ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Tool έπαιξαν τα πρώτα καινούργια κομμάτια τους 13 χρόνια μετά

Ήταν κάτι λιγότερο από 10.000 μέρες.

Το τελευταίο studio album των Tool ονομάζεται ‘10,000 Days’ βγήκε το 2006, με το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, το ‘Vicarious’, κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου του 2006. Μετά από λίγες μέρες, τον Μάιο, βγαίνει ολόκληρο το άλμπουμ. Ήταν το τελευταίο αυτού του σπουδαίου συγκροτήματος.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, και με δεδομένο ότι το ‘10,000 Days’ ήταν τόσο σπουδαίο που πίστευες ότι μια μουσική έμπνευση ήταν δίπλα στο αυτί του Keenan και του ψιθύριζε νότες,  περιμέναμε πότε θα σκάσει επιτέλους η νέα δουλειά. Αρκετά πιεστικά και αρκετά σπαστικά.  Τα έλεγε ο Thom Yorke στο ‘Kid A’ για το πόσο πιεστικοί είναι οι φαν που ζητάνε νέα κομμάτια.

Τελικά όμως χθες ήταν η ιστορική μέρα. Οι Tool στο live τους στο Welcome to Rockville έπαιξαν, κάτι λιγότερο από 10.000 μέρες μετά το τελευταίο, τα πρώτα καινούργια τους κομμάτια. 13 χρόνια μετά. Και το έχουμε σε video από όσους βρέθηκαν εκεί.

Προφανώς, όταν μιλάμε για μια μπάντα που παίζει μια μουσική τόσο σύνθετη όσο είναι αυτή των Tool, ένα βίντεο από κινητό δεν είναι αρκετό για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με αυτά τα κομμάτια. Μπορούμε πάντως με ασφάλεια να πούμε ότι, όσο και αν υπήρχαν φόβοι για το αντίθετο, οι Tool πατάνε σε γνώριμα εδάφη.

Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε με το άλμπουμ που θα βγει μέσα στο 2019. Ελπίζουμε και όπως λέει συγκινητικά και ένας τύπος στα σχόλια του youtube ‘Rip σε όσους πέθαναν περιμένοντας’.