο του '11. Προσπαθήσαμε να βρούμε εταιρία, είπαμε να δώσουμε λίγο χρόνο και να μην το κάνουμε βιαστικά. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, είδαμε ότι αργεί αυτή η διαδικασία και τελικά αποφασίσαμε, με την αφορμή του live, να βγει τώρα.

Το βγάζουμε μόνοι μας, τελείως. Είναι και πολλά που έπρεπε να κανονίσουμε για να βγει αυτό προς τα έξω. Δεν είναι ότι το ηχογραφείς, το "γυαλίζεις" και τέλος. Είναι μια διαδικασία αρκετά μεγάλη που ούτε κι εμείς ξέραμε (βλ. εικαστικά, μακέτες κλπ.). Τα είδαμε στην πορεία.

Το μεγαλύτερο κομμάτι θα διανέμεται ψηφιακά μέχρι τα τέλη Ιουνίου σε όλα τα μεγάλα sites που ασχολούνται με αυτό και παραγγελίες για hard copy θα γίνονται και από το site μας. Επίσημη πρώτη θα κάνει στη συναυλία με τους Skynyrd"

Με τραγούδια που μιλάνε για..

"Υπάρχει ένα για ένα φορτηγό, η ερωτική του ιστορία ας πούμε, ένα για γυναίκες, ένα για έναν που οδηγεί το φορτηγό (γέλια). Μιλάμε για απλά και καθημερινά, δεν γράφουμε ποίηση ή λογοτεχνία, rock 'n' roll στίχοι είναι. Όσο πιασάρικοι γίνεται χωρίς να είναι full εμπορικοί.

 

Επόμενο μεγάλο όνειρο

"Να πάρουμε όλοι άδεια φορτηγού (γέλια). Το όνειρο είναι να υπάρχει μια συνέχεια, να μην είναι αυτό το live απλά ένα μπαμ. Να παίζουμε σε μεγάλα events και φεστιβάλ, να βγούμε στο εξωτερικό που είναι ένας στόχος. Το θέμα είναι να σε ακούσει ο κόσμος και να γουστάρουν κι άλλοι.

Οι άνθρωποι θέλουν να εκτιμάται αυτό που κάνουν. Δεν έχει σχέση αν είσαι rock ή pop. Όσο υπάρχουν άνθρωποι από κάτω, θα είμαστε και εμείς εκεί να παίζουμε.

Αν το κάναμε για βιοπορισμό, μπορεί και να μας είχε πάρει από κάτω. Θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής δουλειάς, χωρίς να είναι αυτή η κύρια απασχόλησή μας. Κι εξακολουθούμε να το βλέπουμε έτσι.

 

Οι Soundtruck είναι οι:

Nikos Melas (Nick) - φωνητικά

Vassilis Panagopoulos (Billy the kid) – κιθάρες

George Bountalis (G.B) – κιθάρες

Dimitris Lykakis (Lykos) - μπάσο

Alexis Papalexiou (Uncle) – ντραμς

Οι Soundtruck ανοίγουν μαζί με τους Potergeist τη συναυλία των Lynyrd Skynyrd τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Γήπεδο Baseball Ελληνικού.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΜΟΥΣΙΚΗ